Çiftlik Mahallesi Haberleri

Çiftlik Mahallesi Haberleri

Kökten, “Sorunlar Kökten çözülecek”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Çiftlik mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 

Alim Karaca Çiftlik'ten Seslendi : 10 Bin Farkla Öndeyiz

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Çiftlik mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi.

Fethiye’de Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Arda Apaydın Toprağa Verildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Çiftlik Mahallesi’nde dün 20.30 sularında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki genç motosiklet sürücüsü Arda Apaydın, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çiftlik Halk Evi Törenle Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından Çiftlik Mahallesi’ne kazandırılan halk evi, gerçekleştirilen törenle açıldı. Programa yoğun bir katılım oldu.

MAHKEME, BODRUM ÇİFTLİK YALI MEVKİİ İMAR PLANI’NI İPTAL ETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi Yalı mevkiinin imar planına yönelik açılan davada mahkeme bölgenin nazım imar planını iptal etti. Alanın korunması ve bölgedeki mülk sahiplerinin haklarını ve doğal sit alanlarını korumak amacıyla hukuk mücadelesi verdiklerini belirten davanın avukatı Av. Bilgehan Şahin, çıkan kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

FETHİYE’DE UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fethiye'ye seyir halinde olan ve jandarma tarafından Çiftlik Mahallesi'nde durdurulan bir araçta uyuşturucu hap ve madde ele geçirildi.

UNO CLUB FETHİYE’DEN CUMHURİYET KONVOYU

Uno Club Fethiye tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Konvoyu etkinliği düzenlenecek. Çiftlik Mahallesi’nde başlayacak olan etkinliğe Uno Club Fethiye Başkanı Yücel Özdemir, tüm Fethiye halkını etkinliğe davet etti.

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

Çalış’ta mantı keyfi

İstanbul’dan Fethiye’ye yerleştikten sonra Çiftlik Mahallesi’nde ikamet etmeye başlayan Rüştü Görenli hafta sonları kardeşine ait Serin Kafe’de kendi yaptığı ürünleri ücretsiz ikram ediyor. Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte ücretsiz mantı ikramı yapıldı.

Tutuklu Sanık Hüsnü Ö., 20 bin TL için 2 kişi öldürecek kişi değilim

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün olayda kullanıldığı iddia edilen motosikletin sanığa ait motosiklet ile aynı motosiklet olup olmadığına dair bilirkişi raporu aldırılmasına karar verildi. Tutuklu sanık Hüsnü Ö.’nün tahliye talebi bir kez daha reddedilen duruşmada maktul Cemal Hasan Tayfun Baransel’e ait tabletin Marmaris’te facebook sayfasının güncellendiği iddiası da nazara alınarak adli makamlarca herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı sorulup bu konuda mahkemenin bildirilmesi istendi.

Koca Çalış’taki yangın korkuttu

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi, Koca Çalış mevkiinde bilinmeyen nedenle çıkan yangın korkuttu. Yangın, büyümeden söndürüldü.

Vatandaşların dikkatli olmalarını istedi

Almanya’da çalıştıktan sonra emekli olan ve Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi’nde yaşamaya başlayan 54 yaşındaki 5 çocuk babası Hasan Çürük; telefon yoluyla dolandırılmak istendiğini ileri sürdü. Çürük, “Öğle saatlerinde bilinmeyen bir numara beni aradı. Savcılıktan aradığını ve hesaplarımdan üçüncü bir kişinin kredi çektiğini söyledi. Bu işlemden dolayı hakkımda şikayet olduğunu belirtti” ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu Başkan Karaca’yı ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi için Fethiye’ye geldi. Çiftlik Mahallesi’nde davul zurna ile karşılanan Davutoğlu’na Yörük yağlığı takılıp; Beşkaza kasketi hediye edildi. 

Çiftlik Mahallesi’nde parke kaplama çalışması tamamlandı

Milas Belediyesi bir yandan koronavirüs ile mücadelesini sürdürüyor, bir yandan yatırımlarına devam ediyor, bir yandan da yol yapım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Çiftlik Mahallesi’nde parke kaplama çalışmasını tamamladı. 

Alzheimer hastası yaşlı adam, sel sularına kapılarak hayatını kaybetmiş

Muğla'nın Milas ilçesinde 3 gündür aranan alzheimer hastası yaşlı adamdan acı haber geldi. Çiftlik mahallesi ve kırsalında yürütülen arama çalışmaları sonucu yaşlı adamın cansız bedenine ulaşıldı. 78 yaşındaki Mehmet Ali Öngel'in önceki meydana gelen yağışlarda dere yatağında sel sularına kapılıp sürüklenmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Vicdansızlığın bu kadarına pes artık!

Muğla’da meydana gelen hayvan cinayeti vicdansızlığın bu kadarına pes artık dedirtti. Bir çoban köpeği, sahibi tarafından hunharca katledildi. Köpeğin öldürülme sebebi ise vicdanları sızlattı. Köpeğin, fazla ekmek yediği gerekçesiyle silahla vurularak öldürüldüğü iddia edildi. İddialar üzerine köpeğe otopsi yapıldı. Otopsi sonucunda ise vahşet ortaya çıktı.

Roma Dönemine ait olabileceği tahmin ediliyor

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi’nde evlerinin önündeki özel arazide top oynayan çocuklar, tarihi olduğu değerlendirilen oda mezar buldu. Tarihi eserin Roma Dönemine ait beşik tonozlu oda mezar olabileceği ifade edildi.

Birbirlerinden şikayetçi oldular

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Çağlar Sitesi’nde yaşanan olayda kim haklı? Emlakçılık yapan Hülya Ergin isimli şahıs komşuları tarafından köpeklerinin öldürüldüğünü iddia ederken, diğer site sakinleri ise Ergin’in evinde 20 civarında köpeğe baktığını ve çevreye rahatsızlık verdiğini dile getirdiler.

Fethiye'deki Şüpheli Ölümler Negatif Çıktı

Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi Sanayi Sitesi ile Çiftlik Mahallesinde ölü bulunan 2 şahsın kan örneklerinin negatif çıktığı ve korona virüs olmadığı belirlendi.

Karaca: “Fethiye’nin Koylarını Yandaşlara Peşkeş Çekenler Gelip Fethiyelilere Nutuk Atmasın!”

Yerel seçimlere günler kala, seçim çalışmaları kapsamında Çiftlik mahallesinde coşkulu bir kalabalığa seslenen CHP Belediye Başkan adayı Alim Karaca; “Dünyanın en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Fethiye’ye sahip çıkmak hem yerel yöneticilerin, hem de burada yaşayan herkesin görevidir. Fethiye halkı, kendisine yapılan yanlışların bedelini ödemez, ödetir.” dedi. Karaca’yı dinlemeye gelen vatandaşlar CHP adayı ile kucaklaşmak için adeta yarışırken, özellikle küçük çocukların sevgisi görülmeye değerdi.

“Cahit Beğenç” ismini Çiftlik’te yaşatacağız

Fethiye Çiftlik Mahallesi Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Türk Edebiyatının usta yazarlarından Fethiyeli Cahit Beğenç’i anma programı düzenledi. Cahit Beğenç'in ölüm yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen anma programına katılan Çiftlik Mahallesi Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği yönetimi; Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü destekleriyle Çiftlik Ali Rıza Köse İlköğretim Okulu öğrencilerine Cahit Beğenç kitapları dağıttılar. Çiftlik Mahallesi Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği yönetiminden yapılan açıklamada “Değerli yazarlarımızdan “Cahit Beğenç” ismini yaşamış olduğu Çiftlik’te yaşatacağız” dedi.

YUNUS NADİ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE FARKINDALIĞI KAZANIYOR…

Yunus Nadi İlkokulu 2-E sınıfı öğrencileri 10 Ekim 2017 tarihinde Çiftlik Mahallesinde faaliyet gösteren “Kahrıman Tecer Kaydem Plastik” geri dönüşüm firmasını ziyaret ettiler. Sınıf öğretmenleri Süral Büber eşliğinde firmayı gezen öğrenciler, Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından verilen geri dönüşüm ile ilgili bilgileri dikkatle dinlediler.