Halikarnas Haberleri

Halikarnas Haberleri

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

Vali Akbıyık Milas’ın Antik Kentlerinde İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milas’ta İasos ve Mylasa Antik kenti, Halikarnas Mozolesi ve Milas Halı Müzesinde incelemelerde bulundu.

Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

6. Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Başlıyor!

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

Halikarnas Balıkçısı 50. Ölüm yıldönümü anma etkinlikleri

Bodrum Deniz Müzesi ve Bilgi Yayınevi iş birliğinde Halikarnas Balıkçısı 50. ölüm yıldönümünde anılacak.

Halikarnas 100. Yıl Kupası Sona Erdi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve iki etapta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışının ilk etabı olan Halikarnas 100. Yıl Kupası, Marmaris-Bodrum etabının tamamlanmasıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışı Yapılacak

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından 25-30 Temmuz tarihleri arasında Muğla’da düzenlenmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı Halikarnas Kupası öncesinde Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplantı düzenlendi.

3. Uluslararası Halikarnas Granfondo Yol Bisiklet Yarışı Yapıldı

Bodrum'da geleneksel hale getirilen Uluslararası Bodrum Halikarnas Granfondo Yol Bisiklet Yarışı üçüncü kez gerçekleştirildi.

BODRUM'DA "HEMŞEHRİMİZ HERODOT HAFTASI" BAŞLIYOR

M.Ö.6. yüzyılın başlarında Halikarnassos'ta doğan Herodot'un, doğduğu topraklarda yaşatılması için Bodrum Belediyesi ile Herodot 3. Yaş Akademisi Derneği iş birliği ile hazırlanan ve bir hafta sürecek olan 'Hemşehrimiz Herodot Haftası' programının tanıtım toplantısı düzenlendi.

BODTO ADAYI KAPLAN, PROJELERİ AÇIKLAMAYA BAŞLADI

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) seçimlerinde Halikarnas Çalışma Grubu'nun adayı iş adamı Engin Kaplan, ‘Bodrum için sözümüz var' sloganıyla projelerini tanıttı.

HALİKARNAS ÇALIŞMA GRUBU YEREL ESNAFIN KALKINMASI İÇİN TER DÖKECEK

Bodrum Ticaret Odası seçimlerine kısa bir süre kala Halikarnas Çalışma Grubu'nun adayı iş adamı Engin Kaplan, gelecek dönemde stratejik hamlelerle yerel esnafın kalkınması için çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

ANTİK HALİKARNASSOS SUR DUVARLARI TURİZME KAZANDIRILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl çalışmalara başlanan Halikarnassos sur duvarlarının 1,5 kilometrelik temizlik ve çevre düzenlemesi bitti. Turizme kazandırılan sur duvarlarının yanlarına yapılan yürüyüş yollarıyla Bodrum'un ilk girişi olan myndos kapısına ulaşıyor. Binlerce turistin ziyaret edeceği sur duvarlarının toplam uzunluğunun ise 7.5 metre olduğu öğrenildi.

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını tekrar açıyor

Halikarnas'ta doğan ve Bodrum'u 'ebedi mavilikler ülkesi' olarak tarif eden tarihçi Herodot'un adını taşıyan Herodot Kültür Merkezi, bu sene ikincisi gerçekleşecek olan Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı 'Contemporary Art Fair' ile sanata ev sahipliği yapacak.

Fon desteği için resmi başvuru yapıldı

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı, Halikarnassos Sur projesinin diğer etaplarına fon desteği sağlanabilmesi için Avrupa Birliğine, Den Bosch Belediyesi ile resmi başvuru yapma konusunda anlaşmaya vardı.

Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları’nda ilk tekne Bodrum’a ulaştı

Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları'nın Halikarnas Kupası etabında, Arçelik Sailing Team Muğla'nın Bodrum ilçesi varış noktasına ilk gelen ekip oldu.

Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları Açılış Resepsiyonu Marmaris Kalesi’nde Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla, İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği’nin iş birliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu 2022 Faaliyet Programı kapsamında İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 3’üncü Uluslararası Yat Yarışları’nın açılış resepsiyonu Marmaris Kalesi’nde yapıldı.

Bisiklet yarışı öncesi halk sürüşü yapıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yarışları öncesinde halk sürüşü yapıldı.

Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali’nden renkli görüntüler

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı'nın ev sahipliğinde 'Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali' 7-8 Mayıs tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Meydanı'nda gerçekleştirildi. Festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali başlıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali”, 7-8 Mayıs tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Yunanistan eski Başbakanı Papandreou sirtakiyi bırakıp, Başkan Aras’la zeybek oynadı

Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaç'ın doğumunun 132. yılı nedeniyle Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe katılan Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreou, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'la birlikte zeybek oynadı.

HALİKARNAS BALIKÇISI'NI ANMA ŞENLİĞİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Livaneli Vakfı ve Bodrum Belediyesi tarafından “Akdeniz Edebiyat Günleri” düzenlendi. İki gün sürecek olan edebiyat günlerinin açılışı 15 Nisan akşamı yapıldı.

Uluslararası Halikarnassos Bodrum Müzik sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Halikarnassos Bodrum Müzik Festivali devam ediyor. 4 Nisan 2022 tarihinde başlayan festival 13 Nisan 2022 günü sona erecek.

Bodrum Deniz Müzesinden öğrencilere dopdolu program

Bodrum Deniz Müzesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını açıkladı. Bu sene gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde müze gezilerinden Müze Hafta Sonu Atölyelerine, resim ve öykü yarışmalarından Halikarnas Balıkçısı Okuma Günlerine kadar birçok farklı etkinlik yer almakta.

Halikarnas Balıkçısı Kabaağaçlı, 48. ölüm yıl dönümünde anılacak

'Bir gün gelecek herkes Bodrum'u tanıyacak...' diyerek kentin bir dünya markası olmasında önemli yere sahip 'Akdeniz'in Ebedi Genci' Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 48. yıl dönümünde anılacak.

Bodrum sokakları halk oyunları ile şenlendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3’ü yurtdışından 8 dans ekibinin katıldığı Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali gerçekleştiriliyor.

Halikarnas Balıkçısı kitabı tanıtıldı

Bodrum Belediyesi tarafından Cevat Şakir Kabaağaçlı adına UNESCO 2023 Anma Programı'na yapılan başvurunun kitaplaştırılmasıyla, Bodrum Deniz Müzesi Yayınları'ndan çıkan 'Akdeniz'in Ebedi Genci, Halikarnas Balıkçısı' kitap tanıtımı ve imza günü gerçekleşti.

‘Halikarnassos’tan Bodrum’a İz Bırakanlar’ kitabının tanıtımı yapıldı

Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan 'Halikarnassos'tan Bodrum'a İz Bırakanlar' kitabının tanıtımı yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çalışmanın Bodrum'un 3 bin 500 yıllık tarihine ışık tutan bir yayın olduğunu belirterek, kitabın bu topraklara ve kültüre sahip çıkılmasını sağlayacağını ifade etti.

Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açıldı

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Yokuşbaşı Mevkii'nde Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın Bodrum'u ilk gördüğü noktada yapılan seyir terasının resmi açılışı yapıldı.

Büyük İskender’in yıktığı sur duvarları gün yüzüne çıktı

Bodrum'da, 2 bin 400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen ve Büyük İskender'in şehri ele geçirmesinin ardından yok edilmeye çalışılan Halikarnasoss surlarının duvarları gün yüzüne çıkıyor. Yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğundaki Türkiye'nin en eski ve en uzun tarihi sur duvarlarının 2,5 kilometresi ortaya çıkarıldı.