Muhtarlar Vali Çiçek'i Ziyaret Etti

Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, Muğla Muhtarlar Federasyonu Temsilcisi Hayati Zorlu ve muhtarlardan oluşan heyet, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, Muğla Muhtarlar Federasyonu Temsilcisi Hayati Zorlu ve muhtarlardan oluşan heyet, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti.

Ziyarette Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Mahalli İdareler Müdürü Adem Okumuş, İl Protokol Müdür Vekili Durali Doğru da yer aldı.

Ziyarette yaptığı konuşmada 19 Ekimin Muhtarlar Günü olarak kabul edildiğini ve bu yıl ilk defa kutlandığını hatırlatan Vali Çiçek, bundan sonra vali yardımcısı, il mahalli idareler müdürü, il protokol müdürü ve muhtarlardan oluşan komite kararlarıyla muhtarlar gününün daha iyi bir şekilde kutlanılacağının altını çizdi.

Muhtarlığın demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Demokraside önce mahalli idareler iyi işlemeli. Halk kendi iradesini ortaya koyuyorsa demokrasi güzel yaşatılıyor demektir. Muhtarlarımız, seçilmiş, sayılan, görevini gönüllü ve iyi bir şekilde yaptığı için saygı değerdir” dedi. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminden bugüne kadar muhtarlara çok değer verdiğini bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarla buluştuğunu aktaran Vali Çiçek,   devletin her kademesindeki yöneticilerin de muhtarlık kurumunu çok önemsemek zorunda olduğunu vurguladı. 

Konuşmasında demokrasiye, milli iradeye başkaldıran ihanet çetelerinin olduğunu ifade eden Vali Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti: “15 Temmuzda demokrasiye karşı olanların, içimizden çıktığını gördük. Demokrasi o kadar kolay elde edilmedi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Bu vatan kan dökülerek kazanıldı. Bağımsızlığımız için nice şehitler verdik, gazilerimiz kanlarını akıttı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kanlarımızı dökerek bu hale getirdik. 15 Temmuzda ihanet çeteleri siz değerli muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın meydanlara inmesi, tankları durdurması sayesinde amaçlarına ulaşamadı.”

Vali Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: “Yönetim anlayışımızda istişare, katılımcılık, ortaklık, şeffaflık vardır. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla bu mantıkla bir araya geliyoruz.  Devletin görevlileri muhtarların değerini bilmeli. Vatandaşlarla her zaman hasbihal etmemiz lazım. O zaman devlet güçlü, diri olur, terör yaşanmaz. Bir daha 15 Temmuzları yaşamayız” diye konuştu.

 

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, Muğla Muhtarlar Federasyonu Temsilcisi Hayati Zorlu, muhtarlar adına Vali Çiçek’e çiçek takdim ettiler. Muğla’da 568 muhtarın görev yaptığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN