Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu Marmaris'te yaşanacak

Marmaris Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla coşku dolu bir program hazırladı. 'Cumhuriyet coşkusu Cumhuriyet'in kalesi Marmaris'te yaşanır' sloganıyla düzenlenecek etkinliklerde ünlü pop müzik sanatçısı Mehmet Erdem sahne alacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı Cumhuriyet’in kalesi Marmaris’te coşkuyla kutlanıyor. Marmaris Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sergi, konser, film gösterimleri gibi etkinlikler düzenlediği kutlamalarda coşku 29 Ekim Pazar günü doruğa ulaşacak. Marmaris Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde Marmaris halkı cumhuriyet sevincini ve coşkusunu hep birlikte yaşayacak.

28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak resmi program 29 Ekim Pazar sabahı saat 10.00’da Şehir Stadı’nda geçit töreni gerçekleşecek. Okulların ve öğrencilerin gösterileri ile renklenecek etkinlik öğlene kadar devam edecek.

19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda kurduğu stantta ‘100. Yıldan Geleceğe Cumhuriyet Mesajı’ stadı açarak vatandaşların mesajlarını alan Marmaris Belediyesi’nin düzenlediği kutlama etkinlikleri ise 29 Ekim Pazar akşamı yapılacak. Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın vatandaşların bayram coşkusuna ortak olacağı fener alayı 20.30’da başlayacak. Ellerinde bayrak ve meşalelerle Atatürk Meydanı’na kadar yürüyecek Cumhuriyet sevdalıları ayrıca 200 metre uzunluğundaki bayrağı taşıyacak. Atatürk Meydanı’nda ise ünlü pop müzik sanatçısı Mehmet Erdem, birbirinden güzel eserlerini seslendireceği konserle bayram sevincini zirveye çıkartacak.

Yapılacak etkinliklere tüm ilçe sakinlerini davet eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu topraklara bağımsızlığı, uygarlığı, aydınlığı ve umudu getiren en büyük gururumuz olan Cumhuriyet’in 100. yılına kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Dünyanın en büyük liderine sahip olmanın gururuyla 100. yılı kutluyor, Atamıza layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da Ulu Önderimiz Atatürk’ün izinde hiç durmadan yürüyerek O’nun gösterdiği hedefe ulaşmak ve aydınlık yarınlara kavuşmak için çok çalışacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Yolumuz Cumhuriyet yolu olsun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadesini kullandı. Oktay, “Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak için tüm hemşehrilerimi 29 Ekim kutlamalarımıza davet ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu Marmaris'te yaşanacak

 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN