Ziraat Odası Başkanları Fethiye'de Buluştu

Muğla ve ilçeleri Ziraat Odası Başkanları Fethiye'de bir araya geldi. Her 3 ayda bir Muğla'nın bir ilçesinde bir araya gelerek Muğla'nın tarım raporunu hazırlayan Ziraat Odası Başkanları Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit'in ev sahipliğinde bir araya gelerek toplantı düzenlediler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Baştuğ’un yönetiminde Muğla tarımının sorunlarını görüşen ve çiftçinin desteklenmesi için görüş alışverişinde bulunan Ziraat Odası Başkanları, Genel Merkez’in yanı sıra  Tarım ve Köy işleri Bakanlığı’na sunulmak üzere bir de rapor hazırlamayı kararlaştırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerince verilen tüm evraklardan çiftçilerden ücret  alınmaması, Ziraat Odaları’nın ruhsat müracaatlarında döner sermayeye alınan ücretlerin muaf tutulmasının da görüşüldüğü toplantı ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, “Çiftçi için ne yapsak azdır” diye konuştu.

Baştuğ, “her 3 ayda yapılması gereken Ziraat Odaları Koordinasyon Toplantısı’nı bu sefer Fethiye’de yaptık. Muğla’da turizm ön plana çıkmış olsa da, büyük bir tarım potansiyelimiz de var. Muğla tarımıyla ilgili bugün burada neler yapmamız gerektiğini, rapor haline getiriyoruz. Bu raporu Türkiye Ziraat Odaları Birliğimize göndererek çözüm arayışına gireceğiz” dedi.

“Çiftçi Zor Durumdadır”

Baştuğ “çiftçilerin geçmişte sıkıntılar çektiğini ama şuanda hükümetin aldığı tedbirlerle sıkıntılar azalsa da, çiftçi yine de zor durumdadır.  Çünkü çiftçi çalışmazsa hiçbir şey olmaz. Yediğimizle içtiğimizle sabah kalktığımızda ilk işimiz onunla başlıyor yatarken onunla bitiyor. Bu toplantıyla ilgili rapor hazırlayacağız. Muğla tarımında çeşitliliği arttırmak için çalışmalar yapılıyor. Dış ülkelerde tütün, pamuk, susam için pazar bulan firmalar, ihracat için ekimler yaptırıyor. Devlet bu ürünleri almıyor. Yine bölgemizde zeytinyağı tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da sayılan bir tarım ürünümüz oldu” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN