Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenlenecek

'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Fethiye'nin dünyaca ünlü turistik mahallesi Göcek'te de düzenlenecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

17 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan etkinliğin, Göcek meydanı Atatürk Anıtı’ndan saat 17.00’da başlayacağı bildirildi. 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turunu Göcek’te düzenleyecekleri için çok heyecanlı olduklarını belirten Cansu Uzunöz şu ifadeleri kullandı; “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. Yıllar içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 200 şehirde, yaklaşık 32 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılacak. “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir.

Bisikletinizin süslerinde ve kıyafetinizde en dikkat etmeniz gereken şey sürüş güvenliğidir. Zincire veya tekerleğe dolanabilecek kıyafetler sizi üzebilir dikkat! Tekerleğe dolanmaması için etek uzunluğunuzu bisikletinize uygun seçebilirsiniz veya pantolonunuzun paçası bol ise paça bandı takabilirsiniz. Süslerin zincire sıkışmaması için önlemler de alabilirsiniz. Kıyafetinizle, ayakkabınızla turdan önce deneme sürüşü yapmanızı öneririz. Tur günü rüzgâr olabilir kıyafet tercihinizde bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenlenecek

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN