Salı Pazarı Vatandaşın Cebini Yakıyor

Fethiye'de her Salı günleri kurulan Salı Pazarı'nda vatandaşlar pahalı fiyatlardan dolayı dert yanıyor. Maddi durumlarından dolayı alışveriş sepetini dolduramadığını belirten vatandaşlar FRT TV mikrofonlarına konuştu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de Salı günleri kurulan Salı Pazarı’nda vatandaşlar; sebze, meyve fiyatlarından dolayı dert yanıyor. Emekli vatandaşlar, FRT TV mikrofonlarına yaptığı açıklamalarda emekli maaşının en az 10 bin lira olması gerektiğini belirtiyorlar.

Pazar esnafı ve vatandaşlar, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Alışveriş sepetimi dolduramadım”
Salı Pazarı’nda 700 liralık alışveriş yaptığını ama alışveriş sepetini dolduramadığını belirten Ayhan Rodoplu: “Fiyatlar olması gerektiğinden çok yukarıda. Emekli maaşımız asgari ücretin altında. Bir emeklinin hayatını idame ettirebilmesi için 20-25 bin lira emekli maaşı olması lazım. O da sadece çekirdek aile ve karı koca için. Ev kira ve çocuk okutuluyorsa daha yukarıda olacaktır. Haftalık olarak Pazar alışverişi 700-800 lira oluyor. Bugünkü alışverişim 700 lira tuttu ve sepetimi dolduramadım” ifadelerini kullandı.

“Fiyatlarda indirim gelmesini istiyoruz”
Salı Pazarı’nda satılan ürünlerde indirim beklentisi olan Kemal Alcellat: “Fiyatlar pahalı. 7500 lira emekli maaşı alıyorum ama fiyatlar pahalı. 7500 lira emekli maaşı sizce yeterli mi? En az 10000 lira olması lazım emekli maaşının ki pazarda alışveriş yapabilelim. Fiyatlarda da indirim gelmesini istiyoruz”

“Üretici de tüketici de zor durumda”
Salı Pazarı’nda üretici Ali Poyraz: “Fiyatlarda pek artış yok. 1-2 ay öncesiyle fiyatlar aynı. Zamların etkisi kışa doğru yansır. Üretici de zor durumda, alıcı da zor durumda. Allah’a şükür olsun ki kazanabiliyoruz. Üretici ile tüketici biraz zor durumda olabilir”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN