Buray Haberleri

Buray Haberleri

Karaca, ‘Fethiye’de rekor kırdık, seçimi farklı kazandık’

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Buraya seçim süreci ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Karaca, “Çok çalıştık ve seçimi büyük bir farkla aldık” dedi.

Buray Sevenlerini Çoşturdu

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında şenliğin son günü Türk halkının sevilen sanatçısı Buray sahne aldı.

Veteriner Hekimlerden, Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrı

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Lavanta Festivali için hazırlıklar başladı

Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Lavanta bahçesinde her yıl düzenlenen Lavanta Festivali için hazırlıklar başladı. Haziran ortasında başlayıp Temmuz ayı boyunca devam eden Lavanta Festivali sayesinde Yeniköy Mahallesi her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgisini çekerken, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için de doğal bir stüdyo platformu haline geldi. Eflatun elbiseleriyle lavanta bahçesini dolduran ziyaretçilerin yanı sıra gelin, damat, nişanlı çiftler ve hamile anne adayları da lavantaların arasında bol bol fotoğraf çektirmek için burayı ziyaret ediyor.

Yakup Otgöz Fethiye'de ilgiyle karşılandı

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, Fethiye’de çarşı ve Pazar esnafını ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılanan Otgöz, “Biz buraya milletin efendisi olarak gelmiyoruz. Milletin hizmetkârı olarak geleceğiz. Cumhurbaşkanlığı şiardır. Bizlere de büyük destek var” dedi.

KİPER, “ÜÇ, DÖRT ÇİFT SU SAMURU KALDI”

 Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, Biyolog Ulaş Kiper, “Sorunumuz şu, buraya gelen insan göçü dalgası, Fethiye’ye sürekli kendi malıymış gibi davranıyor. Oysa burası bizim ortak yaşam alanımız, tüm canlılarla beraber paylaşıyoruz. Velhasıl deniz sadece bize ait değil, balıklara, orfoza, Caretta’lara ve tabii ki Akdeniz fokuna ait, bunu hatırlatmak istiyorum” dedi

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ BİTTİĞİNDE ÖZEL HASTANE KONSEPTİNDE OLACAK

Seydikemer’e biz dizi ziyaret dolayısıyla gelen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile birlikte Seydikemer Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular. Başkan Otgöz burada yaptığı konuşmada; “Kaş’tan bu yana, Kalkan’dan bu tarafa, Dirmil tarafı o bölgeler komple buraya gelecek. Ben Fethiye’nin yüzde 40 yükünü azaltacağını tahmin ediyorum” dedi.

Terk edilmiş koyda çadır kurdu, belediyeden bir kürek bir süpürge istiyor

Turizm cenneti Marmaris´e 13 kilometre uzaklıktaki turistik İçmeler Mahallesi´nde bulunan, denize sıfır eski Köy Hizmetleri Kampı kamu kurumları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yıllardır işletilmediği gibi atıl vaziyette duruyor. Geçtiğimiz yıllarda mahkeme kararı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluğuna geçen kamp alanı, özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile çadır tatilcileri ile dolup taşıyor. Tuvaleti ve suyu olmayan kamp girişi Büyükşehir belediyesi tarafından beton bariyerler ile kapansa da çadırını alıp gelen, tatil döneminde buraya mesken tutuyor.

Başkan Bakırcı, “Taraftarımızın stadı doldurmasını bekliyorum’’

Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı Modafen maçını değerlendirdi. Maç sonrası FRT TV’ye açıklamalarda bulunan Bakırcı, “Buraya galibiyet için geldik. Sonuç beklediğimiz gibi oldu. Yolumuzda en iyi şekilde ilerlemek istiyoruz” dedi.

Çoban; “Recep Tayyip Erdoğan şahsi hırslarının esiri oldu”

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında doların yükselmesi sonrasında açıklama yaptı. Çoban açıklamasında“Memlekette ki 1 kişinin inadından dolayı buraya kadar geldi Tayyip Erdoğan artık ülkeyi yönetme anlamın da şahsi hırslarının esiri oldu” dedi.

