Moral bulmaya Fethiye'ye geldiler

Konya Meram Fen Lisesi öğrencileri ders programlarının yoğunluğundan ve pandemi döneminde sosyal aktivitelerden uzak kalan öğrencilere moral motivasyon kazandırmak için Fethiye'ye tur düzenlediler.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Pandemi döneminde okullarından,arkadaşlarından ve kültürel etkinliklerden uzak kalan öğrencilerine morol motivasyon sağlamak amacı ile Konya Meram Fen Lisesi Öğrencileri Fethiye’ye gezi düzenlediler.Konya Meram Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet İyibildiren ve Coğrafya Öğretmeni Ramazan Çimen koordinasyonunda  Fethiye’ye gelen öğrenciler Fethiye’de Prenses Serap Teknesi ile Fethiye Körfezi turuna çıktılar.
Kendisinin de Fethiyeli olduğunu ifade eden Konya Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ramazan Çimen “Konya’dan memleketim olan Fethiye’ye gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yılmaz Bey ile güzel bir tur geçireceğimizi düşünüyorum. Yaklaşık 90 öğrencimizle birlikte Fethiye Körfezi’nin güzelliklerini keşfedeceğiz. Konya Meran Fen Lisesi olarak buraya geldik” dedi.
Pandemi döneminde öğrencilerinin sıkıldığını ve onları biraz olsun moral motivasyon kazandırmak amacı ile Fethiye’ye geldiklerini söyleyen Konya Meram Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet İyibildiren “Yaklaşık 90 öğrencimiz ile Fethiye’ye geziye geldik. Burada sahil turu yapacağız. Kaptanlarımız bizi nereye  götürürse oraları göreceğiz. Pandemi süreci uzun olunca öğrencilerimiz sıkılmışlardı. Öğrencilerimizle böyle bi geziye çıktık. Onların da motivasyonunun artacağını ve okulumuzun başarısını arttırmada büyük faktör olacağına inanıyoruz. İyi bir gezi olacağını temenni ediyorum diye konuştu.
Güzergah olarak Hilside tarafına, Turunç Mağarı, Şovalye Adası ve Çalış Plajı’nın oradan geri döneceklerini ifade een Prenses Serap isimli teknenin sahibi Yılmaz Yalçın “Bugün Konya’dan gelen lise öğrenci grubumuz var. Kış programımız sabah kahvaltısı ve körfez gezisi şeklinde başlıyor. Güzergah olarak Hilside tarafına, Turunç Mağarı, Şovalye Adası ve Çalış Plajı’nın oradan geri döneceğiz. 90 kişilik grubumuz var. Açık büfe kahvaltı ve körfez gezisi yapıyoruz. Görüldüğü üzere Türkiye’nin her tarafında kötü hava şartları var. İlçemiz Fethiye’de dün akşam yağmur vardı. Bugün sabah güneşli bir hava var. Türkiye’de ki en güzel körfezlerden bir tanesi bu nedenle kış turları için çok ideal. İnşallah Türkiye’nin birçok bölgesinden ilçemize kış turizmi olarak öğrencilerimiz, sivil toplum örgütleri, gruplar katılır ve sektöre de hareketlilik kazandırır. Bizim de çabamız Fethiye’de ki  turizmi 12 aya doğru ilerletmek. 6 aylık boş süre maalesef uzun bir süre. Ekonomlik kriz tüm sektörleri etkilediği gibi turizm sektörünü de etkiliyor. 3-4 ay çalışarak 12 ay giderler her geçen gün sırtımızdaki yükümüz ağırlaşıyor. Alternatifler üretmeye çalışıyoruz. Daha çok müşteri ve turlarla hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah iyi bir gezi olur”  dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN