Muhtarlar Günü Kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, CHP Fethiye İlçe başkanlığı adına ilçe sekreteri Abdullah Türk, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, Fethiye'de görev yapan mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler, daire ve kurum amirleri katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, CHP Fethiye İlçe başkanlığı adına ilçe sekreteri Abdullah Türk, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, Fethiye’de görev yapan mahalle  muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler, daire ve kurum amirleri katıldı.

 

Fethiye Emniyet Müdürlüğü  ekiplerinin  güvenlik önlemi aldığı törende; Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü;  günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.  Canözü konuşmasında  “Muhtarlık Teşkilatı ilk olarak Osmanlı Devletinde II. Mahmut tarafından kuruldu.  Demokrasinin en temel basamağı olan muhtarlık kurumuna seçilen muhtarlarımız, seçilmenin vermiş olduğu güçle, mahallelerinde ve köylerinde hizmetlerini sürdürmektedir. Eski dönemlerinde yalnızca belge düzenleyen devlet memuru görüntüsünde olan muhtarlarımız artık mahalle ve köylerine hizmet götürme yarışına girmektedirler. Vatandaşın, devlete ulaşmasında ilk adım olan muhtarlık kurumunun kuruluş tarihi olan 19 Ekim gününü Başbakanlık genelgesi ile muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. Bu günü kutlamamıza neden olan devletimize ve buna vesile olan muhtarlar konfederasyonuna Fethiyeli  muhtarlar olarak minnet duygularımızı ve teşekkürlerimizi  bir kez daha sunuyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN