Doluya Tutulan Rus Paraşütçü Ormanlık Alana Düştü

Fethiye'ye arkadaşları ile tatile gelen ve Babadağ'dan yamaç paraşütüyle single (tekli) uçuş yapan, Rus uyruklu Ayrat Faridovic Yusupov gökyüzünde doluya yakalanınca ormanlık alana düştü. Düşme nedeniyle yaralanan Rus pilotu yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi kurtardı. Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne arkadaşları ile tatil ve uçma deneyimini arttırmak için gelen 39 yaşındaki Ayrat Faridovic Yusupov, yamaç paraşütüyle uçmak için Hava Sporları Merkezi olan Babadağ'a çıktı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’ye arkadaşları ile tatile gelen ve Babadağ’dan yamaç paraşütüyle single (tekli) uçuş yapan, Rus uyruklu Ayrat Faridovic Yusupov gökyüzünde doluya yakalanınca ormanlık alana düştü. Düşme nedeniyle yaralanan Rus pilotu yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi kurtardı. Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ne arkadaşları ile tatil ve uçma deneyimini arttırmak için gelen 39 yaşındaki Ayrat Faridovic Yusupov, yamaç paraşütüyle uçmak için Hava Sporları Merkezi olan Babadağ’a çıktı.

Bulutlu havaya rağmen 1700 metre pistinden atlayış yapan Yusupov, 1200 metre yükseklikteyken doluyla karışık yağmura yakalandı.

Paraşütü ıslanınca hızla irtifa kaybeden Yusupov, Mendos Dağı eteklerindeki ormanlık alana düştü. Beline aldığı darbe nedeniyle yerde hareketsiz kalan Yusupov, cep telefonundan mesaj gönderdiği arkadaşlarına internet üzerinden konumunu bildirip, yardım istedi.

Arazinin sarp oluşu nedeniyle bölgeye UMKE Fethiye ekibi yönlendirildi. Ambulansla Mendos Dağı eteklerine çıkan kurtarma ekibi ormanlık alanda karşılaştığı Yusupov’un arkadaşlarıyla Rus pilotun düştüğü konuma yürüyüşe geçti. Ekipler, yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra ormanlık alanda Yusupov’a ulaştı.

Sedyeye alınan Yusupov, arkadaşlarının da yardımıyla ambulansa taşınarak hastanede tedaviye alındı. Belinde kırık şüphesi bulunan Rus pilotun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Fethiye UMKE ekibinde görevli Hüseyin Pınar, ihbar üzerine bölgeye hareket ederek yaralandığı bildirilen Rus Paraşütçüyü kurtarmaya geldik diyerek, “Ormanlık alandaki yaralıya kısa sürede ulaştık. Sedyeye alıp, 500 metre taşıyıp, ambulansa aldık. Daha sonra ambulansla hastaneye geldik” dedi.

Pilotun 1700 metre pistinden havalandığını belirten Pınar, “Gökyüzünde doluyla karışık yağmura yakalandığını hızla irtifa kaybedip, 10-12 metreden sert bir düşüş yaşamış. Ormanlık alanda çalıların üzerine düşmüş. Belinde kırık şüphesi var ancak, hayati tehlikesi yok” İfadelerini kullandı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN