Amaçlı Haberleri

Amaçlı Haberleri

Kökten, “41 Mahallede Dokunmadığımız Bir Yer Olmayacak”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Söğütlü Mahallesi’ne ziyarette bulundu.

Kayaköy İçin Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Köyceğiz’de köprüüstü simülasyon eğitimde kullanılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde köprüüstü simülasyonu eğitim amaçlı kullanılıyor.

Köyceğiz Toparlar Mahallesi'ne Çok Amaçlı Pazar Yeri Yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Mahallesi'nde eski Pazar yeri yıkılarak yerine çok amaçlı pazar yeri yapıldı.

Milletvekili Otgöz’den Müjde

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.

Seydikemer Yeni Bir Sosyal Tesise Daha Kavuşuyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin talimatları doğrultusunda daha önce Karadere, Paşalı, Dodurga, Çatak ve Bekçiler Mahallelerine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılmıştı. Son olarak Kumluova Mahallesine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılması için çalışmalar başladı. İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalanmasının ardından Sosyal Tesisin temeli atıldı. Çok Amaçlı Sosyal Tesisin 90 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Bodrum, 50 yıl su sorunu yaşamayacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi hazırladığı projelerle Bodrum’un 2054 yılına kadar su sorununu tamamen ortadan kaldırılmayı amaçlıyor. Yapılan araştırmalar ve teknik raporlarla Yarımada’da en az maliyetle en yüksek verim alınarak ilave su sağlanması için önemli projeler ortaya konuyor.

MUTSO'da Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Turizm Amaçlı Kiralanacak Konutların Belgelendirmesine  ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Geyik Barajına Talip

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Geyik Barajını, Elektrik Üretim Anonim Şirketinden (EÜAŞ) satın alıp buradaki suyun tamamını Bodrum’a aktarmayı amaçlıyor.

Filistin Çarşısına Yoğun İlgi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde cuma namazı çıkışı Filistine destek amaçlı cemi avlusunda çarşı kuruldu. Vatandaşlar Filistin’ e destek olmak için yoğun ilgi gösterdi.

Fethiye Esnaf Ve Sanatkârlar Odası'nda Düzenlenen Toplantıya Yoğun İlgi

Turizm amaçlı olarak konut kiralanmasına dair yönetmelik konusunda Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda düzenlenen toplantıya yoğun ilgi olunca birçok vatandaş içeriye giremedi.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

42 adet çok amaçlı sosyal alan Menteşelilerin hizmetinde

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji stajında örnek Ekokardiyografi yapılan 22 yaşındaki Kağan isimli genç tıbbiyelinin kalbinin delik olduğu ortayla çıktı.

Muğla EAH’ta HIV/AIDS farkındalık günü

1 Aralık Dünya HIV/AIDS farkındalık günü çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde Enfeksiyon Hastalıkları kliniği hekimleri tarafından farkındalık oluşturmak için bilgilendirme standı kuruldu.

Köyceğiz’de sıfır atık için geri dönüşüm çalışmaları sergilendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okullarda sıfır atık amaçlı geri dönüşüm üretimleri devam ediyor.

KYK yurdunda asansör halatı koptu

Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda asansör halatları koptu, 4 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Sokak canları için Eskici Black7’da buluşuyorlar

Eskici Black7 önümüzdeki günlerde sosyal sorumluluk ve farkındalık amaçlı bir etkinlik ile, Bodrum’daki hayvan severleri bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Kıncılar Mahallesi, Çok Amaçlı Düğün Salonuna Kavuşuyor

Seydikemer Belediyesi ilçe genelindeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kıncılar Mahallesi’ne yapılacak ve bölge halkına hitap edecek olan Çok Amaçlı Düğün Salonu’ndaki çalışmaları inceledi.

Bir Evden 25 Düzensiz Göçmen Çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile konaklama ve göç olayları ile mücadele amaçlı yapılan çalışmalarda, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri ilçede yaptıkları titiz denetimler sonucu bir evde 25 düzensiz göçmeni yakaladı.

Proje Halk Oylaması ile İptal Edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediye projeleri dahilinde İçmeler Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk parkına yapımı planlanan çok amaçlı salon projesi için yapılan referandum sonucunda ‘yapılmasın’ sonucu çıktı. Belediye Başkanı Oktay ‘ halkın iradesi herşeyden üstündür proje iptal ‘ diyerek o alanı park ve yeşil alan olarak değiştirilmesi direktifini verdi.

Yeraltı Otoparkı Projesi, halk oylamasının ilk günü tamamlandı

Marmaris Belediyesi tarafından İçmeler’de yapılması planlanan Çok Amaçlı Salon-Pazaryeri ve Yeraltı Otoparkı Projesi ile ilgili halk oylamasının ilk günü tamamlandı.

İçmeler’de belediyenin projesi için halk oylaması başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediyenin hayata geçireceği projelerden biri olan İçmeler Mahallesi çok amaçlı salon projesi için halk oylaması başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bu sabah başlayan referandum ile ilgili yaptığı basın açıklamasında 'Sandıktan ne çıkarsa sonuç ona göre yapılacak '' dedi. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde seçmen kayıtlarında bulunan 4 bin 823 kişi oy kullanarak projeyi onaylayıp onaylamadıklarına karar verecek.

Mahalleli, hayata geçirilmesi planlanan projeyi destekleyeceklerini belirtti

Marmaris Belediyesi'nin, İçmeler beldesinde hayata geçirmeyi planladığı "İçmeler Çok Amaçlı Salon" projesi ile ilgili olarak mahalle sakinleri projenin mahallelerinin doğal dokusuna zarar vereceğini düşünerek, projenin park alanında gerçekleştirilmesine karşı çıkarak farklı bir alanda yapılmasını destekleyeceklerini belirttiler.

Başkan Aras’tan Sazköy ve su hattı patlamaları açıklaması

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ağustos Ayı Belediye Meclisinin gündem maddelerinden olan Sazköy Mahallesi'nde Ekoturizm/Kırsal Turizm Tesis Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili alınan karar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Projenin yerini beğenmeyen mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı

Marmaris İçmeler Mahallesi'nde Belediyenin hayata geçirmeyi planladığı yatırımlardan biri olan 'İçmeler çok amaçlı salon' projesinin yerini beğenmeyen mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı.

Seydikemer Yatırımlarla Buluşmaya Devam Ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Karadere Mahallesi'ne yapılmakta olan Karadere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde incelemelerde bulundu.

Kermese katılım ve ilgi yoğun

Fethiye Anadolu Lisesi velilerin ve Okul Aile Birliğinin destekleriyle düzenlenen yardım amaçlı kermese yoğun katılım oldu.

'Umutlarımızı, Taleplerimizi, Haklarımızı 1 Mayıs Meydanlarında Buluşturacağız'

Muğla Menteşe’de düzenlenecek olan 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi ile ilgili Fethiye’de duyuru amaçlı basın açıklaması yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden öğrencilere yardım etkinliği

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dernek bahçesinde eğitime destek amaçlı etkinlik düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programda keyifli anlar yaşandı.