Anneler Haberleri

Anneler Haberleri

Kaymakam şehit ve gazi annelerini unutmadı

Muğla’nın Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Anneler Günü nedeniyle şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı.

Topuz, “Anneler sonsuz sabır ile en değerli varlıklardır”

Başkan Topuz, “Anneler sonsuz sabır ile en değerli varlıklardır”

Belediye Başkanı Köksal’dan Anneler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı ve Şehir Plancısı Gonca Köksal, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Annelik, yalnızca biyolojik bağlarla değil, fedakârlık ve özveriyle tanımlanan en güçlü sevginin de bir ifadesidir" dedi.

BarBunn Cafe Bistro Anneler Günü’ne hazır

Mayıs aylarının ikinci pazar günleri kutlanan Anneler Günü için Fethiye’nin en gözde mekânlarından biri olan BarBunn Cafe Bistro hazırlıklarını tamamladı.

Bölükbaşı Ailesinin Acı Günü

Necati Bölükbaşı, Cansu Bölükbaşı ve Deniz Mahir Bölükbaşı'nn babaanneleri Saliha Bölükbaşı, sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi öğle namazına müteakip Yeni Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Hisarönü mezarlığına defnedildi.

Akgün Ailesinin Acı Günü

Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün, Mustafa Akgün ile Kemal Akgün’ün anneleri Dürdane Akgün, hayata gözlerini yumdu.

‘Hoş Geldin Bebek’ İle Yüzler Gülüyor

Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelerin yanında olmak, annelere hamilelik süreci ve sonrasında destek olmak için başlatılan “Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi 13 ilçede devam ediyor.

Otizmli bireylerin annelerine sınıf açıldı

Otizmli annelere her pazartesi günü verilecek olan eğitimlerin ilk buluşması Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediyesi’nin yer desteği ile verilecek eğitimler, Mayıs 2024 yılına kadar devam edecek.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Menteşe Devlet Hastanesinde emzirme haftası etkinliği düzenlendi

'1-7 Ekim Emzirme Haftası' dolayısıyla özellikle çalışan annelerde emzirme ve anne sütüyle beslemenin önemini vurgulamak amacıyla Menteşe Devlet Hastanesi bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Hastanede Anne Sütünün Önemi Vurgulandı

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri olarak belirlenen Emzirme Haftasında Anne Sütü ve Emzirmenin önemini annelere farkındalık oluşturabilmek adına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stant kuruldu.

Muğla’da 2 Bin 859 Aileye ‘Hoş Geldin Bebek’ Çantası

Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelerin yanında olmak, annelere hamilelik süreci ve sonrasında destek olmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende’ projesi 13 ilçede devam ediyor.

Vekil adayı Demir Ailesiyle Oyunu Kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi 5. sıra Muğla Milletvekili adayı Mehmet Demir, ailesiyle birlikte oyunu kullanarak anneler gününü de kutladı.

Vekil adayı Saatcı’dan anneler günü mesajı

İYİ Parti Muğla 2. sıra Milletvekili adayı Behçet Saatcı, oy kullanma işleminin ardından anneler gününü kutladı.

Başkan Akdenizli, Elleri Öpülesi Annelerin Gününü Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, anne sevgisinin sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisi olduğuna vurgu yaparak; “Fedakarlıklarıyla ömrümüze değer katan, varlıklarıyla bizi biz yapan en büyük zenginliğimiz annelerimizdir” dedi.

Başkan Akdenizli, Anneler Günü Vesilesiyle Çiçek Dağıttı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ile Belediyede çalışan anne ve anne adayı personele Anneler Günü dolayısıyla çiçek dağıtıp, Anneler Günü’nü kutladı. Çiçeklerini alan kadınlar bu özel günde kendilerini unutmayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür etti.

KÖYCEĞİZ’DE ŞEHİT AİLELERİNE VEFA ZİYARETİ

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde şehitlerin anneleri ve aileleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ziyaret edildi. 

‘Bebek bakım ve emzirme kabini’ annelerin hayatını kolaylaştırıyor

Annelerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak adına Menteşe'de hizmete açılan 'Bebek Bakım ve Emzirme Kabini'nde emzirme ve bebeğin altını değiştirme hizmetlerinin yanında, günlük bir çocuk bezi de ücretsiz temin edilebiliyor.

MARMARİS’TE AİLELERE ÜCRETSİZ DESTEK

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde ergen bireyler ve annelerine yönelik yüz yüze psiko-eğitimler verilmeye başlandı.

Anne bebek çemberi annelerin can simidi

Sosyal medyada 'Ebeannem' adıyla tanınan Ebe, doğuma hazırlık eğitmeni ve emzirme danışmanı Fatma Adaş, 'anne bebek çemberi' uygulamalarını anlattı.

AK Partili Milletvekili Gökcan: “HDP şiddetin kendisidir”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, HDP tarafından verilen önergeye ilişkin, AK Parti olarak biz 20 yıldır kadınlarımız için her türlü çalışmayı yaparken, HDP ne yapıyor? HDP şiddetin kendisidir. HDP Araştırma Komisyonu açılmasını talep etmek yerine önce teröre bulaştırdığı kızlarımıza, kadınlarımıza, Diyarbakır annelerine hesap versin dedi.

Karaca ailesi, ‘kadın personellerle’ bir araya geldi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca eşi Çiğdem Karaca ile birlikte belediyenin kadın çalışanlarını ‘anneler günü’ dolayısıyla bir araya getirdi.

Başkan Ceylan Anneler Günü’nü unutmadı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Belediye Başkanı Kamil Ceylan Pazar günü kutlanan Anneler günü nedeniyle mesainin ilk günü Belediye personelinin ve belediyede bulunan kadın misafirlerin anneler gününü kutladı.

Milas’ta “Anneler Günü Bahar Şenliği” düzenlendi

Muğla'nın Milas ilçesinde İasos Mahalle Meclisi düzenlediği etkinlikle hafta sonunu annelere ayırdı. El emeği göz nuru olan ürünlerin ve ev yapımı yiyeceklerin iki gün boyunca stantlarda sergilenip satışa sunulması ile renklenen Anneler Günü Bahar Şenliği fırtınalı havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İlk Adım Kreşi’nden Anneler Günü Etkinliği

İlk Adım Kreşi tarafından Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Barbunn Bistro’da düzenlenen programa çok sayıda çocuk velisi anneler katıldı. Yemek yenip sohbet edilen etkinlikte çocuklar gelerek annelerine sürpriz yaptı. Sonrasında ise anneler için hediyeler verildi. Program Yetenek Sizsiniz Türkiye Finalisti Çiğdem Çelebi’nin kukla gösterisi ile devam etti.

Uçak: “Anne, varlığımızın en güçlü değeri ve dayanağıdır”

8 Mayıs Anneler Günü nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, sınırsız fedakrlıklarla nesilleri yetiştiren, yüksek sorumluluk duygusuyla toplumu birleştiren, ailenin temel direği, şefkatin, merhametin, iyiliğin timsali annelerin gününü kutladklarını açıkladı.

Sadet Kansız’dan Anneler Günü mesajı

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Anneler Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. Sadet Kansız mesajında “Doğumdan ölüme kadar her anımızda yanımızda olan ve bizleri yetiştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarım” dedi.

Huzurevi Sakinleri Anneler Günü’nü Kutladı

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi tarafından Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda Anneler Günü ve Hıdrellez etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Fethiye Huzurevi’nin kadın sakinleri misafir edildi.

Başkan Oktay’ın Anneler Günü mesajı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Anneler Günü’ne Özel Karma Sergi

Fethiye Alzheimer Derneği, Fethiye Kardelen Sanat Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi üyesi olan Talin Kalemkaryan ve Emine Kırılmaz pandemi döneminde yaptıkları eserleri sergilemek ve elde ettikleri gelirleri üyesi oldukları derneklere bağışlamak için sergi açtı.