Hayvansever Haberleri

Hayvansever Haberleri

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan Hayvanseverlere Söz

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu Selda Korhan Kaya ve grup üyelerinden Cengiz Güven ile görüşmesinde patili canlar için bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sokak Hayvanları İçin Sözleşme İmzaladılar

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, sosyal medyada 10 bin takipçisi bulunan Fethiye Hayvanseverler Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu (HAYPET) üyeleri ile toplantıda bir araya geldi.

Sokak Hayvanları İçin Bir Araya Geldiler

Muğla'nın Milas ilçesinde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Milaslı hayvanseverler bir araya geldi.

Sokak Hayvanları İçin Yürüdüler

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçtiğimiz ay sokakta yaşayan hayvanların iddiaya göre zehirlenerek öldürülmelerinin ardından Köyceğizli hayvanseverler ‘Köyceğiz Canları Platformu’ kurarak seslerini her kesime duyurmaya çalışıyor.

Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu: "Hayvanı, yeşili seven herkesi sever"

Muğla'nın Fethiye İlçesi Emniyet Müdürlüğü, papağandan kanaryaya, kediden köpek ve tavuklara kadar pek çok canlıya ev sahipliği yapıyor. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu hayvanseverliğini tüm emniyet teşkilatına aşılarken, makamındaki sevimli papağan ve ‘Limon’ isimli kanarya gelen misafirlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Mamaya rekor zam

Gelen zamlar hayvanseverleri de etkiledi. Kedi köpek mamalarına rekor zam geldi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİ AÇIYOR

Fethiye’nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel’in “Mandala ve Taş Boyama” sergisi 3 Aralık Cumartesi günü Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açılacak.

Onlar Yaşattı Sırada Bakıcı Aile Bulmak Var

Alanya’da yaşayan Gülhan Çelik 15 Şubat tarihinde Alanya’da araba çarpan sokak köpeğini yaşatmak için tüm imkanlarını seferber etti. Veterinerlerin uyutulmasını önerdiği köpeği pes etmeyerek tedavi ettirmeyi kafasına koyan Çelik çareyi Fethiye’de Bölge Veteriner Kliniği’nde buldu. Bölge Veteriner Kliniği’nde Özgür Yaman ve Anıl Tezcan tarafından omurilik düzeltme ameliyatı ile hayata döndürüldü.

Sokak hayvanlarına karavan

Fethiye Hayvan Severler ve Dayanışma Grubu olarak sokak hayvanları için çalışmalarda bulunan Selda Korhan sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavilerini daha sağlıklı yapılabilmesi için karavan yaptırdı.

Hayvanları Koruma Gününde farkındalık için mama dağıttılar

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu ile Liberty Fabay Hotel 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde farkındalık oluşturmak için sokak hayvanlarını beslediler. Haypet Yöneticisi Selda Korhan, “Can dostlarımızın hayatına dokunmak dünyada ki en büyük mutluluk” dedi.

Sokak Hayvanları için Mama Dağıtıldı

Fethiye Belediyesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" sürecinde sokak hayvanları için Belediye ekipleri ve hayvanseverlerin iş birliğiyle mama dağıtımı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Gönüllülerin projeleri Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Gruptaki gönüllüler şimdi de, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlamak amacıyla ellerine fırçaları alıp onlar için yaptıkları kulübeleri boyuyorlar. Grubu Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan “Fethiye’nin çeşitli bölgelerde, popülasyonların çok olduğu bölgelerde, kulübeler yerleştirmeye çalışıyoruz. Projemizin sponsorluğunu karşılayan Murat Öner’e minnettarız” dedi.

‘Jiletli tel’ kullanımı yasaklandı

Fethiye Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında hayvanseverleri sevindirecek örnek bir karar alındı.

Projeleri ülke genelinde örnek oldu 

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek oldu. Fethiye’de sosyal medya üzerinden kurdukları grupla yaklaşık 5 bin kişiye ulaştıklarını kaydeden Selda Korhan, “Önümüzdeki süreçte daha birçok projemiz var. Fethiye ile sınırlı kalmak istemiyoruz. Sadece bizim ilçemizde sokak kedileri ve sokak köpekleri yok. Türkiye genelinde örnek bir şehir olmak istiyoruz” dedi. 

Komşusunun, köpeğini sert cisimle yaraladığını ileri sürdü 

Fethiye’de faaliyet gösteren Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYED)’in başkanlık görevini de yürüten Edna Balantine’ye ait Hektor isimli köpeğin, komşusu tarafından sert bir cisimle yaralandığı öne sürüldü. Veteriner tarafından acil müdahale edilen köpeğin, burun üst kısmında travmaya bağlı 1 santimetre çapında delik açıldığı tespit edildi. 

Badem için seferber oldular

İki hafta önce Muğla'nın Bodrum ilçesinde ölüme terk edilen üç köpek yavrusundan birini, Bodrum Belediyesi ile hayvanseverler sayesinde Almanya'dan bir vatandaş sahiplendi. Geçici bir süre Ankara'da kalacak olan Badem in Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bizzat Ankara'ya kendi eli ile götürdü.

'Chapo için adalet' eylemi

Bodrum’da geçen hafta kamyonetin altında kalarak ağır şekilde yaralanan ve tedavisi devam eden “Chapo” isimli köpek için hayvan severler basın açıklaması yaptı.

Kısıtlamada onların sayesinde karınları doyuyor

Türk Kızılayı Fethiye Şubesi, ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması başladığı tarihten bu yana sokak hayvanlarına mama desteği veriyor. Şimdilik hafta sonu kısıtlamalarında sokaktaki dostlarımızın karnını doyuran Türk Kızılayı Fethiye Şubesi gönüllüleri, bu projenin sürdürülebilir olmasını istiyor ve tüm hayvanseverlere, bu projede gönüllü olarak yer almaları için çağrıda bulunuyor.

Bodrum Belediyesi’nden can dostlara jest, ‘Dost patiler eğitim ve oyun parkı’ açıldı

Bodrum Belediyesi, sevimli dostlar için yepyeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatları doğrultusunda, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın sorumlu olduğu Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından her ayrıntısı düşünülerek yapılan 'Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı' hizmete girdi. Park şimdiden hayvanseverlerin ilgi odağı oldu.

HAYVANSEVERLERE ÜCRETSİZ MAMA

Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED) ile Belediye Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde evlerinde veya işyerlerinde sokak hayvanlarını besleyen hayvanseverlere ücretsiz kuru mama dağıtımı yapıldı.