Yeşilköy Mahallesi Özlediği Suya Kavuştu

Kavaklıdere İlçesi Yeşilköy Mahallesi'nde yıllardır yaşanan su sıkıntısı MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Yeni Modern İçme Suyu Tesisi ile birlikte son buldu. Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Turgut Şekerci, 'Yeni İçme Suyu Arıtma Sistemi ile birlikte daha temiz ve sağlıklı suya kavuştuk. MUSKİ'nin çalışmalarından halkımız ve biz çok memnunuz' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Kavaklıdere İlçesi Yeşilköy Mahallesi’nde yıllardır yaşanan su sıkıntısı MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Yeni Modern İçme Suyu Tesisi ile birlikte son buldu.  Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Turgut Şekerci, “Yeni İçme Suyu Arıtma Sistemi ile birlikte daha temiz ve sağlıklı suya kavuştuk. MUSKİ’nin çalışmalarından halkımız ve biz çok memnunuz” dedi.

Kavaklıdere İlçesinin Yeşilköy Mahallesi’nde içme suyu arıtma sisteminin eski olmasından dolayı yıllardır yaşanan su sıkıntısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu giderildi. Mahalleye modern bir İçme Suyu Arıtma Tesisi yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü, mahallede bulunan 80 hanenin yıllardır süren su sıkıntısını ortadan kaldırarak mahallelinin daha sağlıklı suya kavuşmasını sağladı.

Yıllardır mahallenin su sıkıntısını çözmek için çok çaba harcadığını belirten Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Turgut Şekerci, Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanmadan önce mahallelerinde içme suyu sıkıntılarının çok fazla olduğunu ifade etti.

 “Halkımız Ve Biz Çok Memnunuz”

Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından ilk müracaatının içme suyu olduğunu vurgulayan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Turgut Şekerci, ”Mahallemizde içme suyu sıkıntımız çok fazlaydı. Bu sıkıntımız köy muhtarlığı zamanından beri devam ediyordu. MUSKİ Genel Müdürümüz Baki Ülgen’in de konuyla yakından ilgilenmesiyle mahallemize modern bir içme suyu arıtma tesisi yapıldı. Şu anda halkımız ve biz çok memnunuz. Sadece birkaç sene sonra yine eskisi gibi düzensiz suyla karşılaşır mıyız gibi bir korkumuz var. Ancak MUSKİ Genel Müdürlüğümüze güvencemiz sonsuz” dedi.

“Artık Suyumuz Daha Temiz Ve Daha Sağlıklı”

Daha önceki içme suyu arıtma sisteminin küçük olmasından dolayı sularının yetersiz olduğunu belirten Şekerci, “Mahalle sakinlerimiz suların düzensiz olması nedeniyle belli ücret karşılığında evlerine arıtma sistemi yaptırdılar. Bu nedenle maddi anlamda çok büyük sıkıntı çektiler. Yeni arıtma sistemimiz ile birlikte artık düzenli olarak suyumuz geldi. Ayrıca daha temiz ve sağlıklı suyumuzu halkımıza sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olmadan önceki sıkıntılarımız bu günlere kadar geldi. Ancak Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte sıkıntımız bitti. Verdikleri uğraş için Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’e ve MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’e çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Ülgen, “Daha Az Maliyetli Bir Tesis Yaptık”

 

Yeşilköy mahallesinin içme suyu sıkıntısını çözmek için daha büyük bir içme suyu arıtma tesisi düşündüklerini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Mahallemiz yıllardır içme suyu sıkıntısı çekiyordu. Yaptığımız çalışmalar ve incelemeler sonucunda daha az maliyetli bu sistemi oluşturduk. Büyük bir içme suyu arıtma tesisi kurmak yerine neredeyse aynı görevi yapacak daha az maliyetli bu sistemi kurduk. Tesisimiz maliyeti az olmasına rağmen çok modern bir tesis. Mahalle sakinlerimiz bundan sonra içme suyu sıkıntısı çekmeyecekler. Yeşilköy Mahallesi sakinlerimizi daha düzenli ve sağlıklı bir suya kavuşturduğumuz için kurum olarak çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN