Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök haberleri, haber editörü Emrullah Gök tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Türkiye’nin En Büyük Ceviz Üreticisi Seydikemer’de

Aslen Manisalı olan üretici Tamer Yaşar, 2015 yılından beri Seydikemer’de ceviz, badem ve zeytin fidanları üretiyor. Beş yılda ülkenin en büyük ceviz üreticisi haline gelen Yaşar’ın şimdiki hedefleri ise badem üretiminde de ilk sıralara yerleşmek ve lavanta balı üretmek.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYEM

İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik yapılan hain saldırıda 33 askerimizin şehit olmasının ardından Türkiye’nin yüreğine adeta kor ateşi düştü. Türkiye 33 cana, 33 kınalı kuzuya ağladı. Türkiye’nin dört bir yanından hain saldırıya ilişkin kınama mesajları gelirken acılı ailelere başsağlığı dilendi. Saldırıda 32 askerimizde yaralandı. Türkiye 33 şehidine ağlarken kahraman askerlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu.

Öğrenciler Faaliyetlere Doyacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programları kapsamında yürütülen ‘Güçlü Türkiye’nin Mutlu Çocukları Planla, Eğlen, Öğren’ projesinin toplantısı Fethiye Gazi Ortaokulunda bulunan Bilim ve Sanat Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıda proje sloganının logo tasarım yarışmasında birinci olan öğrenciye ödülü sunuldu.

Bu Onuru Taçlandırıyoruz

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından, ilk hava şehidi ve Fethiye’ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 106. yılında Muğla’nın Fethiye İlçesinde düzenlenen törenle anıldı.

37 yıldır sektörün içinde

Son yıllarda film ve albümlerin dijital platformlarda yayınlanması, müzik kasetlerinin ise artık üretilmemesi üzerine cd ve benzeri ürün satışlarının yapıldığı dükkanların sayısı oldukça azalmıştı. Fethiye’de bulunan Gökçen Müzik Sahibi Abdullah Gökçen, 37 yıldan bu yana gelişen teknolojiye ayak uydurarak hizmetini sürdürüyor.

DOMATESTE KOTA ARTTI, ÜRETİCİLER SEVİNÇ İÇİNDE

Domateste en büyük pazarlardan biri olan Rusya’nın Türkiye’den domates ithalat kotasını 150 bin tondan 200 bin tona yükseltmesi Fethiye ve Seydikemer’li üretici ve ihracatçıları sevindirdi. Bu haberle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toptan Sebze halinde 2 lira 25 kuruş olan domatesin fiyatı 3 lira 50 kuruşa kadar yükseldi.

Elazığ Çocukları İçin El Ele

Fethiye Anadolu Lisesi, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Senin Sayende Projesi” kapsamında Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören depremzede çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oldu.

Özel Güvenlik Görevlileri Bilgilendirildi

Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, öncelikle kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri gibi alanlarda amacına uygun, etkin ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunulması amacıyla başlatılan “Genel Kolluk Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN)” hakkında Fethiye’de bulunan Özel Güvenlik Görevlilerine bilgiler aktarıldı.

BAKIRCI, “ELEŞTİRİLERİNİZİ BANA YAPIN”

Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, lacivert beyazlı takımın Belediye Derincespor galibiyeti ile çıkışa geçeceğini söyledi. Tüm halkın ve taraftarların takıma ve hocalarına güvenmesini isteyen Bakırcı, “Kimse takımı eleştirmesin. Gelin beni eleştirin. Sezon başında ben kimseye şampiyonluk sözü vermedim. Sadece ilçemize yakışır bir takım kuracağımızı dile getirdim. Bu takımı kurduk. İkinci yarı bazı şanssızlıklar yaşadık ama bunları aşacak tecrübe ve güce sahibiz. Güzel günlerimiz olacak” dedi.

Regaib Kandili İdrak Edilecek

Müslüman alemi için en değerli günlerden birisi daha geldi, çattı. Regaip Kandili, bu yılda dualar ve ibadetler ile geçirilecek. Akşam saatlerinde camiler dolup taşacak, eller semaya yükselecek.

BÖLGENİN İLK COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ: ‘SEYDİLER KİLİMİ’

“Seydiler Kilimi”, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek, Coğrafi İşaret aldı. Böylece bölgenin ilk coğrafi işaretli ürünü ‘Seydiler Kilimi’ oldu.

Ay, “Sadece 10 maçımız kaldı”

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, sezonun bitimine 10 maç kaldığını hatırlatarak, tüm maçların büyük önem taşıdığına değindi.

Konfederasyona Üye Olmayı Hedefliyorlar

Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay ve Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, FRT Televizyonu’nda Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk oldular. Muhtarların sorunları ve federasyonun kuruluş süreci hakkında bilgi aktaran Akay, “Federasyonun kurulması için 6-7 ay bir çalışma sürecimiz oldu. 13 ilçemiz, 10 derneğimiz var. İnşallah muhtarlarımızı en kısa sürede bir çatı altında toplamayı düşünüyoruz” dedi.

Sıfır Atık Projesi’ne Tam Destek

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’ndan, Sıfır Atık Projesi’ne tam destek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamda hazırlanan tiyatro oyunu Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğiyle anasınıflarında miniklerle buluşuyor.

Bir Kez Alan Vazgeçemiyor

Seydikemer’de bulunan Gökkuşağı Zeytinyağı Fabrikası, zeytinyağının yanında zeytinyağı sabunu, zeytin çiçeği kolonyası üretimi de gerçekleştiriyor. Özellikle saf zeytinyağından üretilen sabun hem kokusu hem de kepeği önlemesinden dolayı sıkça tercih ediliyor. Gökkuşağı Zeytinyağı Fabrikası Sahibi Koray Karaçelik, her hafta kurulan Salı Pazarı’nda bu ürünleri satışa sundu.

Ekonomist Önder, “Corona Virüsü Dünyayı Tehdit Ediyor”

Fethiyeli Ekonomist ve Yatırımcı Yunus Önder, Gerçek Gündem’in bu haftaki konuğu oldu. Dünyada yaşanan siyasi gelişmeler, corona virüsü, Türkiye’nin İdlip ve Suriye politikasının para politikalarına olan etkisini anlatan Fethiyeli Ekonomist ve Yatırımcı Yunus Önder, vatandaşları lüks harcamalardan kaçınması yönde uyardı. Önder; “Bugün her evde iki tane araba var. 1 yıldan beri neler değişti görüyoruz. Daha da ne olacağı belli değil. Onun için biraz daha harcamalara dikkat etsinler” dedi.

Toplam 681 haber.