Kalp Günü Etkinliği Düzenlendi

Muğla Yücelen Hastanesi 'Kalp Merkezi' doktorları kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla hastanenin konferans salonunda ' Muğla Tazelenme Üniversitesi Öğrencileriyle ' bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

KALBİ’NİN FARKINDA MISIN?
Halk arasında “ Dünya Kalp Günü ” nedeniyle farkındalığı artırmak için hastane içerisinde açılan stant ziyaretçiler açısından oldukça ilgi görürken, akşam saatlerinde düzenlenen konferansta Kalp merkezi doktorlarından kardiyoloji bölümü doktorları Uzm.Dr. Şahin Aydın, Uzm. Dr. Tamer Kırat, Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorları Op.Dr. Merih Yılmaz, Op.Dr. Gökhun Alpua ve Op.Dr. Nurşin Külcü konuşmacı olarak yer aldı.

“ Kalbimi Seviyorum, Ona iyi bakıyorum ” sloganıyla yola çıkan Muğla Yücelen Hastanesi Kalp Merkezi Doktorları “Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde her yıl 17,5 milyon insanın kalp damar hastalıkları nedeniyle yaşama erken veda ettiğine işaret ederken, basit önlemlerle kalp krizi ve felç riskinin en az yüzde 80 azaltılabileceğini belirtiyor.

DSÖ, dünyada her yıl hayatını kaybeden 60 milyon insanın yüzde 31'ine yakınının ölüm nedeninin kalp damar hastalıkları olduğunu, Türkiye'de ise bu rakamın yüzde 48'e ulaştığını ifade ediyor. Bu nedenle Sigaradan uzak durulması, fiziksel aktivitenin arttırılması, obezite ve metabolik sendrom ile mücadele edilerek ülkemizde önümüzdeki on sene içinde gerçekleşecek Kalp ve Damar Hastalıklarına bağlı ölümleri kabaca yarı yarıya düşürme şansı bulunmaktadır. 50 yaşını geçen herkesin düzenli kalp kontrollerini yaptırmaları ve kalp sağlığına uygun beslenmeleri oldukça önemlidir'' şeklinde bilgi paylaştılar.

Dünya kalp haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan organizasyon katılımcılarının soru ve cevaplanması, akabinde hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN