Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

OSB Yatırım Tutarı 51 Milyon TL

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından yürütülen proje sonucunda Fethiye ve Seydikemer Doğal Taş ve Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kuruluşu için ilk adım atıldı. FTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda ihtisas OSB için gerekli olan ihtisas kuruluşu oluşturulmak üzere Fethiye ve Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği kurulması kararı alındı.

ÇALIŞ’ TA GÜLÜMSEME SEMİNERİ…

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğinin düzenlediği “Gülümsemenin Büyüsü” adlı seminerde turizmciler ve esnaflar moral depoladılar. Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen tarafından gerçekleştirilen sunumda; gülümsemenin din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet ayırt etmeksizin dünya üzerindeki en etkili lisan olduğunu söyledi.

Fethiye’de Müzeler Günü Etkinlikle Kutlandı

18 Mayıs Dünya Müzeler günü Fethiye’de etkinlikle kutlandı. Fethjiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, protokol üyeleri ve öğrencileri ile davetlilerin katıldığı etkinlikte; arkeolojinin önemine değinildi…

ADD “19 Mayıs Anadolu’da Yakılan Bağımsızlık Ateşidir”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi tarafından 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapıldı. ADD Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bugün milli kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 98.yıldönümüdür. Türk Milletine Kutlu Olsun” denildi.

Ftso Üyelerine İndirimli Sağlık Hizmeti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Letoon Hastanesi arasında imzalanan protokolle FTSO üyeleri ve birinci derece yakınları, hastane hizmetlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.

SGK Müdürlerinden Arıcan’a Ziyaret

Fethiye Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Gamze Yıldırım ve çalışanları Gülser Uysal, Hüseyin Mücahit Tuna ile Seydikemer SGK Müdürü Mikayil Çatak, Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti.

Kargı’da İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Sergisi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan kursiyerlerin eserleri sergilendi. Kargı Mahallesi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunun yıl sonu sergisi Kargı Düğün Salonunda düzenlendi. Ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan 14 kursiyerin yaklaşık 2 ayda ürettiği bir birinden güzel el işi göz nuru eserler göz kamaştırdı.

“NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA” İÇİN BİR ÇAĞRI’DA FETHİYE’DEN…

Eğitim-Sen Fethiye Şubesi temsilciliği üyeleri tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde oturma eylemi gerçekleşti. Ankara’da 67 gündür açlık grevinde bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için düzenlenen oturma eylemi 1 saat kadar sürdü. Oturma eylemi öncesi Eğitim-Sen Fethiye temsilciliği tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Oturma eylemine Fethiye Ses sendikası da destek verdi…

Fethiye’de Sağlık İçin Pedalla Etkinliği

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Gençlik haftası kapsamında bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmek için sağlık için pedalla etkinliği yapıldı. Uğur Mumcu Parkı girişinde toplanan yaklaşık 150 bisikletli Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık, protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar Akdeniz Caddesi’nde 5 kilometre bisiklet sürdü. Etkinliğe bazı vatandaşlar çocuklarıyla katıldı.

Dünya Çiftçiler Günü Etkinliğini Değerlendirdi

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara Tandoğan meydanında düzenlenen; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılan Fethiye Ziraat Odası yönetimi ve Fethiyeli çiftçiler Ankara’dan memnun döndüler. 81 ilden gelen on binlerce çiftçi; Ankara Tandoğan meydanında TZOB’un düzenlediği 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılmıştı. Fethiye’den de Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit ile yönetim kurulu üyeleri ve Fethiyeli çiftçiler de yoğun bir katılım gösterdiler. TZOB genel başkanı Şemsi Bayraktar’ın konuşma yaptığı etkinlikte; Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan ile Türk Pop Müziği sanatçısı Mustafa Ceceli sahne alarak çiftçilere güzel bir konser verdiler.

“Trafik Bilincini Küçük Yaşta Öğreniyorlar”

Fethiye’de çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her sene ortaklaşa düzenlenen uygulamalı trafik eğitimi kapsamında Gazi İlkokulundan gelen öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.

1 KİLO DOMATESİN MALİTEYİ ÜRETİCİYE 1 LİRA

Son zamanlarda İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerde domates fiyatlarında yaşanan artış gözleri üreticilere ve komisyonculara dikti. Türkiye’nin en büyük domates üreticisi ve büyük domates ihracatçısı olan Fethiye’de üreticiler üretim koşullarını ve maliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

ONLAR BABADAĞ’IN ÖZEL KONUKLARI

Babadağ Zirve Kafe, en özel konuklarını ağırladı. Babadağ, özel konuklara ev sahipliği yaptı. Eylül Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Saygın Rehabilitasyon, Fethiye Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli bireyler ve aileleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının misafiri olarak Babadağ’da bir araya geldi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da yemeğe katılarak konuklarla yakından ilgilendi.

Trafik Polisleri “Kask” Hediye Etti

Dün öğleden sonra Atatürk caddesinde motor sürücülerine yönelik trafik uygulaması yapan Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri; kask takmayan motor sürücülerine ceza yerine kask hediye ettiler…

“İncirlik Üssü ABD'ye Kapatılsın” İmza Kampanyası

ABD'nin namlularını Türkiye'ye çevirmesinden sonra Türkiye çapında harekete geçen Vatan Partisi, Fethiye’de de 'İncirlik Üssü ABD'ye Kapatılsın' adlı imza kampanyası başlattı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde açılan imza masasına gelen vatandaşlar imza attılar.

Üniversiteli Gencin Ölümden Hayata Dönüşü

Ağır yaralanan ve beyin fonksiyonları durma noktasına gelen Seçkin Dağlı, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi doktorlarının zamanında müdahalesiyle yeniden hayata döndü.