Yaratıcı Endüstrilere Yönelik Proje Tanıtımı Gerçekleştirildi

Create in Muğla, Muğla'da MUTSO, TOBB GGK, Muğla Teknopark ve GEKA ile ortak toplantıda bir araya geldi. Yaratıcı endüstrilere yönelik oluşturulan proje kapsamında, Muğla'ya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Merkezi Create in İzmir Muğla’ya bir ziyaret gerçekleştirerek Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Muğla Teknopark ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile bir toplantı gerçekleştirdi. 28 Temmuz Cuma günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Teknopark Genel Müdürü Dr. Barış E. Süzek, Create in İzmir Takım Lideri Tomas Cernevicius başta olmak üzere, TOBB Muğla Genç Girişimciler Kurulu temsilcileri, MUTSO ve GEKA uzmanları, proje teknik personeli ve Teknopark’ta faaliyet gösteren işletme temsilcileri katılım sağladı.

Avrupa Birliği IPA Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından fonlanan Create in İzmir, İzmir, Aydın, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa, Kütahya ve Muğla dahil olmak üzere tüm Ege Bölgesinde, başta dijital oyun ve dijital sanatları destekleyen bilişim / yazılım, tasarım, sinema/televizyon ve diğer yaratıcı endüstrilere odaklanan bir proje. Bölgenin yaratıcı endüstrilerin ve üretim sektörünün uluslararası gücünü artırmaya katkı sunmayı hedefleyen proje kapsamında ‘Ege Tasarım Kimliği Rehberi’ başlıklı bir kitap hazırlanması planlanıyor.

Proje kapsamında Muğla’da gerçekleştirilen toplantı ile projenin tanıtımı yapılırken, ilin hizmet ve deneyim bağlamında tasarım kimliğini tanımlayan unsurlara ve bunlara etki eden kültürel öğelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılabilecek katkılar noktasında görüşler aktarıldı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN