CHP'li Demir Birinci Sıradayız Ama Konut Artışında!

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir artan konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak iktidara yüklendi. Fiyat artışında Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu ifade eden Demir:' iktidar acilen bu kronikleşmiş soruna çözüm bulmalı 'dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Konut fiyatları artışında Türkiye yıllık yüzde 133 artışla dünya birincisi oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Mehmet Demir, iktidarın politikalarını eleştirerek göreve davet etti.

Demir, açıklamasında şunları söyledi:" Ekonominin kitabını ben yazdım deyip genel seçimlerde enflasyonu tamamen düşüreceğiz diyen iktidarın akıl almaz politikaların sebebiyle yine birinci olduk. Fakat bu birincilik konut artışında yaşandı. Konut fiyatları artışında Türkiye yıllık yüzde 133 artışla Dünya birincisi oldu. İkinci  sırada  yüzde 29 artışla K. Makedonya, 3.sırayı ise yüzde 17 artışla Hırvatistan aldı. 26 ülkede ise konut fiyatları artışı olmadı. Ekonomik olarak gerçekten çok sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. İktidar ise bu duruma karşı herhangi bir önlem almış durumda değil. Bu kira artışları neden bu denli yüksek, bu artışlar neye göre belirleniyor, bunu kim, ne zaman dur diyecek bu konuda  realist bir çalışmaları yok. Kısacası yine olan halka, yine olan bizlere oluyor, yandaşlar ise zengin oluyor "dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN