Doğal Güzellik Haberleri

Doğal Güzellik Haberleri

Ortaca, yaz sezonuna hazırlanıyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kaldırımlarda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Babadağ Muhteşem Manzaranın Anahtarı

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Sağlıklı Yaşam Ve Tıp Kampı Muğla’da Devam Ediyor

Sağlıklı yaşam ve tıp kampı için Muğla'ya gelen gençler Muğla’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfediyor.

BAYK Güz Trofesi 1. Ayak Yelken Yarışları

Engin mavilikleri, doğal güzellikleri ve elverişli rüzgarıyla Bodrum yelken tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle her yıl Ekim ayında başlayan ulusal ve uluslararası organizasyonlarla bu dönem, Bodrum’da yılın yelken zamanı olarak anılmaya başladı.

Öğrenciler yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenecek

Zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Muğla’nın değerleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle gelecek nesillere aktarılıyor.

Fethiye’de Gündüz Güneş , Gece Eğlence

Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler gün boyu sahillerde güneşlenip bronzlaşırken, geceleri de bulundukları tatil köyleri ya da hotellerdeki animasyon ekipleri tarafından düzenlenen özel gösterilerde bol bol eğleniyorlar. Fethiye ve çevresine gelen turistler, günlerini gün ederken Fethiye’nin doğal güzelliklerinin tadını da çıkarıyorlar.

Dalyan Kanalı'nın havadan çekilen görüntüleri izleyenleri mest ediyor

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Ortaca sınırları içerisinde yer alan Dalyan kanalı izleyenleri mest ediyor. Bölgedeki muhteşem manzarayı görenlerin aynı manzarayı görmek için tekrar geldiği Dalyan'ı tanıtmak için yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. Dalyan tarih ve doğa ve turizminin merkezi haline geldi.

Kayaköy Karanlığa Teslim Oldu

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin gözdesi Kayaköy'de elektrik sorunu büyüyerek devam ediyor.

Minik şairler Muğla’nın tarihini ve kültürünü şiirlere aktardı

Ortaca Şehit Er Gürsel Çelik Ortaokulu öğrencileri Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini öğretmenleri rehberliğinde gezip görerek öğrendiklerini "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabında dizelere döktü. Öğrenciler kaleme aldıkları "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabını, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'a takdim etti.

MUĞLA’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFETTİ

Muğla Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan öğrenciler tarih ve doğanın buluştuğu Ortaca ve Köyceğiz ilçelerini gezme şansı buldu.

EGE VE AKDENİZ'İN BULUŞTUĞU ORTACA KOYLARI GÖRENLERİ MEST EDİYOR

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Ortaca'nın tanıtımı için seferberlik başlatıldı.

Başkan Yellice; ‘’Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır’’

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, ormanları korumanın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

’Santini Queens Of The Aegean Boostrace’ bisiklet yarışı Marmaris’te gerçekleşti

Türk Telekom sponsorluğunda bu yıl Türkiye'de düzenlenen 'Santini Queens Of The Aegean Boostrace' bisiklet yarışı gerçekleşti. Marmaris'te 29 Mayıs'ta gerçekleşen 145 km'lik etabın kazananı kadınlarda Azize Bekar, erkeklerde Anton Hrabovskyı oldu. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kapsamında gerçekleşen yarış, yerli-yabancı pek çok bisiklet tutkununu bir araya getirerek Marmaris'in doğal güzelliklerini dünyaya tanıttı.

SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETİYLE ÇOCUKLARIN BAYRAM COŞKUSU KATLANDI

Ege ile Akdeniz’in buluştuğu Denizle ormanın iç içe girdiği, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle mavi bayraklı plajları ve muhteşem koylarıyla dünya turizminin parlayan yıldızı Muğla’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye limanlarındaki Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı.

‘ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE’ FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Çocuk Gözüyle Fethiye’ Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 15 Nisan’da sona eren başvuruların ardından Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflar arasından dereceye girenler seçici kurul tarafından belirlendi. Ödüller Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Kutlama Programı kapsamında Beşkaza Meydanı’nda verilecek.

ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözüyle Fethiye Fotoğraf Yarışması’ düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kültürel değerlerle harmanlanarak, çocuk gözüyle fotoğraflanması amaçlanıyor.

Marmaris’te kurum ve kuruluşlarda kadın yöneticilerin sayısı dikkat çekiyor

MUĞLA (İHA) – Türkiye'nin ve dünyanın gözde turizm merkezlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesi, doğal güzelliklerinin yanı sıra kurum ve kuruluşlardaki kadın yöneticilerinin çokluğu ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Ortaokul öğrencilerinin ’Milas’ için çektikleri klip izleyenlerin beğenisi kazandı

Milas Merkez Ortaokulu öğrencilerinin müzik öğretmenleri Murat Pulel ile birlikte çektikleri Milas'ın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya koyan klip vatandaşlardan beğeni topladı.

Ftso’dan Mimarlar Odası’na Ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı beraberinde Başkan Yardımcısı Mete Ay ve Meclis Üyesi Can Cüceoğlu ile birlikte Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti. Başkan Çıralı görüşmede Fethiye’nin turistik ve doğal güzelliklerinin korunması konusunda çok hassas olduklarını belirtirken, fizibilite çalışması yürütülen çok amaçlı kongre merkezi projesi de gündeme geldi.

CHP’li Erbay: Sandras ölürse Muğla ölür!

Sandras Dağı’ndaki madenler nedeniyle Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgesinin doğal güzelliklerinin ve su kaynaklarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Maden sahaları doğamızı, ekolojik sistemi ve su kaynaklarımızı yok edecek. Yaşam alanlarımızın yok edilmesine ve yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı kaynakların kurutulmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Labirent görünümlü Dalyan sazlıkları misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde her yıl binlerce turistin sazlıklar arasında teknelerle gezdiği doğal güzellikleriyle ünlü Dalyan Kanalı, bu yıl da misafirlerinin öncelikleri arasında yer alıyor.

Herakleia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginliklere de sahip Kapıkırı Mahallesi'ndeki Herakleia Antik Kenti'nde ilk kazı çalışmaları başlatıldı.

‘Güney Ege Türkiye’ tanıtım portalı hazırlandı

Güney Ege Bölgesi'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere dopdolu içerikler sunan, birçok aktivite konusunda ilham almalarını ve kişisel gezi rotalarını oluşturmalarını sağlayacak tanıtım portalı guneyegeturkiye.com alan adıyla yayına başladı.

Müdür Yantır, “Aşılanma sayesinde iyi bir sezon geçiriyoruz”

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, bu yıl da Covid-19 pandemisinden kaynaklı sınırlamalar nedeniyle Rus ve Ukraynalı yabancı turistler dışında çoğunlukla yerli misafirlerini ağırlıyor. Yerli turistler doğal güzellikleri görmek ve serinlemek için Saklıkent Kanyonuna akın ediyor.

Çocuklar eğlenirken öğrendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Türdü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 'Doğa Bilim Kampı' düzenlendi. Ülke genelinden 46 öğrenci Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi, eğitici ve öğretici faaliyetlere katılarak eğlenceli vakit geçirdi.

Kayaköy, deve sırtında keşfediliyor

Her yıl yaz döneminde Fethiye Kayaköy’de düzenlenen deve turları bu yıl sezonun geç açılmasından dolayı yeni başladı. Deve safari turlarına katılan yerli ve yabancı turistler, tarihi Kayaköy'ü gezip ormandaki patika yollarda Ölüdeniz'in doğal güzelliklerini seyrediyor. Kayaköy’de deve turları yapan Tuncay Özbey, “Her sezon deve turları için Aydın’dan, Kayaköy’e geliyoruz” dedi.

Başkan Otgöz, ulusal bir TV kanalında Seydikemer’i anlattı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ulusal bir televizyon kanalında yayımlanan programa konuk oldu. Seydikemer’in tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı programda Başkan Otgöz, Belediye olarak Seydikemer’e yapılan hizmetleri anlattı. Hizmete devam edeceklerini kaydeden Başkan Otgöz, ilçenin en büyük sorunları arasında gösterilen imar sorununun 1 yıl içinde çözüme kavuşacağını belirterek; “Yapılacak daha çok işimiz var ama yapılmayacak işler de yok, vatandaşlarımız bundan emin olsun” dedi.

Fethiye cennetten bir köşe

Pandemi döneminde doğal güzellikleri ve hijyenik ortamlarıyla ön plana çıkan turizm merkezi Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu. Rusya, artan korona virüs vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahati 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Fethiye’de tatil yapan Rus turistler bu kararın sağlık için alındığını belirterek, bu karardan rahatsız olmadıklarını kaydettiler. 

Küçükbakırcı, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlıyoruz

56. Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. etabı için Fethiye’ye gelen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “bu organizasyonları, bu bölgede yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya sergileyeceğiz” dedi. 

Karaca, Temiz bir Fethiye

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve daire amirlerinin katılımıyla, Fethiye’nin doğal güzelliklerinden birisi olan Yarımada’da da temizlik çalışması yapıldı.