Muğla'da 'Tarımsal Üretim Planlama' çalışmalarına başlandı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen tarımsal üretim planlaması çalışmalarına başlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde konuya ilişkin teknik personelin bir araya gelmesiyle oluşturulan çalışma ekibi ilin tarımsal potansiyeli ve verilerini çalışmalarına başladı.

Ortak akılla yürütülen çalışmaya, geniş katılımlı paydaşlardan oluşan İl Tarımsal Üretim Planlanması Teknik Komitesi oluşturuldu. Komite Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında çalışmalarını yürütüyor. Toplantılarda yapılan çalışmalarda 20224-2025-2026 yıllarına ait hayvancılık ve su ürünleri üretim planlaması ele alınarak, Tarım ve Orman Bakanlığına iletildi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammed Sevinç konuyla ilgili olarak, “Dünyadaki değişimler, küresel iklim değişikliği ve tükenen su kaynakları tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilemektedir. Diğer taraftan artan nüfus ve gelir seviyesi ile kentleşme sonucunda gıdaya olan talep artışı, doğal kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasına imkân sağlayacak planlamaları zorunlu hale getirmiştir. Bakanlığımız hayata geçirdiği Tarımsal Üretim Planlama çalışmalarına il olarak bizde hazırlanıyoruz. Geniş bir kadro ile İl Müdürlüğü bünyesinde başladığımız çalışmalarda ortak akıla olan inancımızla geniş katılımlı paydaşlardan oluşan İl Tarımsal Üretimi Planlama Teknik Komitesi Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında yürütülüyor. Üretim planlaması ile üreticimizi koruyup güçlendirirken, tüketicimizin de artan refahtan pay almasını sağlayacağız. Planlama kapsamında üreticilerimizin e-Devlet üzerinden veya Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinden Çiftçi Kayıt Sistemi, TÜRKVET, Su Ürünleri Bilgi Sistemine başvurmaları yeterli olacaktır. Türkiye Yüzyılında hayata geçirilmesi için büyük adımlar attığımız çalışmanın en verimli şekilde hayata geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Çalışmalarımızın her aşamasında katkı sağlayan, emek veren, değerli fikirlerini bizimle paylaşan tüm sivil toplum kuruluşlarına, sektör paydaşlarına ve il/ilçe teşkilatlarımızdaki değerli mesai arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz ”dedi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN