Imar Haberleri

Imar Haberleri

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Akdenizli: “sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan mutlu olacağım”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Ayı dolayısıyla Belediye Personeli ve aileleri ile iftar programından bir araya geldi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akdenizli iftar programında yaptığı konuşmada; “Önümüzdeki 5 yıl sürecinde de sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan inanın mutlu olacağım” dedi.

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Aday Saatcı’dan Esnaf Ziyareti

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Günlükbaşı Mahallesi’nden Taşyaka Mahallesi’ne kadar uzanan güzergahta esnaf ziyareti yaptı. Meclis üyesi adaylarıyla birlikte gerçekleştirilen ziyarette, esnafın Saatcı’ya ilgisi büyük oldu. Özellikle dışarıdan gelip Fethiye’ye yerleşen esnaf, Fethiye’nin mimarı olan Saatcı ismini çok merak ettiklerini söylüyor.

Kökten, “Sorunları Ortak Akıl ile Çözeceğiz”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yerel seçim çalışmaları kapsamında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Kökten, Mimarlar Odasını Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Mutlu Sergen Önver ve ekibini ziyaret etti.

Kökten, Emlakçılar Derneğini Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Emlakçılar Derneği’ni ziyaret etti.

Kayaköy İçin Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Kökten, “Fethiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Çetinkaya İnşaat çalışanları ile toplantıda bir araya geldi. İşletme personelinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Adayı Kökten, “Seçimlerde kendi adıma değil Fethiye’nin geleceği için destek istiyorum” dedi.

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir 202 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için 202 dava açarak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Mart ayı 2019-2024 döneminin son olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis Başkanlığı'nı Sabri Oğuz Bolelli'nin yaptığı toplantıda, imar konuları başta olmak üzere toplam 9 madde görüşüldü.

Akdenizli: “Bodrum’la Aynı Paraya Su İçmeyeceğiz”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Dikmen Ve Yiğit, 3’lü Masanın Konuğu Oldu

Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, 3’lü Masa programına konuk oldu. Dikmen, “İnsan odaklı projeler hazırladık” derken; Yiğit, “Rant imarı değil, halk imarı gerçekleştireceğiz” dedi.

Yöremiz Yörük Geceleri Programı Belediye Başkan Adaylarını Ağırladı

Myra Mimarlık Ahmet Yasin Çolak ana sponsorluğunda Fethiye TV ve Beşkazanın Sesi tarafından hazırlanmış olan, Fethiye Gönüllüleri Derneği’nde gerçekleştirilen İsmail Peynirci ile Yöremiz Yörük Geceleri programının Karaçulha bölümü finali gerçekleşti. Finalde CHP Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, CHP Seydikemer Belediye Başkan Adayı Özgür Can Çoban, Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’da konuk oldu.

Kökten, “Her Mahallemizde İmar Sorunu Var”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Kayaköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, mahalle sakinlerinden bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Demirel Seçim Çalışmaları Kapsamında Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği’ni Ziyaret Etti

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, seçim çalışmaları kapsamında Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Komite Talebi, Belediye Tarafından Hayata Geçirildi

MUTSO 6’ncı Meslek Komitesinin proje müellifleri ile oluşturduğu komisyonun talebi, Menteşe Belediyesince kabul gördü. Böylece Yapı Kontrol Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğünce alınan başvurular dijital dönüşüme geçiyor.

Başkan Gümüş: ‘Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz’

Menteşe Belediyesi tarihi yapıları restore ederek kentin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Menteşe’de 400’e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapılara her geçen gün yenilerini ekleyen Menteşe Belediyesi, bugüne kadar 4 tarihi yapıyı restore ederek kültür turizmine kazandırdı.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

Turistik Bodrum Haritası İçin İş Birliği Protokolü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi’ne ait Turistik haritanın Bodrum Ticaret Odası tarafından kullanılması amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Aday Adayı Öztürk, 3’lü Masa’ya Konuk Oldu

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Öztürk, “Fethiye’de körfez kirliliği var. Ama önceliğimiz olan başka sorunlarımız var. En önemli üç sorun trafik, otopark ve imardır” dedi.

Bodrum Gıda Çarşısı Özgün Yapısıyla Hizmet Veriyor

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, Bodrum Gıda Çarşısı kentin mimari dokusu ve estetiğine uygun hale getirilmişti. Kent merkezinde gerçekleştirilen proje, bölgedeki esnaf ve vatandaşlar tarafından memnuniyetiyle karşılanıyor.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği 17. Dönem Seçimi

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’nin 17. Dönem Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Seçimleri yapıldı.

‘Çevre ve Kent Mücadelelerini Konuşuyoruz’ etkinliği düzenlenecek

Ülkemizin yetiştirdiği en değerli isimlerden mimar, Oktay Ekinci aramızdan ayrılışının 10. Yıl dönümünde Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte anılıyor.

İmara aykırı binaların yıkımı başladı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından imara aykırı yapılan binalar ve kaçak bölümleri ile ilgili yıkımlar başladı.

Necmi Yener’in büstü açıldı

 Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerinden, Bayır’ın mimarı Necmi Yener’in büstü Bayır Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı. Büst açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Necmi Yener’in ailesi ile Bayır halkı katıldı.

Çomakdağ’ın tarihi minaresi ilgi çekiyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi, sadece geleneksel mimarisi ve çomakdağ kapılarıyla değil, aynı zamanda tarihi bir minareye ev sahipliği yapıyor.

Başkan Akdenizli, “Asfalt Çalışması Yürütüyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Eşen Mahallesi’nde imara açılan yollarda başlatılan asfalt serim çalışmalarını inceledi.

6. Under Armour Bodrum Yarı Maratonuna Geri Sayım Başladı

Bodrum’da spor turizmine yeni bir soluk getiren Under Armour Bodrum YarıMaratonu, her yaştan ve düzeyden koşu severi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir araya getirecek.