Eğitime Destek Haberleri

Eğitime Destek Haberleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, "Yardımlar Yüzde 65 Artışla Bin TL’ye Çıktı"

Muğla Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ve ailelere destek olan eğitim yardımlarını 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yüzde 65 arttırdı.

ADD Fethiye Şubesi’nden Eğitime Destek Kermesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gelenekselleşen kermes etkinliği bu yılda düzenlendi.

Menteşe Belediyesi’nden eğitime destek

 Menteşe Belediyesi, 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 1. sınıfa başlayan öğrencilere dayanışma çantası vererek eğitimlerine destek oluyor.

Öğrencilere kırtasiye yardımı

 Bodrum Belediyesi geçen dönemlerde olduğu gibi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında eğitime destek çerçevesinde yarımada genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemeleri yardımında bulunuyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden öğrencilere yardım etkinliği

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dernek bahçesinde eğitime destek amaçlı etkinlik düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programda keyifli anlar yaşandı.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ'NDEN ''EĞİTİME DESTEK'' KERMESİ

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dernek bahçesinde kermes etkinliği düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programda keyifli anlar yaşandı.

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI SINIFI AÇILDI

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu’na, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) aracılığı ile geçtiğimiz aylarda vefat eden Orhan Korba anısına yaptırılan; Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

“Bir Kitap Bir Çocuk” ile Gümüşlük Ortaokulu’na “Bin 500” Kitap

Muğla'nın Milas ilçesinde Dünya Türkleri Derneği 'Bir Kitap Bir Çocuk' sloganıyla başlattığı kampanya ile eğitime destek vermeye devam ediyor.

KAHEV’den eğitime destek

Kadın Hekimler Ve Eğitime Destek Vakfı ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce Kitap Kulübü , Fethiye Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan eğitime destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yeni eğitim öğretim döneminde Fethiye ve Seydikemer’deki ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına desteğini sürdürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ilköğretim okulu öğrencileri için hazırlanan 742 çanta ve içindeki kırtasiye ürünleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilirken 100 üniversite öğrencisine verilecek burslar için de kayıtlar devam ediyor. Yaklaşık 2 yıl süren pandemi belirsizliğinin ardından çocuklarını okula gönderen ailelerin sırtındaki yükü hafifletmek için harekete geçtiklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, tüm yardımları FTSO üyeleri adına ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Menteşe Belediyesi’nden eğitime destek

Menteşe Belediyesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kırsal mahallelerde eğitim öğretim hayatına yeni başlayan çocuklara dayanışma çantası vererek destek oluyor. İlkokula yeni başlayan çocukların eğitimine destek olmak adına içerisinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantalar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından çocuklara hediye edildi.

Yoğun bakım doktorlarından uzaktan eğitime destek

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirüsle en ön saflarda mücadele eden doktorlardan uzaktan eğitime destek geldi.

100 adet tablet için Başkan Otgöz’e yetki verilecek

Seydikemer Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında; Gürcan Akan İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapılacak. Salı günü saat 14.00’te gerçekleşecek toplantıda Uzaktan eğitime destek kampanyası kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere 100 adet tablet dağıtımı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Seydikemer Belediyesi arasında imzalanacak olan protokol için Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e yetki verilmesi konusu görüşülüp, karara bağlanacak.

EGET EĞİTİME DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Eğitim, Geriatri, Ekolojik Tarım-Turizm Vakfı (EGET) her düzeyde eğitim görmekteyken maddi sıkıntılar yaşayan öğrencilere öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlıyor. EGET Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, vakıf olarak öğrencilere sağladıkları bursu Frt mikrofonuna anlattı

Seydikemer Belediyesinden Öğrencilere Destek

Eğitime destek için yola çıktıklarını belirten Üniversite öğrencileri Seydikemer Belediyesi’ne eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ettiler. Seydikemer Belediyesini ziyaret eden Fethiye İşletme Fakültesi öğrencileri, eğitime verdikleri destekten dolayı Seydikemer Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

ADD’den Öğrenciler Yararına Kermes

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi; geliri üniversite öğrencilerine aktarılmak üzere yiyecek ve içecek kermesi düzenledi. Dernek bahçesinde düzenlenen kermese yoğun katılım oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi eğitime destek için kermes düzenledi.