HAZIRLIKLAR RAMAZAN BAYRAMI'NA

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi.Tüm hazırlıklarını Ramazan Bayramı'na göre yapan turizmciler bayramdan sonra piyasaların hareketleneceğini düşünüyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

2 yıldan bu yana devam eden pandemi yüzünden turizmden bekledikleri geliri elde edemeyen esnaflar bu yıl Ukrayna Rusya savaşı olmasına rağmen umutlu. Sezonun başlamasına az bir zaman kala işyerlerinin tadilat, bakım ve onarımlarına hız veren esnaflar çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar. Turizm gelirleri pandemi nedeni ile Fethiye’de bu sefer de Ukrayna Rusya Savaşı krizi yaşanıyor. Savaşa rağmen rezervasyonların yoğun olması nedeni ile yüzleri gülen turizmciler ekonomik sıkıntılar nedeni ile iç turizmden beklentileri de düşük. Pandemi döneminde iç turizm sayesinde ayakta kalmayı başaran turizmden para kazanan esnaflar bu yıl dış turizminde hareketli geçeceğini tahmin ediyorlar. Ramazan Bayramı ile piyasaların hareketleneceğini ve bu sene turizm sezonunun son yılların en güzel sezonlarından birisi olacağını belirtiyorlar.
SEZON HAZIRLIKLARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Sezon hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Tufanlar Kuyumculuk Çalışanı Onur Arıkan,’’ Sezon hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Mağazamıza bu sene bir bölüm daha katarak misafirlerimiz için daha ferah bir ortam hazırlamayı düşünüyoruz. Sezonun hızlı bir şekilde başlayacağını düşünüyoruz’’ dedi.
SAVAŞ DÜNYA’DA TURZMİ NEGATİF ETKİLEYEBİLİR
Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı değerlendiren Arıkan,’’ Ukrayna Rusya savaşı dünya da turizmi negatif yönde etkileyecek durumları olabilir. Fakat bölgemiz genellikle İngilizleri ağırlıyor. Bu negatifliğin bize ne kadar yansıyacağını bilemiyoruz. Umarım piyasayı pozitif yönde etkiler. Şuan için durgun bir dönem geçiriyoruz. Fakat Ramazan Ayı’nı atlattıktan sonra daha hızlı bir sezon olacağını düşünüyorum. Ekonominin de düzelmesiyle birlikte daha iyi bir sezon olacağını düşünüyorum’’ diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN