Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri

Hangi banka ne kadar faiz veriyor?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

‘Numara Değişikliği’nde Büyük Zam

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı.

Kökten, “Tersane Ekonomimize Önemli Katkı Sağlıyor”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, tersane esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Tekne imalatı ile bu bölgenin ekonomiye katkı sağladığını belirten Kökten, yeni tersane projesinin de ilgiyle karşılandığını söyledi.

Marmaris’ten Antalya’ya turizm çıkarması

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Marmaris Ticaret Odası, GETOB ve YDA Dalaman Havalimanı yöneticilerinden oluşan heyet, Marmaris’e turist getiren yerli ve yabancı tur operatörlerinin Antalya’da bulunan merkez ofislerini ziyaret ederek üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Muğla’nın ihracatının yüzde 73’ünü su ürünleri sektörü yaptı

Ege İhracatçılar Birliği Şubat ayı rakamlarını açıkladı. Şubat ayında Ege İhracatçılar Birliği 1 milyar 580 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Muğla 90 milyon dolarlık ihracat ile katkı sundu.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Dalaman Salep Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde alternatif ürünlerin gelişmesi adına İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında özellikle dağ köylerinde küçük alanlarda yüksek ekonomik getirisi olan salep yetiştiriciliği için kurslar düzenleniyor ve demonstrasyon sahaları kuruluyor.

Kulaç, “Yaşanan Ekonomik Sıkıntı Nedeni İle Emekli De Dertli, Çalışanda”

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’yi karış karış gezmeye devam ediyor. Yaptığı ziyaretlerde vatandaşları dinleyen Saniye Kulaç “Vatandaşımızı ziyaret ediyoruz, dertleriniz dinliyoruz, görüyoruz ki üretici de mutsuz, turizmci de” diye konuştu.

Ortaca Belediyesi Emitt Fuarı’nda

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artıran EMITT Fuarı 6 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açarken fuara Ortaca belediyesi de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden 36 Milyonluk Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlarla bugüne kadar 13 bin 23 aileye 36 Milyon 936 bin TL destekte bulundu.

8 Başlıkta Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda seçim beyannamesini açıkladı. Ana teması "Gerçek belediyecilik" olan beyannamede, "AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Dirençli Şehirler, Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik, Kültür Üreten Şehirler, Hizmet ve Eser Belediyeciliği" şeklinde 8 başlık var.

İstilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

1869 yılında Süveyş kanalının açılması ve ardından 2014 yılında kanalın derinleştirilmesinden sonra istilacı türler olarak adlandırılan sıcak iklimlerde yaşayan balıkların Akdeniz bölgesinde de görülmeye başlanması sonrası bu istilacı türlerin sofralara kazandırılması için Akdeniz Koruma Derneği tarafından ‘Tadım etkinliği’ programları düzenleniyor.

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Marmaris Turizmde Atağa Geçti

Göreve geldiği ilk günden beri turizmi 12 aya yaymak için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bugün bunun sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Oktay, “Tüm paydaşlarımızla birlikte çok çaba harcadık. Marmaris’te sezon artık erken açılıp geç kapanıyor, ayrıca kültür ve spor turizmi de ilerleme kaydediyor” dedi.

Marmaris’te Halk Büfe’den 5 Ayda 215 Bin Ekmek Satışı

Marmaris Belediyesi’nin vatandaşın bütçesine katkı sağlamak amacıyla açtığı Halk Ekmek Büfeleri’nde 5 ayda yaklaşık 215 bin ekmek satışı gerçekleşti.

Tip Proje Uygulamasına 269 Başvuru

Menteşe Belediyesi tarafından 2015 yılında hayata geçirilen Tip Proje uygulamasına bugüne kadar 269 başvuru yapıldı. Tip proje uygulaması ile kırsalda yaşayan vatandaşlara ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlanırken, kaçak yapılaşmanın da önüne geçiliyor.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Marmaris’te Vatandaşlar Halk Ekmeğe Yoğun İlgi Gösteriyor

Marmaris Belediyesi Halk Ekmek Büfelerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, geçtiğimiz haftalarda ortalama 3 bin olan günlük satış miktarı 4 bine çıktı.

Menteşe Belediyesi Tarafından Yılsonu Sergisi Düzenlendi

Menteşe Belediyesi kursiyerleri tarafından yapılan ürünlerin yılsonu sergisi düzenlendi

Bodrum Gıda Çarşısı Özgün Yapısıyla Hizmet Veriyor

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, Bodrum Gıda Çarşısı kentin mimari dokusu ve estetiğine uygun hale getirilmişti. Kent merkezinde gerçekleştirilen proje, bölgedeki esnaf ve vatandaşlar tarafından memnuniyetiyle karşılanıyor.

Çıntar Et Fiyatı İle Yarışıyor

Eylül-Ocak ayları arasında ormanlık alanlarda yetişen doğal olarak yetişen 'çıntar mantarı', Muğla’da kilosu 150-200 TL arasında satılırken, İzmir ve İstanbul’a toptancılara 120 TL’ye gönderiliyor.

Gram altından tarihi zirve

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9 yükselişle 1.844 lira seviyesinde bulunuyor. Gram altının zirvesi 1846 lirada bulunuyor.

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Milas Belediyesi’nden kadınlar için bir kurs daha

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açacağı "Cilt Bakımı - Makyaj ve Manikürist" kursları ile kadınların ev ekonomisine katkı sağlamasına destek olmayı hedefliyor.

Benzine indirim geldi

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 67 kuruş indirim geldi.

“1 milyon liradan aşağı sıfır araç yok!”

Türkiye ekonomisinde yaşanan enflasyon, kur krizi ve krediye erişimin zorlaşması otomobil piyasasını vurdu. Fiyatlar epey bir gerilerken Fethiye’de yaşayan İbrahim Bey, kredilere erişimin sağlanmasının ardından araç piyasasının tekrardan yukarı yönlü seyir edeceğini mikrofonlarımıza anlattı.

Fethiye Tarhanası, Coğrafi İşaretini aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye tarhanasına coğrafi işaret aldı. FTSO’nun Seydiler Kilimi, Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İncirini coğrafi işaretle tescil ettirerek ekonomiye kazandırdığını hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son olarak da atalarımızdan bize kalan değerlerimizden şifa deposu Fethiye Tarhanasını coğrafi işaretle tescil ettirdik. Fethiye Belediyemizin coğrafi işaret tescillerini aldığı Fethiye Kaya Halısı ve Yeşil Üzümlü Dastarı ile birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 6’ya ulaştı. Şimdi sırada Nif Kirazı var.” dedi. 

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

FTSO'da ekonomi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının gündemi ekonomi oldu. Toplantıda TOBB Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, bölge ekonomisine ilişkin verilere ve beklentilere ilişkin bir sunum yaptı.