Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Tarihi dokunun bozulmasına ve kültürel mirasımızın zarar görmesine neden olan tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazı olaylarının önlenmesine yönelik operasyonlara devam etmekte.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla  İl Jandarma Komutanlığı; Tarihi dokunun bozulmasına ve kültürel mirasımızın zarar görmesine neden olan tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazı olaylarının önlenmesine yönelik operasyonlara devam etmekte.

 

Muğla-Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, alınan duyum değerlendirilerek 19.10.2016 günü Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden bir şahsın evinde ve aracında yapılan aramalar sonucunda; tarihi eser niteliği bulunan 2 adet sikke, 4 adet madeni heykel, 1 adet metal muhtelif eski eser ve 1 adet detektör ele geçirildi. Yine tarihi eser kaçakçılışığı ile mücadele kapsamında; Muğla-Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, 19.10.2016 günü, Bodrum İlçesi Farilya Mahallesinde 3 kişinin izinsiz kazı yapacakları duyumunun alınması üzerine; belirtilen bölgenin yapılan kontrolü esnasında; sit alanı içerisinde bulunan bölgede izinsiz kazı yapmakta olan 3 şahıs ile birlikte; 5  adet muhtelif kazı malzemeleri (kürek, kazma, çapa vb.) ve  2 adet uçları bakır olan altın arama çubuğu ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı. Yapılan açıklamada; Muğla İl Jandarma Komutanlığı ülkemizin tarihi kültür mirasına zarar veren tarihi eser kaçakçıları ile mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir, denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN