Tamdem Pilotluğu İçin Saha Çalışması Yapıldı

3-4 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştayda birinci gün saha incelemesinde bulunuldu. İkinci gün FTSO binasında yapılan toplantıda veriler değerlendirildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Mesleki Yeterlilik Kurumuna yaptığı başvuru ile başlayan Yamaç Paraşütü Pilotluğu Meslek Standardının çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

3-4 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştayda birinci gün saha incelemesinde bulunuldu. İkinci gün FTSO binasında yapılan toplantıda veriler değerlendirildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Mesleki Yeterlilik Kurumuna yaptığı başvuru ile başlayan Yamaç Paraşütü Pilotluğu Meslek Standardının çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Çalıştay kapsamında Ankara'dan Fethiye’ye gelen Mesleki Yeterlilik Kurumu Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi üyeleri Babadağ’da saha incelemesinin ardından paraşütle de uçarak bu mesleği yakından tanıma fırsatı buldu.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Spor Ve Rekreasyon Sektör Komitesi’nin Yamaç Paraşütü Pilotu (Tandem)(Seviye 5) Meslek Standardına ilişkin toplantısı 03-04 Kasım 2016 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı.

Toplantı FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'ın açılış konuşması ile başladı. Akif Arıcan, Babadağ'ın dünyanın sayılı, Avrupa'nın 1 numaralı yamaç paraşütü pistlerinden olduğunu ve bu marka değerinin bölge ve dolayısıyla ülkenin ekonomisine faydası olduğunu belirtti. Arıcan, Tandem Yamaç Paraşütü Pilotluğunun meslek olarak standartlarının belirlenmesinin önemli olduğunun  altını çizdi.

Komitenin Fethiye’de yaptığı çalışma iki gün sürdü. Komite çalışmaları Sektör Komitesi başkanı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB Genel Merkez Danışmanı Ali Rendan’ın başkanlığında yürütüldü. Ali Rendan, son aşamasına gelen Yamaç Paraşütü Pilotu (Tandem)(Seviye 5) Meslek Standardı çalışmalarından ötürü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını tebrik etti. Rendan, komite çalışmasına ilk kez katılan komite üyelerine komitenin çalışmalarını nasıl yürüttüğü hakkında bilgi verdi.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, ilgili meslek standardının oluşturulmasının Babadağ'da yapılan ticari uçuş faaliyetleri ve denetim mekanizmasının ihtiyaçları doğrultusunda başlatıldığını, Yamaç Paraşütü Pilotu (Tandem) mesleğinin meslek standardı hazırlanması ile sektörün ihtiyacı olan gerekli yasal altyapının oluşturulacağını belirtti.

Toplantıya Spor Ve Rekreasyon Sektör Komitesi üyelerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nden Uzman Önder Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı Ankara TVF Spor Lisesi'nden Öğretmen Hasan Gökten, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nden Uzman Kamil Gökhan Nebioğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanlığı Daire Başkanı Dr. İsmail Gedikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Yusuf Kalmaz, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu OLEYİS Sendikası İç Anadolu 2. Bölge Şube Baş Yardımcısı H. Burak Kolsal ile Mesleki Yeterlilik Kurumu Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı'ndan Daire Başkanı Yaprak Akçay Zileli ve Uzman Yardımcısı Ayşe Gülçin Ertekin ile ölçme ve değerlendirme uzmanı danışman Eyyüp Onat, Fethiye Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Av. Ezgi Kullukçu ve Oda Muamelat Memuru Özge Ertürk Hakanoğlu katıldı.

Toplantının ilk günü saha koşullarının yerinde incelenmesi amacıyla Babadağ'a saha ziyareti yapıldı. Babadağ 1700 metre ve 1200 metre pist koşullarının değerlendirildiği çalışmada sektör komitesinden altı üye tandem öğretmen pilot Faruk Bozkurt ve Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı pilot Celal Yıldız ve ekibi ile, tandem yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirdi. Kalkış ve iniş öncesi, sırası ve sonrası tüm detayların gözlendiği saha ziyareti ve uçuş deneyimleri ile Mesleki Yeterlilik Kurumu Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi üyeleri, Yamaç Paraşütü Pilotu (Tandem)(Seviye 5) Meslek Standardına ilişkin uygulamalı gözlem yapma fırsatı buldular.

04 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen ikinci gün toplantısında Taslak Meslek Standardına ilişkin teknik değerlendirmeler yapıldı. THK Daire Başkanı Bekir Akyüz'ün yamaç paraşütü hakkındaki sunumu ve taslak meslek standardı hakkındaki kurum görüşlerinin ardından toplantı standardın detaylı içeriği hususunda Spor Ve Rekreasyon Sektör Komitesi görüşlerin alınmasının ardından sona erdi.

 

Yamaç Paraşütü Pilotu (Tandem)(Seviye 5) Meslek Standardı, Ankara'da yapılacak olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Spor Ve Rekreasyon Sektör Komitesi'nin değerlendirme toplantısının ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu'na sunularak Resmi Gazete'de yayımlanma aşamasına gelecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN