Isınma Haberleri

Isınma Haberleri

Fethiye salı pazarında fiyatlar düştü

Geçtiğimiz haftalardan havaların ısınmasından dolayı fiyatların düşeceğini belirten pazar esnafı Halil Ayat, açıklamada bulundu. “Geçtiğimiz haftaya göre fiyatların yüzde 25 düştü” diyen Ayat, biberin ortalama 20-30 liraya satıldığını belirtti.

Fethiye’de kar şerbeti sezonu açıldı! Fiyatı ne kadar? Hangi çeşitler var?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonunun vazgeçilmezi olan kar şerbeti sezonu açıldı. Fethiye’de kar şerbeti satan Arif Arslan, havaların ısınmasıyla beraber kar şerbeti satışlarının başladığını açıkladı. Bir bardak kar şerbeti ne kadar? Fiyatlar uygun mu? Kendisine sorduk..

Köyceğiz’de turizmi geliştirme çalışmaları görüşüldü

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte turizmi geliştirme çalışmaları masaya yatırıldı.

Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Sıcaklıklar arttı! Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

15 Nisan 2024 Pazartesi günü Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Erasmus Projesi kapsamında Belediye’ye ziyaret

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi ile Hollanda Luca Praktijschool Lisesi arasında yürütülen “Küresel Isınmanın Yöremizdeki Etkileri” konulu erasmus projesi kapsamında Fethiye Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Jandarma, yangın risk alanlarında devriye görevi yapıyor

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlarda yangın riski arttı. Muğla İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın riskinin bulunduğu ormanlık alanlarda ve kırsal mahallelerde devriye görevi yapıyor.

Muğla’ya Kırmızı Alarm

El Nino olarak bilinen ve gezegenin 1-2 yıllığına ısınmasına yol açan hava olayı Pasifik Okyanusu’nda başladı.

Fethiye'de Tekne Turları Sezonu Açtı

Fethiye, güzellikleri ve eşsiz koylarıyla ünlü bir turistik bölge olarak havaların ısınmasıyla yaz sezonuna hareketli bir başlangıç yaptı.

HALK PAZARINI SOĞUK VURDU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kurulan bölgenin en büyük halk pazarı havaların ani soğuması nedeniyle hem satıcıları hem de vatandaşları etkiledi. Aydın ve Denizli'den gelen satıcılar müşteri gelmeyince ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

ODUN, KÖMÜR VATANDAŞIN CEBİNİ YAKACAK

Ekim ayının son günleri yaşanırken hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaş, odun ve kömür fiyatlarını merak etmeye başladı. Uludağ Odun Kömür Muhasebe ve Satış Temsilcisi Cüneyt Bey ise bu konuda merak edilen soruları cevapladı.

MANAV FİYATLARI CEP YAKIYOR

Havaların ısınmasından sonra ürün çeşitliliği arttı. Fakat ürünlerde yaşanan bolluk fiyatları düşürmeye yetmedi. Artan girdi maliyetleri, yüksek mazot fiyatları gibi nedenler manav tezgâhlarına olumsuz yönde yansıdı.

SALI PAZARINDA BAYRAM BEREKETİ

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi.

SICAK HAVALARDA YANGINA DİKKAT

Havaların ısınmasıyla birlikte yangın riski de arttı. Konuya ilişkin olarak Fethiye Kaymakamlığı hem sosyal medya üzerinden hem de hoparlörler ile anonslar yaparak vatandaşları uyardı. Yapılan anonslarda yangına karşı mangal, anız, bahçe temizliği vb. hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması istendi.

Salı Pazarında yoğunluk

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

Salı Pazarı Sallanıyor

Fethiye’nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

Salı pazarında yoğunluk

Fethiye’nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

Yangın Belası Geri Geldi

Geçtiğimiz yıl arka arkaya sahil bölgelerimizde çıkan yangınlarla ciğerlerimiz yanmıştı. Orman yangınları yaz aylarının gelmesi ve havalarının ısınması ile yeniden başladı. Dalaman’a bağlı Gürköy Mahallesi’nde çıkan yangından sonra Marmaris’in Bördübet Koyu’nda çıkan orman yangını hala söndürülemedi.

Fiyatlarda Düşüş Devam Ediyor

Havaların ısınması ve ürün çeşitliliğinin artmasından dolayı Salı Pazarı’nda meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor.

Bodrum’da dereceyi gören sahile koştu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde havaların ısınmasıyla sahillerde yoğunluk oluştu.

Domuzlar Şehre İndi

Havaların ısınmasından sonra domuzlar şehre inerek yiyecek yemek aramaya başladılar.

19 Mayıs'ta tekne turu keyfi

Havaların ısınması ile beraber Fethiye’de tekne turları ilçenin tanıtımı için önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Gençler Judo Maçları Yaptı

Fethiye Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Judo eğitimi kapsamında genç sporcular gençlik haftası dolayısıyla önce ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda kendi aralarında hazırlık karşılaşmaları yaptı.

SAKLIKENT KANYONU TATİLCİLERİ BEKLİYOR

Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlayan Saklıkent Kanyonu, muhteşem doğası ile kendine hayran bırakıyor.

Cuma Pazarı’nda Yoğunluk

Havaların ısınmasıyla beraber sebze ve meyve fiyatlarında düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alışverişi pazarda yapmayı tercih etti.

2 gemiyle 202 yolcu geldi

Havaların ısınması ile birlikte Bodrum'da turist hareketliliği yaşanmaya başladı. 110 metre uzunluğundaki lüks yolcu gemisi Emerald Azzurra ile 72 metre uzunluğundaki yelkenli gemi Star Flyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine toplam 202 yolcu getirdi.

CUMA PAZARI’NDA YOĞUNLUK

Üretim maliyetlerinin artması ile beraber yükselen sebze meyve fiyatları havaların ısınmaya başlaması ile düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alış veriş için Cuma Pazarı’nı tercih etti.

DENİZİN TADINI ÖLÜDENİZ’DE ÇIKARTTILAR

Meteorolojiden Muğla’nın iç kesimlerinde havaların soğuyacağı ile ilgili açıklama yapılmasına rağmen Fethiye’de termometreler 21 dereceyi gösterdi. Havanın ısınmasını fırsat bilen yerli ve yabancı vatandaşlar Ölüdeniz’de deniz, kum ve güneşin tadını çıkartıyor.

İTFAİYEDEN ENGEREK OPERASYONU

Kış uykusuna yatan soğukkanlı hayvanlar havaların ısınmaya başlaması ile beraber uyanmaya başladılar. Kış uykusundan uyanarak yolunu şaşırıp bir eve giren engerek yılanı Fethiye İtfaiyesi Ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortamına salındı.

Elektriğe Zam Sobaya Döndürdü

Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına tarihi zam uygulandı. Kış ayında zamlı faturalar ile karşılaşan vatandaşlar elektrikten tasarruf etmek için klimaları kapatarak evlerine soba kurmaya başladı. Vatandaşın sobaya artan ilgisi hakkında konuşan Uygar Odun Kömür Çalışanı Seyfullah Durak,’’ Günümüzde en tasarruflu ısınma yöntemi soba’’ dedi.