MAVİ YOLCULUKTA 2016 RAKAMLARI KORKUTTU…

Mavi ve yeşilin iç içe girdiği Fethiye'nin cennet koylarına düzenlenen mavi yolculuktaki düşüş deniz turizmcilerini tedirgin ediyor. Fethiye'nin önemli sektörlerinden biri olan ve adeta marka haline gelen Mavi Yolculukta 2016 rakamları korkuttu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Mavi ve yeşilin iç içe girdiği Fethiye’nin cennet koylarına düzenlenen mavi yolculuktaki düşüş deniz turizmcilerini tedirgin ediyor. Fethiye’nin önemli sektörlerinden biri olan ve adeta marka haline gelen Mavi Yolculukta 2016 rakamları korkuttu.

2014 yılında 12 bin hafta tur yapıldığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, 2016 yılında bu sayının yarı yarıya düşerek 6 bin 500 hafta tur olarak kaldığını söyledi. 2017 yılından çokta umutlu olmadıklarını ifade eden Arıkan; “Bu sene 6 bin 500 rakamını 5 bin 500’lerde korursak bizim için başarıdır” dedi.

 

İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, mavi yolculuğun içinde bulunduğu son durum hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi  “Gelir düzeyine baktığımız zaman geçtiğimiz 2 yıla göre Türkiye’nin deniz turizmi çok gerilememiş gibi görülüyor. Fakat turizmin bir sürü şekli var. Biz deniz turizmcileriyiz. Deniz turizmcilerine farklı bakmak lazım. Deniz turizmindeki yatlar orta sınıfın biraz daha üstündeki sınıfa hizmet ediyor bu da dolayısıyla dünyadaki politikadan, ticaretten direk etkilenen bir insan topluluğu. Bunlar en küçük dedikodudan dahi alınan insanlar. Her ne kadar bölgemizde otel turizminde yüzde 70’lerin altına inmediysek bile guletlerimizde, mavi yolculukta durum hiç iç açıcı değil. 2014 yılında bölgemizde 12 bin hafta tur yapılmış. 2016 yılında ise 6 bin 500 hafta tur yapılmış. Yarı yarıya düşmüşüz. Bir guletin haftalığını 10 bin Euro’dan hesap ettiğinizde bu çok büyük rakamlara tekabül eder. Bu para maalesef Fethiye’ye girmedi. Otel turizmine göre hesap edersek karşınıza çok daha farklı bir rakam çıkar” dedi.  Deniz turizmi açısından 2017 yılından da çok umutlu olmadıklarını belirten Arıkan; “Bu sene 6 bin 500 rakamını 5 bin 500’lerde korursak bizim için başarıdır. Bu durumun 2-3 sene daha böyle gideceğini ön görüyoruz çünkü Türkiye’de bazı şeyler düzelse bile bölgemiz yangın yeri gibi. Irak’taki Suriye’deki politikaların 2020’den önce düzeleceğe benzemiyor. Sektörümüzde kim ne kadar yere sağlam basarsa, işini büyütmeye değil kendini korumaya çaba sarf ederse ayakta kalır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN