Haziran Ayı Haberleri

Haziran Ayı Haberleri

“Yılbaşı” Oyunu Yeniden Sahne Alacak

Milas Belediyesi bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi yetişkin grubu tarafından geçtiğimiz haziran ayında sahnelenen “Yılbaşı” oyunu yoğun istek üzerine tekrar sahne alacak.

Zirvespordan Bir Sezonda Sekiz Kupa

Haziran ayında sona eren 2022-2023 voleybol sezonunda farklı kategorilerde yarışan Eczacıbaşı Zirvespor Klübü sporcuları üstün başarı elde etti. Voleybol branşında başarılarıyla adından söz ettiren Eczacıbaşı Zirvespor Kulübü 2022-2023 sezonunda toplamda sekiz farklı kategoride kupa kaldırarak bir rekora imza attı.

Labranda su fiyatlarına 1 ayda 2. zam!

Milas Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Labranda damacana ve pet su fiyatları için zam kararı alınmıştı. 7 Temmuzda (bugün) gerçekleştirilen meclis toplantısında Labranda su fiyatları aradan geçen 1 aylık sürenin ardından bir kere daha zamlandı.

CHP’li Demir, "liyakat Gelmeden Enflasyon Düşmez!"

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir, ENAG'ın Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu. CHP'li Demir:" TÜİK her ne kadar görmezden gelse de enflasyon artık gözle görülür seviyelere çoktan ulaştı." dedi.

Yeni emekli aylığı netleşti

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından, milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına zam bekliyor. Enflasyon verisi, önümüzdeki çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulacak. Haziran ayı enflasyon verisi, Kurban Bayramı tatili nedeniyle ertelenmişti ve 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

Dünya Motosikletle işe gitme gününü Gerçekleştirdiler

Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazartesi günü; motosiklet farkındalığını, sempatisini toplumda artırmayı hedefleyen “Ride To Work” (İşe Motosiklet ile Git) etkinliğinin bu sene 32'ncisi düzenlendi.

FTSO Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, yoğun katılımla yapıldı. 

FTSO Meclisi toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, 15 Haziran Perşembe günü Meclis Başkanı Kemal Hıra başkanlığında toplandı.

İklim değişikliğinin etkisi ile yağış rejimi de değişti

Türkiye geneli son yılların en yağışlı Nisan-Mayıs ve Haziran ayını yaşarken, Nisan ayına kadar yüzde 40’a varan yağış azlığı sonrası Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 100’lerin üzerinde bir yağış artışı yaşandığı açıklandı.

Buğday Hasadı Yaygın Şekilde Başladı

Fethiye ilçesinde yağışlı havalar sonrasında buğday hasadı gecikmeli olsa da başladı. Mayıs ayı genel olarak yağışlı geçince buğday üreticisi Haziran ayını beklemek zorunda kalırken, üretici gözünü ve kulağını açıklanacak olan fiyata çevirdi.

Seydikemer Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli Başkanlığında gerçekleşti. 

Tarife Komisyonu’nda görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi

Fethiye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Oğuz Bolelli başkanlığında yapıldı. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kararlar oybirliği ile alındı.

MARMARİS'TE ORMANI YAKMIŞTI, 20 YIL HAPSİ İSTENDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Haziran ayında çıkan yangının şüphelisi olarak gözaltına alınan Sacit Ayhan'ın 20 yıla kadar hapsi istendi.

Marmaris’te yanan alanlarda temizlik yapıldı

Marmaris Doğa Gönüllüleri ve Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Haziran ayının son haftası alevlere teslim olan Hisarönü Mahallesi'ne bağlı Bördübet Mevki ve Değirmenyanı'nda ortaklaşa temizlik çalışması yapıldı.

Altılı Masa Kahvaltıda Buluştu

2023 Haziran Ayı’nda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir araya gelerek Altılı Masa adı altında buluşan CHP, DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanları kahvaltıda bir araya geldiler. Altılı masa ortaklarından olan İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban buluşmaya mazeretinden dolayı katılamadı.

İyi Parti ‘den Yaz Seferberliği

İyi Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Fethiye’de esnaf ziyaretlerine başladı. 2023 yılının Haziran Ayı’nda yapılacak seçimlere bir yıldan az bir zaman kala İyi Parti seçim startını hızlı verdi. Parti teşkilatı Dispanser Caddesi ve Çarşı Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban bu ziyaretleri düzenli olarak yaparak Fethiye’nin 41 mahallesini gezeceklerini ifade etti.

Enflasyon durdurulamıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62'ye çıktı. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

Babalar Günü’nde Alışveriş Yoğunluğu

Her yıl Haziran ayının 3. haftasında kutlanan ve Babalar Günü'nün de alış veriş yoğunluğu yaşandı.

FTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Haziran Ayı olağan meclis toplantısında, meclis üyelerine, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi ve 34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

Seydikemer’de Haziran Ay’ı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında yapıldı.

Seydikemer’de Haziran ay’ı meclis toplantısı yapıldı

Seydikemer Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında yapıldı.

ÇÖL SICAKLARI KAPIDA

Haziran ayının ilk haftası geride kalırken hava sıcaklıkları hissedilir şekilde artmaya başladı. Fethiye'de bu hafta sıcaklık 31 dereceye kadar yükselecek.

Haziran Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında yapıldı. Birisi gündem dışı olmak üzere 12 maddenin görüşüldüğü toplantıda maddeler oy birliği ile geçti.

KAVURUCU SICAKLAR GELİYOR

Haziran ayına sayılı günler kala hava sıcaklıkları artmaya başladı. Fethiye’de bu hafta sıcaklık 33 dereceye kadar artacak.

Marmaris Haziran ayında sanatla kanatlanacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yaz ilk kez düzenlenecek olan Kültür Sanat Festivali'nin tanıtımı için basın toplantısı yapıldı.

Üniversite Hazırlık Öğrencilerine Seminer

Haziran ayının gelmesi ile birlikte üniversite sınavına girecek öğrencilerin heyecanlarını arttı. Fethiye Kaymakamlığı himayesin de Fethiye Belediyesi ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Birey Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu Birey-sel üniversite tanıtım günleri düzenledi. 36 üniversitenin katılım sağladığı Birey-sel Üniversite Tanıtım günleri öğrencilerle buluştu.

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ 42 İLDE GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARINI ARIYOR!

2022 yılında Muğla’nın da içinde bulunduğu toplam 42 ilde öğrenci seçme sınavı çağrısına çıkılmıştır. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Menteşe kışla mevkiinde yer alan Uluslararası Gençlik Merkezinde bulunan Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyesinde 2019 yılından bu yana eğitim gören öğrenciler bu yıl mezun olacaklardır. Haziran ayında yapılacak olan sınavı kazanan öğrenciler Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde eğitimlerine başlayacaklardır.

Akıllı bisiklet sistemi artık daha akıllı

2019 yılının Haziran ayında hizmete giren Marvelos akıllı bisiklet sisteminde QR kodlu kiralama sistemine geçiliyor. Kullanıcılar diledikleri zaman sistem tarafından telefonlarına gönderilen QR kodları okutarak sadece birkaç saniye içinde kullanıma başlayabilecek.

Başkan Aras Brüksel’deki forum’da Türkiye’yi temsil etti

Global Turizm Formu'nun Haziran ayında Bodrum'da ilk etabı gerçekleşmişti. 2021 yılı içerisinde iki defa düzenlenmek üzere oluşturulan organizasyonun ikinci ayağı Brüksel'de 12 Ekim tarihinde gerçekleşti. Bodrum Dünya Turizm zirvesinin Haziran ayında yapıldığında açılışını İngiltere eski Başbakanı Tony Blairy, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli videolu toplantıya katılmıştı. Haziran'da 2 gün boyunca yapılan etkinliğe 40 ülkeden 80'in üzerinde turizmin zirvesine, Bakanlar, CEO' lar katılmıştı.

YKS 2021 (üniversite) tercih sonuçlarını açıkladı

YKS tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Haziran ayında düzenlenen YKS'ye giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini 20 Ağustos'a kadar tamamlamışlardı. Adaylar, YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren sorgulayabiliyorlar.