Düşünce Haberleri

Düşünce Haberleri

Fethiye'de İkinci El Pazarı’nda Yerel Tohumlar Derneği Öğrencilerin Yüzünü Güldürüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Her yaş grubuna ait, kullanılmayan giyim eşyalarının değerlendirilmesi ve dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesi için kurulan pazarda Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Elmas Narin'in de aralarında bulunduğu gönüllüler, burada sattıkları ikinci el kıyafetlerle dezavantajlı öğrencilere burs imkanı sunuyor.

Fethiye İkinci El Pazarı'ndan Eğitime Katkı 55 Öğrenciye Burs

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü düzenlenen İkinci El Pazarı, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birine sahne oluyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, bu pazarda gerçekleştirdiği satışlarla elde ettiği gelirle 55 öğrenciye burs vererek eğitime önemli bir destek sağladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi'nden Önemli Bir Mesaj

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Büyük Taarruz 'un 102. yıl dönümünde milletimizi birlik ve beraberliğe davet etti.

Çelik, “Ben ‘Maymun Çiçeği Virüsüne’ inanmıyorum”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde röportaj yaptığımız Aslı Çelik, son zamanlarda gündemde olan “Maymun Çiçeği Virüsü” hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı.

İsmet Taşdemir: "Olumsuz düşüncelere sahada cevap verdik"

Trendyol Süper Lig'e çıkan Bodrum FK'da Teknik Direktör İsmet Taşdemir, "Final oynadığımız halde yetersiz gördüler. Biz de gereken cevabı sahada verdik" dedi.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

ADD Fethiye Şubesi’nden Eğitime Destek Kermesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gelenekselleşen kermes etkinliği bu yılda düzenlendi.

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği’nden 10 Nisan Laiklik Günü Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, 10 Nisan Lâiklik Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı.

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Yiğit, Platform Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, seçim çalışmaları kapsamında Muğla Hür Düşünce Platformu üyeleri ile bir araya geldi.

Dinçel, ‘Uşak Maçı Hafife Alınmaması Gereken Bir Maç’

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, 30.Hafta müsabakasında İskenderunspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, oynanan bu karşılaşma ile haftaya oynayacakları Uşakspor maçı ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Fethiye 2. El Pazarına Yoğun İlgi!

Fethiye’de her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Fethiye Pazar yerine kurulan ikinci el pazarında gıdadan elbiseye, dekorasyondan spor aletlerine ve el işi ürünlerine kadar her şey satılıyor.

ADD Fethiye Şubesi Devrim Yasaları 100 yılı Basın Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi tarafından 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen 3 Temel Devrim Yasası ile ilgili mesaj yayımlandı.

Başkan Karaca’dan Atatürkçü Düşünce Derneği Ziyaretinde Gençlere Müjdeler

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu ile Dernek yönetimini Bahriye Üçok Parkı’ndaki Dernek binasında ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın ziyaretinde CHP’li bazı Meclis üyeleri de hazır bulundular.

Fethiyespor’da Teknik Direktör Selahaddin Dinçel Açıklamalarda Bulundu

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor’da Teknik Direktör Selahaddin Dinçel, geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda 0-1 mağlup ettikleri Denizlispor maçını ve ligin 27.Hafta müsabakasında Pazar günü Fethiye Şehir Stadı’nda karşılaşacakları Sarıyer maçı ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

Başkan Soydemir’den Fuar Değerlendirmesi

İstanbul’da düzenlenen 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) etkinliğine katılım sağlayan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, organizasyon hakkında düşüncelerini aktardı.

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel’den Açıklama

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor’un Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, 1-1 berabere kaldıkları Somaspor maçı ile 11 Şubat Pazar günü Fethiye Şehir Stadı’nda oynanacak olan Fethiyespor – Menemen Futbol Kulübü maçı hakkındaki düşüncelerini anlattı.

Fethiye’de Uğur Mumcu Ve Ali Gaffar Okkan Unutulmadı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla, Osman Batur Keser ile İbrahim Kurnaz’ın hazırladığı Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı anma programı düzenlendi. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan anma programına çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Uğur Mumcu Anıtı’na Karanfil Bıraktılar

24 - 31 Ocak Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni anma haftasında Uğur Mumcu parkı önüne basın açıklaması yapıldı.

Başkan Adayı Sağır, 3’lü Masa’ya Konuk Oldu

Seydikemer İttifakı İyi Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Başkan Adayı Sağır, “Belirli planlar dahilinde bu göreve talip olduk. Siyasi parti tercihine ise Seydikemer halkının düşünceleri doğrultusunda karar verdim” dedi. 

100. yılda Atatürk anıldı

100. Yılda 100 Dakika Atatürk adlı program Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Aday Adayı Demirel’den, Add Fethiye Şubesine Ziyaret

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti.

Tilkici, “Fethiye’ye değer katmak için yola çıktık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Av. Aydın Tilkici, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Tilkici, “Yerel seçimler öncesinde başvuru yapıp yapmama konusunda çok düşündüm. Bana gelen talepler ve düşüncem sonucunda vardığım kanıya istinaden aday adayı olmaya karar verdim” dedi. 

Eğitimde Akıl ve Bilime Çağrı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi "Eğitimde Akıl ve Bilime Çağrı" konulu yazılı basın açıklamasında bulundu.

Fethiye Çalış Gastronomi Şenliği’ne Yoğun İlgi

Fethiye’de düzenlenen 11-20 Aralık arası Çalış Gastronomi Şenliği ve Sosyete Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şenlikte esnaflar ve vatandaşlar Şenlik ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı.

Gülleri, "Rakibimize teslim olduk"

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 16.Hafta mücadelesinde deplasmanda Isparta 32 Spor'a 3-0 mağlup oldu. Fethiyespor Teknik Direktörü Taner Gülleri, mağlup oldukları Isparta 32 Spor maçı ile Pazartesi günü oynayacakları Arnavutköy Belediyespor maçı ile ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

‘Depremin Çocuk Sesi’ resim sergisine yoğun ilgi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Hatay depreminin ardından çocukların yaptığı resimler sergilendi. Depremi yaşayan çocukların duygularını ve düşüncelerini döktüğü ‘Depremin Çocuk Sesi’ resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Özkan, ‘Hep zarar ediyoruz”

Emekli ve çalışan çiftçiler, hem çalışan gözüktükleri için hem de Ziraat Odasına kayıtlı oldukları için emeklilere verilecek olan 5000 lira ikramiyeden yararlanamıyorlar. Fethiye Cuma Pazarı esnafı Ahmet Özkan, çiftçinin sürekli zarar ettiğini ve ikramiye ile ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Nehir, “Resmi kurumlarda işlerimiz kolayca çözülmüyor”

Fethiye Cuma Pazarı’nda esnaf Bayram Nehir, resmi kurumlarda köylüler ve çiftçiler hariç herkese ayrımcılık yapıldığını belirterek bu konudaki düşüncelerini ve isteklerini mikrofonlarımıza anlattı.

Fethiye’de Erdoğan Taşkın’ın cenaze namazı kılındı

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdi Filiz’in dedesi Erdoğan Taşkın, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Taşkın, bugün öğle namazına müteakip Fethiye Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı ile beraber son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlandı.