OSB'ye Muğla'dan Tam Destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü Projesi hakkında görüş alış verişi için yapılan ziyaretler oldukça verimli geçiyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü Projesi hakkında görüş alış verişi için yapılan ziyaretler oldukça verimli geçiyor.

FTSO Başkan Vekili Günay Özütok, Proje yürütücülerinden Dr. Türkay Kısa ve FTSO AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Biriminden Bora Türkoğlu, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürlüğü ve Nazım Planlama Şube Müdürlüğü ile görüştüler.

Ziyaretlerde Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Projesinin hayata geçmesi hakkında görüş birliği oluşturulurken, OSB'nin yol haritasının belirlenmesi için FTSO'nun örnek bir çalışma yürüttüğü belirtilerek, yatırımların sürdürülebilir olması için, yatırımların planlama aşamasında aynı yöntemin uygulanması gerektiği dile getirildi.

"Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı OSB'ye Ortak Olabilir"

FTSO Heyeti ilk olarak Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Fethi Özdemir'i ziyaret ederek Fethiye- Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü Projesi hakkında bilgi verdiler.

Dr. Türkay Kısa OSB'nin sektörünün belirlenmesi için çalışma yürütüldüğünü belirterek daha önce yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Dirmilli olduğunu belirterek OSB yapılacak bölgeyi çok iyi bildiğini dile getirdi. Adı geçen alanda yapılacak OSB'nin başarılı olacağına inandığını belirten Fethi Özdemir, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının kendisine ait bütçesinin oluşturulduğuna dikkat çekerek kendilerine ait bütçelerinin olması nedeniyle bu tür yatırımlara ortak olmalarının da önünün açıldığını dile getirdi. Fethiye-Seydikemer OSB hakkında Muğla Valisi Amir Çiçek ile de görüşeceğini belirten Fethi Özdemir, "Valimiz bu tür yatırımlara çok sıcak bakıyor. Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi de sadece Fethiye ve Seydikemer'e değil o bölgedeki diğer yerleşim birimlerine de ciddi ekonomik katkı sağlar" diye konuştu.

FTSO Başkan Vekili Günay Özütok organize Sanayi Bölgesinin yeri konusunda hiçbir eleştiri almadıklarını belirterek "Hedefimiz sağlıklı, sürdürülebilir bir yatırımın yapılması. Bu amaçla Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü Projesini yürütüyoruz. Organize sanayi Bölgesi kurulduktan sonra o bölgeye ciddi hareket geleceğini düşünüyoruz. Şimdi yaylalarda seracılık ciddi gelişme gösteriyor. Bölgenin Antalya'ya yakın olması ulaşım konusunda da ciddi avantaj sağlıyor. Ayrıca Valiliğimizin Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesine kurucu ortak olmasını da çok isteriz" diye konuştu.

"OSB Bölgeye Hareket Getirir"

FTSO heyeti, Muğla Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürü Gökçen Kasapoğlu ve Nazım Planlama Şube Müdürü Özlem Ersoy Çerçi'yi ziyaret ederek Fethiye- Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi hakkında görüş alış verişinde bulundular.

FTSO heyeti, yatırımın sağlıklı olabilmesi amacıyla hazırlanan Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü Projesinde sektör belirleme çalışması yürütüldüğünü belirterek çalışma yöntemleri ve içeriği hakkında bilgi vererek projenin sağlıklı yürümesi için destek istediler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürü Gökçen Kasapoğlu ve Nazım Planlama Şube Müdürü Özlem Ersoy Çerçi, alanın imar planında OSB olarak işlendiğini belirterek proje için kullanılabilecek bölgedeki diğer OSB alanları hakkında da bilgi verdiler.

 

Seydikemer ilçesi Boğalar Köyü kavşağında OSB alanı olarak belirlenen alanın çok uygun olduğu dile getirilen ziyarette, OSB'nin hayata geçmesiyle bölgeye ciddi olarak hareket geleceği dile getirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN