Saklıkent Kanyonu'nun Kalbine İnecekler

'Kanyoning Türkiye' ekibi, Muğla'nın Fethiye ilçesi ve Antalya'nın Kaş ilçesi içerisindeki Saklıkent Milli Parkı'nın bir parçası olan Saklıkent Kanyonu'nda 18 kilometrelik yol gidip kamp yapacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

‘Kanyoning Türkiye’ ekibi, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde profesyonel kamp yapmaya devam ediyor. Kurdukları ekiple beraber Türkiye’nin doğal güzelliklerinden biri olan Saklıkent Kanyonu’nda kamp yapacaklar. ‘Kanyoning Türkiye’ ekibi bugün kanyonda 18 kilometre yol yapıp geceyi kamp yaparak geçirecekler. Yarın geceye kadar sürecek kampın ardından ekipler Saklıkent Kanyonu’ndan ayrılacak. 
Kanyon ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği Başkanı Haydar Daştan, Saklıkent Kanyonu’nda yapacakları kamp ile ilgili düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı. Daştan: “Buradaki geçiş amacımız tamamen olası kazalara karşı hızlı mücadele edebilmek için bold çekeceğiz. Küçük bir ekiple geldik. Ekibin tamamı tam profesyonel ileri seviye eğitimlerini tamamlamış arkadaşlarımızdır. İlk gün kanyonun yaklaşık dörtte birlik kısmını geçiyoruz. İkinci günde de geri kalan kısmını geçiyoruz. Sıkıntımız kamp yapacağımız yerde ayı mağarası var. Biz onlara dokunmazsak, onlar bize dokunmazsa eminim güzel bir etkinlik olacak. Ayının burnu çok hassas olduğu için yanımızda karabiber getirdik. Onun amacı bize zarar vermek değil, biz de onlara zarar vermek istemiyoruz çünkü onların bölgesinden geçiyoruz. Kamp yapacağımız bölgelere karabiber serpince ayının yaklaşmasını engelliyor. Bir günlük onun bölgesinden izin isteyip geçiş yapacağız” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN