Konser yoğun ilgi gördü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümünde Menteşeli vatandaşlar Aslı Güngör konseri ile coştu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde fener alayı ve Aslı Güngör konseri ile Menteşeliler geç saatlere kadar eğlendi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün” Gerçekten 30 Ağustosta çok büyük bir şey yaptık. Kurtuluş savaşının başlangıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayısta Samsuna çıkmasıyla başlayan ve çok büyük bir mücadelenin içte ve dışta tüm düşmanlara karşı, yedi düvele karşı büyük bir mücadelenin sonucu bu mücadeleyi yaparken gerçekten ülke çok kötü durumda. Çok düşkün para yok, silah yok ama büyük bir yürek var ve o yürek bütün milletini arkasına alarak büyük bir kurtuluş savaşı ile mücadele ediyor. 30 Ağustos Zaferi öyle kazanıldı 9 Eylülde İzmir’den denize dökerek bunu başardı ama sonra Cumhuriyeti kurdu sonra onu demokrasi ile taçlandırmaya çalıştı. 100 yıl geçti çok güzel şeyler yaptık Dünyaya örnek olacak şeyler yaptık ama hatalarda yaptık. Eksiklerimiz var bu sonuç içerisinde hatalarımız var ve geçmişi Atamızın bize gösterdiği yol ve ilkeleri birazcık unuttuk. Unuttuk ve cezasını çekiyoruz. Bizim ikinci 100 yılda yeniden yola çıkmamız lazım. Birlikte yola çıkmamız lazım. Rehberimiz belli, ilkelerimiz belli, yolumuzun sonu belli muhasır medeniyetlerin üstüne çıkmamız lazım bunun için birlikte olmamız gerekiyor” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise ”30 Ağustos Türk milletinin, Türk ulusunun bağımsızlığının ne kadar düşkün olduğunu tüm Dünyaya gösterdiği bir gündür. 30 Ağustos Türklerin bağımsızlığından, Vatan sevgisinden, özgürlüğünden vaz geçemeyeceğinin en büyük göstergesidir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları büyük zaferin destanını yazarak tüm Dünyaya örnek olarak Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Büyük maruzlar Zafer bayramından sonra çok daha büyük işler yapmışlardır. Hepinizin bildiği gibi bu yıl Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılını yaşayacağız, 100 yılı geride bıraktık. Zafer elde edildikten sonra büyük önderimizin en büyük projesi Cumhuriyeti ilan etmek oldu. Çağdaş bir ülke olduk, laik bir ülke olduk, etrafımızdaki komşulara örnek bir ülke olduk, Dünyada Barış, Yurtta Barış diyen Barış içerisinde yaşayan büyük bir ülke olduysak bugün burada sizlerle beraber ola biliyorsak, bugün kadınlarımız kızlarımız bizlerle eğlenebiliyorsa, bugün Atamızın emrinde sizinle birlikte ola biliyorsak bu Cumhuriyetimizin sayesinde Atamızın sayesinde. 100. yılda da yine aynı coşku ile sizinle birlikte olacağız ”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN