Ölüdeniz Kooperatifi 'Ulaşımda Dönüşüme' Katıldı.

SS.22 Nolu Ölüdeniz, Ovacık ve Kayaköy Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Ulaşımda dönüşüm kapsamında yeni araçlarını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün katıldığı törenle tanıttı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de hizmet veren SS. 22 No’lu Ölüdeniz, Ovacık ve Kayaköy Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüm hizmeti kapsamında 56  yeni , modern, çevreci, engelli rampalı, konforlu araç ile dönüşüme katıldı. Araçların tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Fethiye  İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Fethiye  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, Minibüs şoförleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ücretsiz Ve İndirimli Seyahat Hakkı Bulunan Vatandaşlarımızın Bu Hizmetlerden Yararlanabilmelerinin Manevi Mutluluğu İçerisindeyiz

Tören de  konuşma  yapan Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, “Bugün burada Fethiye  Ölüdeniz hattında toplu taşıma hizmeti yapan 22 nolu minibüs kooperatifimizin Muğla Büyükşehir Belediyesi denetimli özel toplu taşıma araçlarına dönüşümlü  açılış töreni ve araç tanıtımı sebebiyle toplanmış bulunmaktayız. Aynı zamanda bugünden itibaren engelli kent kart uygun son derece güvenli kent kart uygulamasına sahip olması sebebiyle ücretsiz ve indirimli seyahat hakkı bulunan vatandaşlarımızın bu hizmetlerden yararlanabilmelerinin manevi mutluluğu içerisindeyiz. Bugüne kadar dönüşüm süresinde şoför esnafımıza yardımını esirgemeyen başta Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün’e, Ulaşım Daire Başkanımız Hamdi Alper Kolukısa’ya toplu taşıma müdürümüz Şükrü Yılmaz ve Murat Baysal’a Fethiye Ulaşım Koordinatörü Süleyman Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye İlçemizde 316 Aracımız Halk Otobüsü Olarak Vatandaşlarımıza Hizmet Sunacaklardır”  

Muğla Büyükşehir Belediyesi kararınca 2015 yılında alınan dönüşüm kararı ile bugüne kadar Fethiye’de 7 kooperatiften toplam 304 araç ulaşımda dönüşüme geçti diyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa da,” Muğla Büyükşehir belediyemizce toplu ulaşımın dönüşümü kapsamında yapılan çalışmalarla mevcut taşımacı esnafımızın  Belediye toplu taşıma sistemine dahil edilmesi ve taşıma sistemi içinde devamlılığın sağlanması maksadıyla belediye meclisimizce 2015 yılında  alınan dönüşüm kararı ile  bugün burada bu kooperatifimizin de dönüşümünü gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Büyük Şehir Belediye yasasının ve toplu taşıma hizmetleri ile ilgili diğer yasaların büyük şehir belediyelerine verdiği görevi yerine getirmek ve kamu hizmetinin sürdürebilir olarak tesis edilmesi bir gerekliliktir. Bu kapsamda Fethiye ilce merkezinde faaliyet gösteren 6 kooperatifimiz belediyemiz toplu tasıma sistemine 2016 yılı içerisinde  250 araç daha dahil edilmiştir. Bugünde burada 54 aracımızın sisteme dahil edilmesi  ve dönüşüm kararı alan Göcek kooperatifimizin de araçlarını sisteme dahil edilmesiyle Fethiye ilçemizde 316 aracımız halk otobüsü olarak vatandaşlarımıza hizmet sunacaklardır. Ağustos 2016 tarihinde Fethiye ilçesinde başlanan dönüşümle birlikte özel toplu taşıma halk otobüslerimizle 5.236.200 vatandaşımıza hizmet verdik. Bu  vatandaşlarımızın 569.430 kişisi kanunların kendilerine verdiği haklardan yararlanarak taşımacılarımız tarafından ücretsiz olarak taşındı.  Bu da ilçe genelinde yapılan taşımacılığın %11 nin ücretsiz olarak hizmet kapsamında taşınması anlamına gelmektedir.

