BU İŞTE BİR KEHANET VAR - Simber Cana Özdilek

BU İŞTE BİR KEHANET VAR


Işıklar ülkesinin çocukları, ilham almak istediklerinde kayaların üzerinden inci rengi yakamozlarla süslü safir parlaklığındaki denizi seyrederlermiş. Denize kıyısı bulunan diğer bazı şehirlerin halklarının aksine korsanlık yerine atalarından miras kalan yeteneklerinin yardımıyla kehanetlerde bulunurlarmış. Hatta Büyük İskender, rüyalarını kadim Likya bölgesinde kâhin ARİSTANDROS ’a anlatır, ondan gelen yorumlara itibar edermiş. Bu nedenle belki de onları diğer devletlerin zulmünden korumak için uzlaşma yoluna giderek Işıklar ülkesi Telmessos’u imparatorluk sınırları içine dâhil etmiş. Kuruluş tarihi ile ilgili net bir bilgi bulunamasa da Lidya Kralı KREZÜS’ ün (M.Ö. 561-554) gördüğü bir rüyayı Telmessos kâhinlerine tabir ettirmek için bir heyet göndermek üzere müracaat etmiş olduğu göz önüne alınarak M.Ö. 600 veya 700 yıllarında kurulmuş olduğuna hükmedilir.

 

Yaşadığınız coğrafya sizlerle birlikte şekillenir, sizinle zenginleşir ve gelişir. Anadolu toprakları sayısız kültüre ev sahipliği yapmış medeniyetler beşiği olarak anılır. Önceleri Likya, İyon, Miken medeniyetlerinin, daha sonra Oğuz boylarının, Türk-İslam uygarlıklarının belirgin niteliklerini taşıyan Fethiye ve çevresi hepimizin bildiği üzere; doğanın akciğerleri çam ve günlük ağaçları, denizi, kaplıcaları, ılıcaları, yaylaları ile dünyanın sayılı güzelliklerinden biri olarak anılır. Gün geçtikçe artan nüfus ile birlikte kültür- sanat faaliyetleri de büyüyen Fethiye’de eğitim-kültür ve sanat ise her zaman önemli bir yerdeydi. Pek çok bilim insanı, şair, müzisyen yetiştirmiş bölgemizde 70-80 yıl önce dahi festivaller düzenlenmekte, folklor ekibi, tiyatro, sinema gibi faaliyetlerin yanı sıra dernekler ve kulüpler de faaliyet göstermekteydi. Günümüze kadar gelişerek ve artarak varlıklarını sürdürür hale gelen kültür ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra zamanla gelen ziyaretçiler de buradan gitmek istememişler.

 

Gizemler her zaman insanların dikkatini çeker. Yaşadığım Yeri bir kâhinin kurmuş olması ve bölge halkının da bu yeteneklere sahip olduğu düşüncesi de ezoterik bir gizemi beraberinde getiriyor.

 

Kâhinler, fallar, büyüler ve bilinmeyeni öğrenme yolundaki her fikir ilgi çeker ve merak uyandırır.  Hele ki böylesine büyülü güzelliğe sahip bir yerde yaşıyorsanız…

 

Kim bilir belki de Kâhin ARİSTANDROS’ un bir kehaneti de Şehrin büyüsünün bozulmamasıdır.

 

Sevgilerimle…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
09Şub

Bu işte bir kehanet var

02Şub

Unutmak istesem bile

26Oca
12Oca
05Oca

Sağlık olsun ama nasıl olsun

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222