Kenan Kıran, “Hedefimiz burayı uluslararası arenada tanıtmak”

21’incisi düzenlenen Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline Kırtur tesisleri ev sahipliği yaptı. Babadağ yamaç paraşütünün ve gerçekleşen 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivalinin uluslararası arenaya taşınması gerektiğine değinen Kırtur işletme sahibi Kenan Kıran, “Bizim hedefimiz şu; Burayı Uluslararası arena da tanıtmak. Bilinirliği daha da ötelere taşınması gereken spor dalı. Ona uğraşacağız, gerçekten tesislerimiz buna çok yatkın bir durumda. Dünyada ki sayılı yerlerden bir tanesi belki de 1. si olacak inşallah” dedi.

Orman yangınlarına müdahale eden itfaiyeciler Buray konserinde buluştu

Kerkisolfej tarafından düzenlenen yaz konserleri kapsamında Bodrum Antik Tiyatro Btcturk Pro sahnesinde önceki akşam yoğun istek üzerine ikinci kez sahne alan ünlü sanatçı Buray, sürprizlerle dolu bir konsere imza attı.

Doğu, “birlik ve beraberlik duygusu ile mücadele edildi”

Fethiye’nin Ovacık-Hisarönü bölgesinde kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları var incelemeler devam ediyor. Sabah saatlerine kadar bölgede olduklarını sağlanmış olan birlik ve beraberlik için teşekkür eden CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu, “Bizde arkadaşlarımız ile beraber sabah saatlerine kadar buradaydık. Tüm Fethiye halkı ve kendini Fethiyeli hisseden herkes Anadolu toprağının gerçek mayasında olan birlik beraberlik duygusu ile kadını, erkeği ve yaslısı buraya geldi” dedi. 

Gazi Aybey, “Şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla buradayız”

Fethiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının 5. yıldönümünde yaptığı konuşmada “Yüce Türk milleti Cumhurbaşkanımızın emriyle meydanlara indi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, Gazi Meclisi önüne işte buraya Beşkaza Meydanı’na gelerek meydanları doldurdu ve tanka, topa, tüfeğe göğsünü siper etti” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı acenteler paraşüt keyfi yaptı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna’dan geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanının geçtiğimiz günlerde başkan Recep Tayip Erdoğan’la görüşmesinin ardından Fethiye Ölüdeniz’e gelen Ukrayna Seyahat acentesi yetkilileri bölgeyi gezerken, Babadağ’dan da yamaç paraşütü ile uçup harika günler geçirdi. Seyahat acentesi yetkilileri yamaç paraşütü ile uçup, Ölüdeniz Belceğiz plajına iniş yaptıktan sonra, “Fethiye cennet gibi güzel bir yer. Ukrayna halkının buraya gelip bu güzelliği görmesi için elimizden geleni yapacağız” dediler.

Oktay “En büyük şükranımız şehitlerimize, gazilerimize”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle şehitlerimizi yad etmek adına Fethiye Müftülüğü ve Türk Kızılayı Fethiye Şubesi elele vererek vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ettiler. Müftülük önüne çekilen Türk Kızılay’ına ait kan bağışı aracında ilk bağışı, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptı. Müftü Oktay, “Kan bağışı için buraya gelen ve bu kampanyamıza destek verenlere teşekkür ediyorum. Ama en büyük şükranımızı şehitlerimize, gazilerimize arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte mahkeme dosyasına giren Semra’nın çantası

Tatile gittiği Fethiye'de Kelebekler Vadisi'ndeki kayalıklardan eşi tarafından aşağıya itilerek öldürüldüğü iddia edilen 7 aylık hamile Semra Aysal'ın katil zanlısı Hakan Aysal, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarken Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu, “kalbime taş basarak şüphelerimi aydınlatmak için Hakan’ı tatlı dille konuşturmayı seçtim” ifadelerini kullandı. Bu arada ilk duruşmada ve ifadelerinde Semra’nın telefonunu istediği çantanın Hakan’ın söylediği ‘2 metre uzaktaydı’ sözlerinin çelişkisi fotoğrafla ortaya çıktı. Kayanın başında Hakan’ın başucunda turuncu renkli çantanın bulunması büyük dikkat çekti. Bu fotoğraf Hakan’ın anlatmalarını yalanlarken, fotoğraf dosyaya girdi. İlk kez hakim karşısına SEGBİS ile çıkan sanık Hakan Aysal için bu duruşmada aklı sağlığı yönünden rapor aldırılması, Hakan ve Maktülenin yazı ve imza örnekleri istenirken, ATV haberde yayınlanan olay günü çekilmiş ‘bu adam bu hamile kadını buraya nasıl indiriyor’ sözlerinin geldiği videoyu çeken kişinin tespit edilip, tanık olarak dinlenmesi de kararlaştırıldı. Bu arada Ağabey Naim Yolcu, ATV habere videoyu gönderen kişinin Semra Aysal’ın ağabeyi Naim Yolcu’ya ulaştığı ve tanıklık yapabileceğini söylediği, yine olay günü orada bulunan bir kişinin de ulaşıp, sanığın olay anında kendini parçalayan bir görüntüsünün olmadığını soğukkanlı bir şekilde olduğunu anlattığını, tanıklık yapabileceğini söyledi.

Kısıtlamalı tatilde en çok Kayaköy tercih edildi

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu yılbaşı tatilinde en çok tercih edilen bölgelerin başında, Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi geldi. Kayaköy Mahallesi Muhtar Vekili Süleyman Çoban, “Sokağa çıkma kısıtlamasının da olduğu yılbaşı tatilinde, mahallemiz yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Buraya gelenler gönül rahatlığıyla villalarında tatillerini geçiriyorlar” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'NİN KARARI DENİZ TURİZMİNİ ETKİLEMEDİ

İngiltere hükümetinin Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için getirdiği kısıtlamanın Fethiye'deki deniz turizmini etkilemediği ifade edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan " Ekim ayında da buraya yat turizmine gelecek olan turist genelde kendi teknesi olanlar. Deniz turizmini etkileyeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Tedbir Amaçlı Tırmanma Şeridi İstiyorlar

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göztepe, Göcek Tüneli üst kısmında bulunan ücretsiz yolda trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Göztepe, “Son fiyat artışlarının ardından ücretsiz yola yoğun bir talep var. Burada artan yoğun trafiğin kazaya neden olabileceğini göz önüne alarak, burada şimdilik sadece bir geliş bir de gidiş var. Buraya 3. olarak bir tırmanma şeridi yapıldığı takdirde burada trafik rahatlayacaktır. Tek isteğimiz yukarıdaki yolu kullananlar için bir tedbir amaçlı bir tırmanma şeridinin açılmasıdır. Tünel geçiş ücretlerinin yaptığımız bu çalışma ile hiçbir ilgisi yoktur” ifadelerini kullandı.

Altı Nokta’dan Başkan Karaca’ya Ziyaret

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni binasına taşınacak. Çamköy Mahallesi Değirmenbaşı okullar bölgesinde yaptırılan ve 23 milyon TL’ye mal olan okula Fethiye merkezindeki Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınması için onay çıktı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Lisesi’nin buraya taşınması için Valilikten onay alındı. Öğrencilerimiz yeni binalarında, daha iyi şartlarda eğitim öğretim görme fırsatı yakalayacaklar” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÇALIK GİRMELER MAĞARASINI İNCELEDİ

Seydikemer'de bulunan Girmeler Mağarasında Kaymakam Ekrem Çalık'a bilgi aktaran Mustafa Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Çilem Uygun, "Buraya koruma amaçlı çektiğimiz teller yıkılmış. Fethiye Müzesi tedbir almaya çalışıyor" dedi.

Çevik Kuvvet’e Taziye Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türkiye'yi yasa boğan İstanbul’daki terör saldırısı sonrası Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekiplerine taziye ziyaretinde bulundu. Polislere karanfil veren Başkan Saatcı, “Buraya taziye gelmek, olay yerini ziyaret etmek yetmiyor! Bunların dışında bir şeyler yapmak ihtiyacı hissediyoruz. Ama hukuk devleti, demokrasi diyoruz. Belli konularda elimiz kolumuz bağlı kalıyor. İçimizdeki volkan dışarı taşmasın diye onu bastırıyoruz” dedi. Ziyaretin ardından Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk şehitlerimiz için dua etti.

Geri Dönüşüm Projesi 2017’de Büyüyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘geri dönsün yaşam sürsün’ projesi kapsamında Kaydem plastik, Muzafferpınarbaşı ve ÇEVKO işbirliğinde Fethiye’deki tüm konteynırları iki katına çıkarıyor. Fethiye Belediyesi’nin diğer ilçelere nazaran geri dönüşüm konusundaki hassasiyetine dikkat çeken MuzafferPınarbaşı yetkilisi Ergin Erdinç, “Fethiye bu konuda çok duyarlı. Bu yüzden buraya ayrıca ilgi gösteriyoruz” diye konuştu.