3 Milyon 755 Bin 279 Vatandaşı  Ücretsiz Olarak Taşıdık

Büyük Şehir yapılanmamızla birlikte belediye ve özel toplu araçlarımızla bugüne kadar il genelinde  35 Milyon 561 Bin 101 kişiye hizmet verdik. Bu vatandaşlarımızın 3 Milyon 755 Bin 279 kişisini ücretsiz olarak taşıdık. Bugün burada açılışta gördüğünüz araçlarımız elektronik takip ve ücret toplama sistemi  ile işleticisine ve bu işletme planını hazırlayan Büyükşehir belediyemize  planlama  verimlilik açısından yol gösterici olacak teknik donanımları ile klimalı kamera kayıt sistemli ve engelli erişimi olmasının yanında 65 yaş üstü  vatandaşlarımız ile 4.736 sayılı kanun kapsamında  indirimli ve ücretsiz taşınma hakkı bulunan engelliler, şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, sarı basın kartı sahipleri gibi  vatandaşlarımıza da ücretsiz taşıma hizmeti sağlanacaktır. Bunun karşılığında da taşımacı esnafımıza aylık 750 TL   Belediyemiz bütçesine aktarılan para ile de esnafımıza ödenektir.bugüne kadar il genelinde taşımacı esnafımıza 2 Milyon 532 Bin TL destek ödemesi yapılmıştır. Aynı zamanda yaklaşık 1 Milyon  ödeme de yine Aile Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından yakın zamanda belediyemize gönderilerek esnafımıza dağıtılması sağlanacaktır. Özel toplu taşıma sistemi içinde var olmak isteyen kooperatiflerimiz sistemin güvenilirliğini ve ekonomik  olmasını anladıkça sisteme girmeyi hızlandırarak arttırmışlardır. Bugüne kadar il genelinde 61 taşıma kooperatifimiz, ki bugün son rakam olarak  Bin 671 üye ve  Bin 085  son model konforlu araçlarla sisteme dahil olmuşlardır. İl genelinde kooperatiflerin dönüşüme oranı %85’ler seviyesine ulaşmıştır. Bu vesileyle yeni araçların dönüşüme dahil olan kooperatiflerimize ve bu araçlarımızı kullanacak olan Fethiyeli hemşerilerimize özellikle hayırlı olmasını diliyor” ifadelerini kullandı.

Şu Anda Bizim  Uyguladığımız Dönüşüm Programı Türkiye’de Tektir”

 

Ulaşımda dönüşüm kararı aldığımızda ortalığı karıştırmak adına bilen de bilmeyende kendince konuştu. Ama görüyoruz ki yapmış olduğumuz çalışmanın ne kadar doğru olduğunun farkına vardık diye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Nereye kadar geldiğimizi gördükçe daha da büyüyoruz. Kötü şeyler acı şeyler de paylaşıldıkça acı azalıyor. Biz güzel bir vesile ile bir araya geldik. Ve gerçekten burada 22 nolu kooperatifimiz dönüşmeye karar verdi ve yeni araçlarıyla Fethiye ve Ölüdeniz halkına hizmet edecek. Onları bu kararlarından dolayı kutluyorum. Biz hatırlarsanız 3 sene önce seçimlerde, “ Biz bu sistemi düzeltmek durumundayız, bu sistem böyle gideme;   her köyde her belde de her ilçede herkesin  çok ta kurallara uymayan  veya herkesin kendi kuralına göre dağıttığı araç sistematiği var” demiştik. Bu  hem şoför esnafımızı hem de halkımızı yeterince mutlu etmiyordu. Şu anda bizim  uyguladığımız dönüşüm programı Türkiye’de tektir. Biz  hiçbir özel ücret talep etmeden söz  verdiğimiz gibi şoför esnaflarımızı mağdur etmeden ama bir kamu görevi görüyoruz, halkımızı mutlu eden bir sistematiği getirmemiz gerekiyor. Bürokrat arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, gerçekten iyi bir ön çalışmadan sonra bütün sistemi iyice irdeledikten sonra hep beraber nasıl dönüşeceğimize , nerede 1’e 1 mi,, 2’ye 1’ mi 3’e 1’mi, 4’e 1’mi dönüşeceğimize çünkü koltuk adeti çok yüksek. Yolcudan çok daha fazla olan yerler var 4 minibüs 1 minibüse dönüşen yerler var. Ve şuan da Türkiye’ de bu sistem diğer belediyelere örnek olarak gösteriliyor. Burada mutsuz olan kimse yok. Kimsenin hakkını elinden almıyoruz. Onlara uzun vadeli sürdürülebilir ama onlara yaraşır sistem içerisinde araçlarla halkımıza hizmet vermesini sağlamış oluyoruz. Bu iradeyi gösterdiği için hem başkanıma hem  kooperatif başkanıma teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından S.S 22 Nolu Ölüdeniz Kooperatifinin ulaşımda dönüşüme geçilmesi üzerine lokma ikramında bulunulurken dualar eşliğinde kurban kesildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN