Dalaman Havalimanı Haberleri

Dalaman Havalimanı Haberleri

Dalaman Havalimanı 8 ayda 4 milyon yolcuya hizmet verdi

Muğla'nın Uluslar arası iki havalimanından birisi olan Dalaman Havalimanı, 8 ayda 33 bin 80 uçak ve 3 milyon 929 bin 979 yolcuya hizmet verdi.

Dalaman Havalimanına 6 Ayda 2 Milyon 2 Bin 226 Yolcu

Muğla’nın iki uluslararası havalimanından Dalaman Havalimanına 2024 yılının ilk 6 ayında 2 milyon 2 bin 224 yolcuya hizmet verildi.

Dalaman Havalimanında yılın ilk toplu turistleri törenle karşılandı

Muğla'nın Dalaman ilçesine İngiltere'den gelen 189 kişilik turist kafilesi havalimanında törenle karşılandı. 2024 yılının Ocak ayında, 77 bin 722 yolcu ve Bin 256 uçağa hizmet verildi.

Marmaris’ten Antalya’ya turizm çıkarması

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Marmaris Ticaret Odası, GETOB ve YDA Dalaman Havalimanı yöneticilerinden oluşan heyet, Marmaris’e turist getiren yerli ve yabancı tur operatörlerinin Antalya’da bulunan merkez ofislerini ziyaret ederek üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Dalaman Havalimanı'ndan 2023 yılında 5 milyon 247 bin 488 kişi uçtu

Bölge turizmi için büyük önem teşkil eden Dalaman Havalimanı’nda 2023 yılında toplam 5 milyon 247 bin 488 kişi yolculuk yaparken, 2023 yılının Aralık Ayı’nda 76 bin 24 kişi yolculuk yaptı.

Seyir Halinde Cep Telefonu İle Mesajlaşan Şoföre Para Cezası

Marmaris-Dalaman Havalimanı arasında yolcu taşıyan MUTTAŞ’a ait yolcu otobüsünün şoförü, seyir halinde iken cep telefonu ile sürekli olarak mesajlaşmasının sosyal medyada yayınlanması sonrası cezadan kurtulmadı.

Müdür Seyhan, Dalaman Havalimanına tayin oldu

Muğla’nın Marmaris Deniz Liman Emniyet Müdürü Samed Seyhan, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü olarak atanarak göreve başladı.

179 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

2023 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hacc'a gidecek olan Dalaman 1. Kafile 179 Hacı adayı Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere Dalaman havalimanından yola çıktı.

BARİYERLERE ÇARPAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Muğlada güvenlik görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki Turgut Dağlarbaş, Antalya'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Dalaman Havalimanı’nın CEO koltuğuna Yiğit Laçin atandı

İspanyol havacılık ve altyapı şirketi Ferrovial Airports'un yüzde 60, Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden YDA İnşaat'ın ise yüzde 40 hissesine sahip olduğu YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni CEO'su Yiğit Laçin oldu.

Fethiye İle Üsküp Arasında Turizm Ve Ticaret Köprüsü İçin İlk Adım Atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak.

KAYMAKAM BALCI GÖREVİNE BAŞLADI, KAYMAKAM BALCIOĞLU VEDA ETTİ

Ağrı İli Diyadin İlçesi Kaymakamı olarak görev yapmaktayken Fethiye Kaymakamlığı’na atanan Alper Balcı görevine başladı. Alper Balcı’nın yeni görevine başlamasından sonra Fethiye Kaymakamlığı görevinden ayrılan Dalaman Havalimanı Hudut Mülki Amiri Hayrettin Balcıoğlu veda mesajı yayınladı.

Havalimanı’nda rötar karmaşası

Dalaman Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gitmek üzere Saat 12’de kalkacak olan uçak hava şartları nedeni ile önce saat 10’a alındı. Sonra yolculara saat 11’de kalkacağı söylenen uçağın son olarak 13.10’da kalkacağı bildirildi. 

YDA’ya 2 ödül birden

Saygın Medya-Saygın Kurt ve Kıbrıs İş Adamları Derneği (İŞAD) işbirliğiyle Les Ambassadeurs Hotel ana sponsorluğunda bu yıl 2.’ si düzenlenen KKTC Altın Caretta ödülleri sahiplerini buldu.  

Dalaman Havaalanı Sigarayı Bırakıyor

Aralık 2021 – Aralık 2022 dönemini kapsayacak ‘Dalaman Havalimanı Sigarayı Bırakıyor Projesi’; Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, kamu ve özel sektör temsilcileri ve kampanyaya katılan çalışanların iştiraki ile YDA Dış hatlar Terminali konferans salonunda yapılan törenle başlatıldı.

Kaymakam Fırat’ın Yerine Vekaleten Balcıoğlu Atandı

Uşak Vali Yardımcılığına atanan Kaymakam Eyüp Fırat’ın yerine vekaleten Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu atandı

Şimşeklere Çiçekli Karşılama

16.hafta da deplasmanda karşılaştığı Edirnespor’u 1-0 ile geçerek üst üste 5. Karşılaşmasını da kazanan Fethiyespor evine döndü. Fethiyespor’u Dalaman Havalimanı’nda Apaçi Taraftar Grubu çiçekler ve tezahüratlar ile karşıladı.

Bir yıl aradan sonra ilk İngiliz turist kafilesi geldi

İngiltere tarafından pandemi nedeniyle Türkiye'ye uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından 129 İngiliz turisti taşıyan uçak Dalaman Havalimanı'na indi.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi ile Dalaman Havalimanından Dijital Adım

Ölüdeniz’in tanıtımı için kullanılacak dijital reklamların maddi olarak desteklenmesi için Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten ile Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur sözleşmeleri imzaladı.

İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO’yu Ziyaret Etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini belirten Başkan Çıralı, Dalaman Havalimanı’na inen uçak sayısının azaldığına dikkat çekerek, birçok rezervasyonun iptal edildiğini söyledi.

Azerbaycan’dan gelen amfibi yangın söndürme uçağı çalışmalara başladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla yangınla mücadele için Türkiye'ye gelen amfibi yangın söndürme uçağı Dalaman Havalimanı'nda karşılandıktan sonra çalışmalara başladı.

Bakan Pakdemirli Dalaman’dan, cenaze evine geçiyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şehit itfaiye görevlisi Görkem Hasdemir'in Köyceğiz'deki cenazesine katılmak için Dalaman Havalimanından şehit evine hareket ediyor.

YDA Genel Müdürü, Kaymakam Fırat’ı ziyaret etti

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette yaklaşan turizm sezonu ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. 

Fenerbahçe’yi havaalanında karşıladılar

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor yöneticileri, Pazar günü Beşkaza Spor Salonu'nda oynanacak tarihi maç öncesinde, Moskova'dan Fethiye'ye gelen Fenerbahçe Beko kafilesini Dalaman havalimanında karşıladılar. 

Bulgar Gazeteciler Fethiye’de…

İlk defa Bulgaristan Varna şehrinden Dalaman havalimanına konulan uçak seferleri için , Dalaman bölgesinin tanıtımı amacıyla bölgeye davet edilen Bulgar gazeteciler Fethiye Ölüdeniz ve Dalyan’a hayran kaldılar.

FETHİYE, AFYON’DAN DÜNYAYA TANITILACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde düzenli toplantılar yapmaya başlayan Fethiye Turizm Konseyi ikinci toplantısını gerçekleştirdi. YDA Dalaman Havalimanı başta olmak üzere yeni konsey üyeleri de toplantıya katılım gerçekleştirdi. Toplantıda, Afyonkarahisar’da yapılacak Dünya Motokros Şampiyonasında yapılacak tanıtım etkinlikleri ve 2019 yılında Çin’de katılım sağlanabilecek fuarlar ele alındı.

DALAMAN’I DÜNYAYA TANITACAKLAR

Dalaman bölgesinin dünyaya tanıtımı için YDA Dalaman Havalimanı paydaşları ile birlikte çok sayıda acente temsilcisi, gazeteci ve blogger’ı bölgede ağırladı.

AĞRI’LI 2. GRUP ÖĞRENCİLER’ DE FETHİYE’Yİ ÇOK SEVDİLER

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN’ın girişimleriyle başlatılan ve T.C İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Biz Anadolu'yuz Projesi” kapsamında Ağrı'dan ilçemize gelen 2. grup öğrenciler hafta başı Dalaman Havalimanında karşılandılar.

İNGİLİZ ACENTE TEMSİLCİLERİ ÖLÜDENİZ’DE

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün organizasyonu ve YDA Dalaman Havalimanı İşbirliği ile bölgemize gelen İngiliz Acentelerin temsilcileri Ölüdeniz’de yamaç paraşütü organizasyonu ile unutulmaz bir deneyim yaşadılar. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç: “Kaynak pazarımız İngiltere’de acenteler bazında Networks oluşturma ve rezervasyonlara ivme kazandırmak amacıyla bölge tanıtımı için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.”

Sorunsuz Bir Sezon İçin Çalışıyor

Sezon öncesi Dalaman Havalimanında yaşanan sorunların çözümü için çaba sarf eden FTSO Yönetimince, Dalaman Havalimanı Başmüdürü İlhami Şimşek ile Dalaman Havalimanı YDA Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz ziyaret edilerek sorunların çözümü konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.