Yaban Hayatı Öğrencilere Anlatıldı

3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle Fethiye Turizm Çevre Eğitim Vakfı (FETAV) Hayvan Dostları Grubu, Milli Parklar Şefliği, Likya Dağcılık ve İhtisas Kulübü ve Çalış Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerde öğrencilere yaban hayatının önemi ve korunması ile Fethiye'nin kuş çeşitleri ve outdoor sporlar hakkında bilgiler aktarıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de   İlk  Defa  3 Mart Yaban Hayatı Günü Etkinliği  Düzenlendi

3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle Fethiye Turizm Çevre Eğitim Vakfı (FETAV) Hayvan Dostları Grubu, Milli Parklar Şefliği, Likya Dağcılık ve İhtisas Kulübü ve Çalış Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerde öğrencilere;  yaban hayatının önemi ve korunması  ile Fethiye’nin kuş çeşitleri ve outdoor sporlar hakkında bilgiler aktarıldı.

Çalış plajı Spor Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte ilçedeki liselerden konu ile   ilgilenen 10’ar öğrenciye bilgilendirmede bulunuldu.  Bilgilendirme sonunda  Çevre Uzmanı Ali İhsan Emre tarafından Kuş Cennetinde yaban kuşları gözlendi.

 

Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Uzmanı Mustafa Muhammet Karadağ yaban hayatının önemi, Fethiye ve Muğla bölgesinde bulunan yaban hayvanlar hakkında bilgiler aktarırken çevreci Ali İhsan Emre Fethiye’deki kuş çeşitlerini, Likya Dağcılık Başkanı Yıldırım Beyazıt Umurtağ’ da outdoor sporları anlattı. Doğayı seven Fethiye’deki liselerden onar öğrencinin öğretmenleri ile birlikte katıldığı seminerde yaban hayatı uzmanı Mustafa Muhammet Karadağ yaban hayvanlarını ve özelliklerini bir bir tanıtıp, “Yaban hayvanlarıyla ilgili herhangi bir ihbarı 112 ihbar hattına yapınız. Bizler yaban hayvanlarının korunması için yemleme çalışmaları ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. 7/24 sahadayız. Yaban hayvanları yaşam alanları için rehabilitasyon çalışmaları yapıyoruz. Yemleme faaliyetleri için besin takviyesi amacıyla bulundukları yerlere buğday, fiğ, mısır ve bayat ekmek bırakıyoruz. Doğada bulunan dağ çileği, kestane, palamut, yabani elma ve armut gibi meyveleri yiyerek beslenen yaban hayvanlar önemli değerlerimizdir. Bu yüzden doğadaki bu meyveleri toplayan insanların bitkileri tahrip etmemeleri gerekmektedir” dedi. Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı etkinliği Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle Çalış Der ve FETAV işbirliğiyle düzenlediklerini söyleyen FETAV üyesi Gökçen Bayram, “2004 yılından bu yana kutlanan yaban hayatı günü Fethiye’de ilk kez kutlanmaktadır. Her liseden doğaya meraklı onar öğrenciyi davet ettik. Amacımız Fethiye ve doğadaki yaban hayatı ile kuş gözlemleriyle ilgili farkındalık yaratmaktır” dedi. Seminerin ardından öğrencilere Fethiye’deki kuş cenneti alanı gezdirildi. Çevre beratı sahibi Ali İhsan Emre tarafından kuş cennetindeki kuşlar hakkında bilgiler verildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN