Kuralar 1 Eylül'de çekiliyor

Muğla'da okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için 'Şube Belirleme Kuraları', il genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak 1 Eylül 2023 tarihinde velilerin huzurunda gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Yeni eğitim öğretim yılında Muğla ili genelinde tüm resmi okullardaki ilkokul 1. sınıf, ana sınıfı, bağımsız anaokulu ve uygulama ana sınıflarına yeni kayıt olan öğrencilerin şube ve öğretmenleri, bu sene de "kura" yöntemiyle belirlenecek. Kuralar, her sene olduğu gibi bu yıl da tüm ilçelerde eş zamanlı olarak yapılacak. Tüm ilçe müdürlüklerine gönderilen resmî yazıda, 13 ilçedeki bağımsız anaokulları, ilkokullar ve anasınıfı olan okullara yeni başlayacak öğrencilerin şube ve öğretmenlerinin kura ile belirleneceği ve tüm hazırlıkların titizlikle yapılması istendi. Eğitimde fırsat eşitliği ve her öğrencinin eğitim öğretim hakkından eşit ölçüde yararlanabilmesi ilkesine vurgu yapılan yazıda, şube belirleme sürecinde yapılacaklar ve uyulması gereken kurallar sıralandı.

Kuralar 1 Eylül’de çekiliyor
Tüm ilçelerde eş zamanlı olarak 1 Eylül 2023 tarihinde saat 10.30’da ve şube sayısı fazla olan okullarda 14.00’te şube belirleme kuraları gerçekleştirilecek. Okul müdürü, öğretmenler ve okul aile birliği başkanından oluşan “Şube Belirleme Komisyonu" tarafından, velilerin huzurunda gerçekleştirilecek olan kura işlemi ile okula yeni başlayacak olan öğrencilerin şube ve öğretmenleri belirlenmiş olacak.

İlk ders zili 11 Eylül ‘de çalacak
Okullarda yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Birinci ara tatil 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak. İkinci ara tatil ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak. Okullar 14 Haziran 2024 tarihinde yaz tatiline girecek.

Kuralar 1 Eylül'de çekiliyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN