Harman Haberleri

Harman Haberleri

Atapark’ta “Harmandalı” Gösterisi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 100. yaş günü Milas’ın dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinliklerle büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanacak.

Boğaziçi Tiyatro, Müzik ve Turizmle Harmanlandı

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde devam eden Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde Tuz Binası konuklara büyülü bir atmosfer sunarken, Köy Meydanı ise sanatseverlerle doldu taştı.

Yaylalarda Harman Hasadı Başladı

Fethiye’deki yaylalarda harman dönemi başladı. Tarlalarında ekim yapan çiftçiler verim zamanı olan harmana başladılar.

YÜZLERCE KİŞİ ZEYBEK OYNADI

30 Ağustos Zafer Bayramı için Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen zeybek ve harmandalı gösterisine yüzlerce kişi katıldı.

Milas’ta “Evde Öğren Okulda Eğlen” projesi 15 bin euro fon aldı

Milas Merkez Ortaokulu Ulusal Ajans'a 2020 yılında okul eğitimi alanında yaptığı başvuru sonucunda 15 bin 420 Euro fon almaya hak kazandı. Merkez Ortaokulu Müdürü Halil Akyer, 'Evde Öğren Okulda Eğlen' isimli proje ile öğretmenlerin harmanlanmış öğrenme alanındaki mesleki becerilerini arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözüyle Fethiye Fotoğraf Yarışması’ düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kültürel değerlerle harmanlanarak, çocuk gözüyle fotoğraflanması amaçlanıyor.

'2020 Fethiye-Seydikemer Sosyoekonomik Raporu' Yayınlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından toplanan bilgi ve istatistiklerin yer aldığı 190 sayfalık ‘2020 Fethiye ve Seydikemer Sosyoekonomik Raporu’ bölge halkı ve yatırımcıların hizmetine sunuldu. Rapor, TÜİK verilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından alınan veriler harmanlanarak ilçe, il ve ülke bazında verileri karşılaştırma imkânı sağlıyor.

Harman Hamam Spa Misafirlerini Bekliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 6.5 aydır kapalı olan hamamlar 1 Temmuz itibari ile açıldı. Fethiye’de hizmet veren Harman Hamam, Spa işletmecisi Hatice Tüysüz, bin yıllık kültürü olan hamamların kötü anıldığını belirterek, pandemi döneminde hamamların günah keçisi olarak gösterildiğini söyledi.

Fethiye’de “Meze Bizden” açıldı

Fethiye’nin Karagözler Mahallesinde açılışını gerçekleştiren “Meze Bizden”, ev yapımı ve doğal mezeleri ile Fethiye halkının damak tadına hitap edecek. 60 çeşit meze grubuyla hizmet verecek olan “Meze Bizden”, Ege yöresinin lezzetleriyle, Anadolu’nun lezzetlerini harmanlayarak Fethiye halkına hizmet verecek.

Babadağ’daki “yatır” mahkemelik etti

Türkiye’nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Fethiye Babadağ’daki yatır, vatandaşlar ile dönemin müftüsünü mahkemelik etti. İddialara göre; Fethiye’nin eski müftüsü gözetiminde Babadağ’ın zirvesindeki “yatır”ın açılıp nakledilmesi, vatandaşların tepkisini çekti. Babadağ teleferik projesi nedeniyle yatırın geçen dönem müftüsünün gözetiminde mezarın açılıp nakledilmesinin ardından bazı vatandaşlar, eski müftüyü CİMER’e şikayet etti. Yapılan soruşturmanın ardından eski müftü, şikayeti yapan şahsa iftira davası açınca Babadağ’daki yatırın açılıp ortadan kaldırıldığı ortaya çıktı. Babadağ’ın zirvesinde yıllardır “yatır” olarak bilinen mezar kaldırılınca, yöre sakinleri büyük üzüntü duyduklarını belirttiler. 

Fethiye Müftüsü Değişti

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman, geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a müftü yardımcısı olarak atanırken, bu göreve Şanlıurfa Viranşehir Müftülüğü görevini yürüten Kamil Oktay atandı. Oktay, Fethiye Müftülüğü görevine başladı.

“GEÇİCİ GÖREVLENDİRMEYLE GELDİ”

Fethiye gündemi Müftü Hamdi Uzunharman’ın tayini olayına kilitlendi. Bir yıla yakın bir süredir ilçemizde görev yapan Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman’ın; Kahramanmaraş İl Müftü yardımcılığı görevine tayin edilmesiyle başlayan açıklamalar ve paylaşımlarla ilgili olarak AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan açıklamada bulundu. Müftü Hamdi Uzunharman’a Amasya’da görevi sırasında soruşturma açıldığını, bu soruşturma sürerken yer değişikliği yapıldığını ve Fethiye’ye geçici görevlendirmeyle geldiğini ifade eden ve bazı iddialarda bulunan Kadir Sarıhan “Rant çetelerinin gücü tayin yapmaya yetmez” şeklinde konuştu.

REKTÖR HARMANDAR'DAN VEDA TURLARI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar veda turlarında. Harmandar, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'e ziyarette bulunarak verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Öte yandan Muğla Üniversitesi Rektörlüğü için 48 profesörün YÖK'e başvuruda bulunduğu öğrenildi.

AK PARTİ’DEN YENİ MÜFTÜYE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ile beraberinde yönetim kurulu üyeleri Fethiye Müftülüğüne yeni atanan Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman'ı ziyaret etti…

Bin İşletmeye Bilgilendirme Yapıldı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, KAYDEM Plastik ve gönüllü 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Kapıdan kapıya bilgilendirme” projesi bu yıl sona erdi. Kapı kapı bilgilendirmede 1000 işletme ziyaret edilerek, bilgilendirme yapıldığı öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, projede gönüllü çalışan 60 öğrenciyi kahvaltıda bir araya getirdi. Kahvaltıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar da katıldı.

Geleceğin Sağlıkçıları Sektörle Buluştu

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 10. Kariyer Günlerine öğrenciler ve sektörün ileri gelenleri yoğun ilgi gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetici ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği iki gün sürecek etkinliklerde sektör ve öğrenci buluşması da yapılıyor.

Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de Açılsın

Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye Meslek Kuruluşu Güçbirliği Platformu heyetinin Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılması önerisine sıcak bakarak "Binaların yarısını siz yapın, mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması için YÖK'ten geçirmek dahil elimden gelen desteği vereyim" diye konuştu.