MTSK direksiyon sınavı hizmet içi kursu açıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) sınavlarında görev almak isteyen öğretmenlere ve milli eğitim personeline yönelik eğitimler başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

MTSK uygulama sınavları değerlendirme komisyonlarında görev almak isteyen adaylar için “Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınavı Sorumlusu Kursu” Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde başladı. İlk aşamada trafik kurallarına uygun araç kullanma uygulamasını başarıyla tamamlayan adaylar, ikinci aşamada ise Menteşe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde verilecek olan 96 saatlik, 4 hafta sürecek hizmet içi kursa katılacaklar.

Hizmet içi kursta; iş sağlığı ve güvenliği, eğitimde ölçme ve değerlendirme, trafik eğitimi ve psikolojisi, etkili iletişim, trafik kuralları ve araç kullanımı konularında eğitim verilecek. 86 saati teorik, 10 saati uygulamalı olarak yapılacak olan kursta başarılı olan adaylar, 96 saatlik “Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumlusu Belgelerini” alabilecek.

Üçüncü aşamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacak olan 12 saatlik hizmet içi eğitimde başarılı olan adaylar, “MTSK Uygulama Sınav Sorumlusu Hizmet İçi Eğitim Kurs Tamamlama Belgesini” alabilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN