Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı Haberleri

Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı Haberleri

Beşkaza Meydanı’nda Çelenk Töreni Düzenlendi

Fethiye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı coşkusunun 101 yıllık gururu, Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayıp, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam etti.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLE ANILDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla, Fethiye Beşkaza meydanı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

ATAMIZ 'SEVGİ, SAYGI VE MİNNETLE' ANILACAK

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım Perşembe günü Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek.

İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUSU YAŞANDI

İlköğretim Haftası Kutlama etkinlikleri kapsamında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtında gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulunda İlköğretim Haftası Kutlama programı gerçekleştirildi.

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI AÇIKLANDI

İlköğretim Haftası Kutlamaları 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak, saat 10.30’da Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu’nda kutlama programı devam edecek.

ÇEVRE HAFTASI İÇİN ÇELENK KOYDULAR

Fethiye Belediyesi farkındalık amacıyla Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma tören düzenledi.

Atamız

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım Çarşamba günü Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek.

Fethiye Zabıta Ekipleri Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri 1-7 Eylültarihleri arasının Zabıta Haftası olması nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi. Törende Atatürk Anıtı önüne çelenk sunan Zabıta Müdürü Sadık Bağlan, “Zabıta teşkilatı, her koşulda devletine bağlı milletimizin birlik ve beraberliği ile adalet ve güven, doğruluk ve dürüstlük, huzur ve sukunet, şeffaflık ve tarafsızlık, insan haklarına ve çevreye saygı, kalite ve verimlilik, şehir kültürünü oluşturmak ve korumak, katılımcılık, yardımseverlik ve halkımızın sağlığı için her geçen gün hizmet kalitesini artırarak vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için, güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam balanı oluşturmanın haklı gururu ile fedakarca çalışmaktadır” dedi.

Fethiye Belediyesi Çevre Müdürlüğü çelenk sundu

5 Haziran Dünya Çevre Günü buruk kutlanıyor. Kovid-19 tedbirleri nedeniyle çevreci dernekler bu yıl etkinliklere ara verirken, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çelenk töreni düzenledi.

Sosyal mesafeli tören düzenlenecek

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de çelenk sunma töreniyle gerçekleştirilecek. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünde korona virüsü salgınından dolayı coşkulu kutlama programları bu yılda yapılamayacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde Samsun’dan yaktığı meşale ile 102. Yıl gururu bu yılda koronavirüs nedeniyle buruk kutlanacak. Fethiye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma töreni saat 10.30’da Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. 

Bazı Sivil Toplum Kuruluşları’ndan Montrö bildirisine kınama

Fethiye’de bazı sivil toplum kuruluşları, 104 emekli amiralin yayımladığı Montrö bildirisini kınadı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen açıklamada, “Gücünü milli iradeden alan Türkiye’mizin bekasını koruyacak olan, yine aziz milletimizdir. Muhtıra tarzında gece yarısı servis edilen bildiriye imza atan emekli amiraller bir an önce hukuk önünde hesap vermelidir” ifadeleri kullanıldı. 

Avukatlar Günü Fethiye’de de törenle kutlandı 

5 Nisan Avukatlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programa Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği avukatları katıldı. Pandemi tedbirleri altında yapılan etkinlikte konuşan Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Avukat Fatih Taşer, “Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, ülkemizin barış ve huzura kavuştuğu, yargıya olan güvenin tekrar sağlandığı, mesleğe olan inancın ve güvenin arttığı günlere ulaşmak umuduyla, tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü gönülden kutluyorum” dedi. 

Kadınlar sorunlarını serbest kürsüden aktardı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlar sorunlarını serbest kürsüden aktardılar. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, konuşmalarında kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi istendi. 

Etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Fethiye’de ilk tören Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Gerçekleşen törende Fethiye’deki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri anıta sunuldu.

Muhasebe Haftası törenle kutlanıyor

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutladı. Oda Başkanı Yılmaz Köse ve üyeler ilk olarak Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Köse ve beraberindeki heyet daha sonra protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. 

THK 96. kuruluş yıldönümünü kutladı 

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, THK’nın kuruluşunun 96. yıldönümünü törenle kutladı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programa korona virüs salgını dolayısıyla kısıtlı bir katılım oldu. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, “THK çatısı altında Türkiye’de sportif havacılığın istisnasız tüm branşları ve disiplinleri icra edilmektedir. THK adını gökyüzüne altın harflerle yazdırdı” dedi. 

26 Ocak Gümrük Günü kutlanıyor

Fethiye Gümrük Müdürlüğü, 26 Ocak Gümrük Günü dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, korona virüs salgını dolayısıyla kısıtlı olarak gerçekleştirildi. 

Kovid-19 önlemleri altında Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelenk töreni, Kovid-19 tedbirleri altında gerçekleşti. Törende, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından, anıta çelenk sunuldu.

Öğretmenler Günü pandemi tedbirleri altında kutlanacak

24 Kasım Öğretmenler Günü, Fethiye’de de koronavirüs tedbirleri altında kutlanacak. Fethiye’deki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması nedeni ile Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapılacak.

Atatürk Anıtı önünde fotoğraf yarışı

Fethiye’deki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nin ardından, Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde adeta fotoğraf çektirme yarışı gerçekleşti. Kimi vatandaşlar ellerindeki çiçekleri Atatürk Anıtı’na bırakırken, kimi vatandaşlar Belediye Başkanı Alim Karaca ve siyasi partilerin ilçe başkanları ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Atamızı özlem ve saygıyla anıyoruz

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım Salı günü Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek.

Fethiye’de çelenk sunma töreni yapıldı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sadece çelenk sunma ve denize çelenk bırakma töreni ile gerçekleştirildi. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreni, pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, “Kovid-19 salgınından dolayı buruk bir Denizcilik Bayramı kutluyoruz. Kabotaj, biz denizciler için bir velinimettir” dedi.

En büyük bayram Cumhuriyet

Türk Milletinin en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Muğla ve Fethiye’de de törenler ile kutlanıyor. Fethiye’de Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan törene ilgi yoğun oldu.

Gaziler günlerini gururla kutladı

19 Eylül Gaziler Günü Fethiye'de de törenle kutlandı. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki gazilerimizin gurur gününde yapılan konuşmalarda Gaziler Gününün önemi vurgulandı. Kıbrıs Gazilerinden Asteğmen Rasih Aylal “Bu Vatan Kimin” şiirini okurken, adeta kendinden geçti.

14 Mart Tıp Bayramı Fethiye'de törenle kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası Fethiye'de de çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törende konuşan İlçe Sağlık Müdür Vekili Fethiye Devlet Hastanesi Baş Hekimi Yavuz Okulu, ''14 Mart vesilesi ile ülkemizin makus talihini değiştirmek yönündeki azmimizi mesleğimize inancımızı hatırlayalım ve kendimize güvenelim. Gelecek beyaz önlüklerimiz kadar aydınlık olacaktır'' dedi.

Muhasebeciler günü törenle kutlandı…

Fethiye Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası, "Muhasebeciler Günü" nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenledi. Fethiye Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası, "Muhasebeciler Günü" nedeniyle tören düzenledi. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı Önündeki törende konuşan Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, yaşanabilir mali tatil beklediklerini ifade etti.

Türk Hava Kurumu 94 yaşında…

Türk Hava Kurumunun 94. Kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Beşkaza meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene; THK Fethiye ilçe yönetim kurulu üyeleri ve temsilcileri ile Genç Kanatlar üyeleri, öğrenciler, okul müdürleri ve muhtarlar katıldılar.

“Siyasi Hayatta Hak Ettiğimiz Yeri Almalıyız”

Atatürk Devrimleri'nin en önemlilerinden birisi olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Büyük Önder Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde; Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti; Fransa ve İtalya'dan 11 yıl, Romanya'dan 12 yıl, Bulgaristan'dan 13 yıl, Belçika'dan 14 yıl, İsviçre'den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış oldu. 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının kabulünün yıldönümü nedeniyle; Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Törene yoğun bir katılım oldu.

Altınokta’dan Ata’ya Saygı

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi yönetimi ve üyeleri; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlediler. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk Ulusunun kurtarıcısı Büyük Önder Atatürk’ü unutmayan Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk anıtını çelenk sundular. Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi başkanı Mehmet Üstün açıklamada bulundu.