Vatandaşın Tercihi Küçük Balıklar Oldu

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında fiyatlar düşmeye başladı. Düşen fiyatlar ile beraber Fethiye'de vatandaşın tercihi küçük balıklar oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Kış mevsiminde sofralarda en çok tüketilen ürünlerin başında gelen balık, yazın da vatandaşların tercihi oldu. Fethiye’de bulunan balık pazarına gelen vatandaşlar, Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgâhlarında fiyatlarında düşüş yaşanan küçük balıkları tercih ediyor.

Genellikle soğuk günlerin yiyeceği olarak bilinen balık, yaz aylarında da birçok vatandaş tarafından besin değeri nedeniyle tercih ediliyor. Fethiye’de 35 yıldır balıkçılıkla ilgilenen Muzaffer Çavdır, FRTTV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşlarımız küçük balıkları tercih ediyor”
Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgâhlarında fiyatlar düşmeye başladığını ifade eden Balıkçı Muzaffer Çavdır: Bu mesleği 35 senedir yapıyorum. İşimden çok memnunum ve işimi severek yapıyorum. Balık sezonu açıldığından dolayı fiyatlarımız şuan güzel. Eskiye göre fiyatlarımızda düşüş söz konusu. Küçük balıkların kilosu 150 lira ile 200 lira arasında gidiyor. Kefal 150 lira, Mercan 150 lira, Sarı Kanat 200 lira yani fiyatlarımız eskiye nazaran düştü. Vatandaşlarımız en çok küçük balıkları tercih ediyor. Vatandaşların balık tüketmesini öneriyorum. Çok faydası var.” İfadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN