Fidan Haberleri

Fidan Haberleri

Büyükşehir Meyve Fidanı Dağıtımına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiler için il genelinde ceviz, zeytin, badem ve keçiboynuzu fidanı desteklemesine devam ediyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Dalaman'da Vatandaşlara 3 Bin Adet Fidan Dağıtıldı

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Dalaman’da İlçe Orman Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımında Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta vatandaşlara fidan dağıttı.

Köyceğiz’de Okul Bahçesi Keçiboynuzu Fidanları İle Donatıldı

Muğla’nın Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri Orman Haftasında okul bahçesini keçiboynuzu ormanına dönüştürdü. Ayrıca etkinlikte öğrenciler endemik bitkilerden sığla ve aromatik bitkilerden defne fidanları ile bahçelerini renklendirdi.

Yatağan’da gelir getirici fidan dağıtımı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri fidan dağıtım törenleri ile başladı.

21 Mart’ta Muğla ve Aydın’da 50 bin fidan toprakla buluşacak

 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Muğla ve Aydın illerinde 30 ayrı yerde 50 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

Saatcı: Belediye Bünyesinde Sebze Fideleri Üretimi Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve geldikleri zaman kurulacak özel bir birimle belediye bünyesinde sebze fidanı yetiştireceklerini açıkladı.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Meyve Fidanı Dağıtım Töreni Düzenlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeleri kapsamında Meyve Fidanı dağıtım töreni düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 53 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeler kapsamında 53 bin adet meyve fidanın dağıtımına başlıyor. Desteklemeler 2 ile 10 dekar arası araziler için yapılacak. Bütün çiftçiler bu desteklemeden doğrudan faydalanabilecek.

Marmaris’in ilk tescilli bal ormanında 5 bin fidan dikildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2021 çıkan büyük yangın felaketlerinin ardından fidan dikim etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Osmaniye Mahallesi Yassıpüren mevkiinde projelendirilen ilk tescilli bal ormanına, akasya, keçiboynuzu, biberiye ve lavanta fidanları planlı olarak 20 bin metrekarelik alanda sıra sıra dikilerek toprakla buluşturuldu.

Datça’da yüzücüler ‘Her kulaç bir fidan’ sloganı ile kulaç attı

Muğla’nın Datça ilçesinde geleneksel hale getirilen ‘Datça Açık Kış Yüzme Maratonu’nun bu yıl 18.'si düzenlendi. Yunanistan’dan da yüzücülerin de yer aldığı maratona toplam 333 yüzücü katıldı. Yarışlar 3 bin metre ve bin 500 metre olmak üzere iki kategoride yapıldı.

Dalaman’da incir fidanları dağıtıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 200 adet incir kurutma kereveti ve 400 adet Dalaman İnciri Fidanı dağıtıldı.

Büyükşehir’den Üreticilere 151 Bin 780 Fidan Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticilere destek sağlamak ve tarımsal üretimi arttırmak için il genelinde bugüne kadar 151 bin 780 meyve fidanı dağıtımı yaptı.

Muğla’da sağlık ekipleri fidanları toprakla buluşturdu

“1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 75 fidan toprakla buluştu.

Belediyeden Bodrum’a Yeni Sosyal Donatı Alanı

Bodrum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Üç Fidan Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

'100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda fidan dikimi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde toplamda 10 bin kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu fidanı toprakla buluşturuldu. Fidan dikimi yapılan alana “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” ismi verildi.

1200 fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel oluşturulan “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” için Muğla'nın Muğla'nın Datça ilçesinde toplam bin 200 harnup keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu.

79 noktada 62 bin 236 fidan dikimi

Muğla’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 79 farklı noktada 62 bin 236 adet fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2023 fidan dikildi

Fethiye’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği yapıldı. ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’ için ‘2023’ fidan dikildi. 

100. yılda 100 fidan dikildi

Muğla’da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında 100 fidan toprak ile buluşturuldu.

Bakan Fidan Belediye Başkanları ile bir araya geldi

 2023 şehir buluşmaları çerçevesinde Muğla’ya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Muğla valiliği ziyaretinin ardından Cumhur İttifakı Belediye Başkanları ile bir arya geldi.

Çıralı ve Kökten’den Bakan Fidan’a 2 Ayrı Rapor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Kökten, Muğla ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. 

“Diplomasimizin görevi, dostları arttırmak, düşmanlarımızın sayısı azaltmak”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Muğla ziyaretinde yaptığı açıklamada, baş döndürücü bir diplomasi trafiği yürüttüklerini belirterek, Türk dış politikasının ana hedefinin dostları arttırmak, düşmanları azaltmak olduğunu söyledi.

Akreditasyon Krizi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şehir Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Muğla programında gazetecilere yönelik akreditasyon krizi yaşandı. Ulusal ve yerel de görev yapan birçok basın mensubunun, kim tarafından bildirildiği belirlenemeyen basın mensupları listesinde isimleri yer almadığı gerekçesiyle programı takip etmelerine izin verilmedi. 

Bakan Fidan Muğla’ya geliyor

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nca organize edilen ‘2023 Şehir Buluşmaları’ çerçevesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 29 Eylül Cum günü Muğla’ya geliyor.

Motor kazasında ağır yaralanan genç hayatını kaybetti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki Alihan Fidan hayatını kaybetti.

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

Büyükşehir Muğla’da 228 Bin 400 Ağacı Toprakla Buluşturdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentte tarımsal üretimin artması ve daha yeşil bir çehreye kavuşması için İl genelinde 228 bin 400 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

"Akbelen’e izin sahibi 130 bin fidan dikecek"

Muğla’nın Milas ilçesinde izinli ve ruhsatlı kömür madeni sahasında kesim işlemlerinin tamamlandığı, firmanın rehabilitasyon projesine uygun olarak mevcut alana kömür madeninin çıkarılmasının ardından 130 bin fidan dikimi yapacağı açıklandı.