Geka Haberleri

Geka Haberleri

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Menteşe Belediyesi 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında GEKA'ya yapmış olduğu başvuru sonrasında İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile teknik destek almaya hak kazanmıştı.

Büyükşehir ve Tarımsal Güçbirliği’ne GEKA’DAN eğitim desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Tarımsal Güçbirliği’nin “Kooperatifçilik” ve “Kooperatiflerde belge düzeni ve muhasebe eğitimi” konularındaki başvuruları GEKA tarafından kabul edildi.

Başkan Çıralı, 'Fethiye Kaya İnciri bölgenin AB tescilli ilk ürünü olacak'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) GEKA destekli  ‘Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda’ projesi başarıyla tamamlandı.

GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı’na Vali Akbıyık da katıldı

3 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen Güney Ege Kalkınma Ajansının 158’inci Yönetim Kurulu Toplantısı’na Muğla Valisi İdris Akbıyık da katılım sağladı.

‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ projesine GEKA’dan hibe desteği

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ projesi GEKA’dan 100 Bin TL’ye kadar hibe desteği almaya hak kazandı.

Yaratıcı Endüstrilere Yönelik Proje Tanıtımı Gerçekleştirildi

Create in Muğla, Muğla’da MUTSO, TOBB GGK, Muğla Teknopark ve GEKA ile ortak toplantıda bir araya geldi. Yaratıcı endüstrilere yönelik oluşturulan proje kapsamında, Muğla’ya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Su Sporları Merkezi’ne GEKA’dan Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Köyceğiz’e su sporları kamp ve eğitim merkezi yatırımı yapılması için hazırlanacak fizibilite projesine destek veriyor.

156. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

GEKA 156. Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Tavlı başkanlığında Muğla'da gerçekleştirildi

Mutso eğitim düzenledi

GEKA 2021 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Muğla ilindeki arıcılara yönelik 2023 yılı Lider Arıcı Eğitimi gerçekleştirildi.

FETHİYE KAYA İNCİRİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ AB YOLUNDA

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) coğrafi işaretli Fethiye Kaya İnciri’ne Avrupa Birliği tescili yaptırmak için hazırladığı ‘Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından başarılı bulunarak, 2022 Teknik Destek Programı kapsamına alındı.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

DİJİTAL PAZARLAMA, TARIMSAL KALKINMA İLE BULUŞTU

Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi dijital pazarlama eğitimleri sona erdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile sunulan dijital pazarlama eğitimi Fethiye Ticaret Odası tarafından sağlanan Likya Salonu’nda gerçekleşti.

‘FETHİYE’DE SPOR TURİZMDE REKOR’ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Teknik Destek Programı kapsamında hibe aldığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor” projesine ilişkin Gezimanya Kurucu Ortağı ve Proje Danışmanı Murat Özbilgi tarafından FTSO Yönetim Kurulu’na sunum yapıldı.

FTSO’NUN FETHİYE FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ FİZİBİLİTE RAPORU YAYINLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) fizibilite desteği kapsamında hazırladığı ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ yayınlandı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, raporun bölgenin farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek bir kongre merkezine olan ihtiyacının net olarak ortaya çıktığını söyledi. 

"WORLD ACRO CUP" ETKİNLİĞİ ÖLÜDENİZ’DE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Fethiye Kaymakamlığının katkılarıyla; Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) ile Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) onayıyla ve Babadağ Teleferik’in organizasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenen "World Acro Cup" etkinliği tören ile başladı.

Karaca, projelerle ilgili GEKA’yla görüştü

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, daha önce gerçekleştirilen ve bundan sonra Fethiye için yapılacak projeleri görüşmek üzere Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ile Denizli’de bir araya geldi.

Fethiye’nin Fuar Alanı Ve Kongre Merkezi İhtiyacı Ftso’da Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’ programından yararlanılarak tamamlanan ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ FTSO’daki toplantıda Fethiye’nin resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle paylaşıldı. Projenin uygulanabileceği alanlar, finansal analizi ve kış turizmine yapacağı katkıların katılımcılara aktarıldığı toplantıda, ilçenin kongre merkezine ihtiyaç duyduğu görüşü ön plana çıktı. Fethiye’ye kongre merkezi kazandırmak için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bu doğrultuda bu yıl 15 Mayıs’ta netleşecek, Babadağ Teleferik’ten elde edecekleri gelirin büyük önem kazandığını söyledi.

Vali Başkanlığında Tab Toplantısı Yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, TAB Projesi teknik komite eylem planı görüşüldü. GEKA destekli "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ulusal ve Uluslararası Trend Analizi Danışmanlığı Projesi" protokolü imzalandı.

Beşkaza Platformundan Turizm Derneği’ne Ziyaret

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur’u ziyaret etti. Sohbet eşliğinde geçen ziyarette Karakuş ve Sungur karşılıklı istişarede bulundular.

GEKA & Belediye İşbirliği ile Eğitim Verildi

Fethiye Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde gerçekleşen GIS Tabanlı İmar ve Altyapı Projeleri üretilmesine yönelik teknik eğitim çalışmalarıs sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Belediyesi’nin ilgili tüm personelinin katılım sağladığı teknik destek programında, harita ve imar projeleri, yol projeleri ve 3 boyutlu projelendirme eğitimleri verildi.

GEKA, Yönetim Kurulu Gladyötörler Kenti Stratonikeia’da Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 146’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı, 31 Ocak 2022 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

GEKA & Belediye işbirliği ile eğitim verildi

Fethiye Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde gerçekleşen GIS Tabanlı İmar ve Altyapı Projeleri üretilmesine yönelik teknik eğitim çalışmaları sona erdi.  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Belediyesi’nin ilgili tüm personelinin katılım sağladığı teknik destek programında,  harita ve imar projeleri, yol projeleri ve 3 boyutlu projelendirme eğitimleri verildi.

Muğla Spor Turizminde Rotasını Çiziyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “Muğla Spor Turizminde Rotasını Çiziyor” projesinin sözleşmesi, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan tarafından imzalandı.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Fethiye Eko-Turizm Değer Haritası Çıkarılması Odak Grup Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ev sahipliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen Eko-Turizm Destinasyon Komisyon ve Hedef Pazar Analizi odak toplantısında, bölgenin eko-turizm potansiyeli ele alındı ve değer haritası çıkarıldı.

GEKA Genel Sekreteri Akdoğan FTSO’yu ziyaret etti

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Planlama Birimi Sorumlusu Barış Kıyak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi.

Pandeminin parlayan sektörü kozmetik sanayi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Menteşe'nin Yerkesik Mahallesi'nde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile açılan Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ürettiği doğal sıvı sabun, kolonya, hijyenik ürünler ve deterjanlar ile bölge insanının ilgi odağı oluyor.

Üniversite ile GEKA arasında yatçılık sektörüne ara eleman protokolü

Denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılamak için MSKÜ Bodrum Denizcilik MYO Müdürlüğü tarafından geliştirilen 'Mavi Nesil: Denizcilik ve yatçılık sektöründe eğitim, beceri ve istihdam edilebilirliği geliştirme merkezi' projesinin protokolü imzalandı.

Eko-Trails tanıtım toplantısı düzenlendi

Güney Ege Kalkına Ajansı'nın (GEKA) desteklediği ve turizmi 12 aya yaymayı planlayan Eko-Trails Tanıtım Toplantısı yapıldı. 475 kilometre yürüyüş, 740 kilometre de bisiklet rotası belirlenen proje ile ilgili tanıtım toplantısında konuşan GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, 2015 yılı mali destek programı kapsamında destekledikleri projenin maliyetinin üzerine kat kat fayda getirdiğini belirtti.

GEKA proje başvurusu bekliyor

Aydın, Denizli ve Muğla'nın kalkınmasına yönelik faaliyetlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2021 yılında başvuruya açtığı 4 ayrı destek programıyla Bölgeden proje başvurusu bekliyor.