Seydikemer Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Yoğun Geçti

Seydikemer Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında toplandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Seydikemer Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Başkan Yakup Otgöz Başkanlığında, belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda katip üyeleri Mustafa Karakuş ve Zeynep Yalçınsoy oldu. Belediye Meclis Toplantı Salonunda saat 14.00’da yapılan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından başladı. 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan meclis toplantısı oturuma ait karar özetleri meclis üyelerine dağıtılıp ve okunmasının ardından gündemde yer alan 5 madde görüşüp karara bağlandı.
Gündemde yer alan 1’inci madde kırsal mahalle tespiti yapılan mahallelerle ilgili oldu. Başkanlık Makamına ait Seydikemer sınırları içerisinde Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliğine istinaden kırsal mahalle tespiti yapılan yerlerin tekrar değerlendirilmesine dair müzekkere görüşüldü. Seydikemer Belediye Meclisi’nde oy birliği ile onaylanan karar, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmesine karar verildi.
Başkan Otgöz konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: “Kırsal mahalle 2024’te ne getirir ne götürür o zaman göreceğiz. Ama çıkanlar tekrar girmek isterse tekrar burada karar alınacak” dedi. 
Gündemin 2’nci maddesinde geçtiğimiz Şubat ayı olağan meclis toplantısında İYİ Parti ve CHP üyelerinin imzasıyla meclise sunulan, Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Seki, Eşen, Kadıköy, Karadere ve Kumluova Mahallelerinde halk ekmek fırını ve halk ekmek büfeleri açılması önergesi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılan araştırma neticesinde; Halk ekmek fabrikası kurulabilecek Seydikemer Belediyesine ait mevcut bir binanın olmaması, ilçe genelinde 16 adet ekmek fırınının olması, Antalya gibi alt yapısı yeterli ilçe belediyelerinde bile halk ekmek üretiminin büyükşehir belediyeler tarafından özelleştirilmesi ve hizmetlerin yerine getirilmesi de belediyenin mali durumu ve alt yapısının yetersiz olması nedeniyle gerekli şartlar oluşuncaya kadar ertelenmesi raporu meclise sunuldu. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Başkan Otgöz; “Belediyemizin imkanları belli. Daha 8 yılı doldurmadık. 140-150 yıllık belediyelerde bile bazılarında var, bazılarında yok. Bu imkan meselesi. İnşallah ileride imkanımız düzelir ve bu şartları yerine getirebiliriz” dedi.  Başkan Otgöz’ün konuşmasının ardından 07.02.2022 tarihli komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 3’üncü maddesi Seydikemer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Mesleki Eğitim Merkezinin (MESEM) açılması için Seydikemer Belediyesine ait Cumhuriyet Mahallesi İnönü Caddesi Eski Kaymakamlık binasının 3. Katında bulunan derslik ve idari ofislerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesine dair 16.02.2022 tarihli ve 43621947 sayılı meclise havaleli yazısı görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 4’üncü maddesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ait Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Seydikemer Belediyesine bedelsiz devir yolu ile hibe edilen 09 LL 505 plakalı aracın belediyeye hibe olarak kabul edilmesine dair müzekkere görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 5’inci maddesinde Fen İşleri Müdürlüğüne ait sorumluluğu Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde bulunan kotlu kadastral yolların gerekli görülen kısımlarının yol alt yapı ve üst yapı bakım onarımlarının Seydikemer Belediyesi tarafından yapılabilmesi için Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden devralınması ve devir işlemleri için Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e yetki verilesine dair müzekkere görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN