Kalite Haberleri

Kalite Haberleri

FTSO Çalışanlarına Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Ve İç Tetkikçi Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği (FGB) çalışanları, uluslararası standartlarda kaliteli hizmet sunmak ve üyelerinin memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak amacıyla  ‘ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri ve İç Tetkikçi Eğitimi’ne katıldı. 

Zeytinyağı kalite ödülleri sahiplerini buluyor

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ ödül töreni 14 Mayıs’ta (yarın) Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılacak.

Başkan Karaca’dan Engelliler Haftası Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Açık alanda durmayın! Fethiye’ye çöl tozu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli bir uyarı geldi! Yapılan son değerlendirmelere göre, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Fethiye’de yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Kara, ‘Minimum fiyat, maksimum kalite’

Şubat ayının tam ortasında balık sezonunun en hareketli olduğu dönemde denizde balık sayısı çoğaldı.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

Big Chefs Eşsiz Manzarasıyla Büyülüyor

Foça Mahallesi 1030 Sokak No:190 Çalış Sahil, Şat Burnu’nda ORKA Grup’un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs, eşsiz manzarası, kaliteli yemekleri ve içecekleriyle kaliteli hizmet veriyor.

Fethiye'de Ciğerci Bekir Hizmete Açıldı

Akarca Mahallesi Şehit Nihat Oran Caddesi no:11/c’de ciğer ile etli ekmeği ve çokça eşsiz lezzet ile kaliteyi Fethiyeliler ile buluşturan Ciğerci Bekir, yıllardır tecrübesi bulunan ustaları ile bu sektöre adından söz ettiren işletmeler arasında bulunuyor. Ciğerci Bekir işletmecisi Hazal Kırıcı ile kebapçı ustası Turgut Usta mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması Başvuru Süresi 20 Şubat’a Uzatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ süresi 20 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Muğla’nın 4 Mezbahasında 2023 Yılında 15 Bin 565 Büyükbaş Hayvan Kesildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, modern teknolojiye sahip Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye Mezbaha Tesisleri vatandaşlara kaliteli, güvenli ve uluslararası standartlara uygun hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Köyceğiz’de Karahan, öğrencilerle akşam yemeğinde buluştu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan, eğitimde kaliteyi artırmak için durmaksızın faaliyetlerin takibini yapmaya devam ediyor.

Marmaris’te Mahalle Sayısı 30'a Çıkarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluk alanının genişlemesi ve köylerin mahallelere dönmesi ile ilçe sınırları da büyümüş oldu. Bu büyüme ile birlikte sınırların genişlemesi, nüfusun artmasına yönelik hizmet kalitesinin artması amacı doğrultusunda Marmaris’in bazı mahalleleri bölünerek sayıları artarken, ilçeye 5 mahalle daha eklenmiş oldu.

Seydikemer’de kantin ve yemekhaneler denetlendi

Seydikemer İlçe Denetim Komisyonu tarafından Seydikemer’de ki okullarda bulunan yemekhane ve kantinler hijyen, kalite ve sağlık standartlarına uygun olup olmadığı konusunda denetlendi.

5. Zeytinyağı Kalite Yarışması Başvuraları Başladı

Zeytinin Zeytinyağına Kaliteli ve Kayıpsız Yolculuğu Projesi kapsamında 2019 yılında başlayan zeytinyağı kalite yarışmasının bu yıl 5. düzenleniyor.

Okul Öncesi Öğretmenlere Hizmet İçi Eğitim Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF’in teknik desteğiyle yürütülmekte olan "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi" çerçevesinde, Muğla’daki okul öncesi öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim verildi.

Menteşe Belediyesi Çağrı Merkezi vatandaşların 6 bin talebine yanıt verdi

Menteşe Belediyesi vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak adına kurduğu çağrı merkezi ile belediye ve vatandaşlar arasında çözüm köprüsü oluyor.

Zeytinyağı kalite yarışması başvuruları başladı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Zeytinyağı Kalite Ödülü’ yarışmasının başvuruları başladı.

MSKÜ'de öğrenci komisyonu toplandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 'Kalite Güvencesi Kültürünün İnşasında Yükseköğretim Öğrencilerinin Rolü' adlı seminer düzenlendi.

Okul öncesi öğretmenlerine “Lego eğitimi” düzenlendi

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” çerçevesinde, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Oyun Yoluyla Öğrenme ve Lego Eğitimi” semineri verildi.

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Öğretmenlere Lego Eğitimi

Muğla’da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘’Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi’’ kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Lego Eğitimi” başladı.

Muğla’da Zeytinyağına duyusal analiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının merkezi Muğla’da 2017 yılında faaliyete geçirdiği Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda zeytinyağı farkındalık eğitimleri devam ediyor.

Altın, “Bu sene çok kaliteli bir takım kurduk”

Fethiyespor teknik direktörü Erhan Altın, geçtiğimiz hafta İnegölspor deplasmanından alınan 1 puanı değerlendirerek yarın oynanacak olan GMG Kastamonuspor karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Dönemin en popüler meyvesi Aydın inciri oldu

Türkiye’nin en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’dan Muğla’ya gelen incirler pazar tezgahlarında yoğun ilgi görüyor. Tadının yanı sıra sağlık açısında oldukça faydalı olan ve bir çok kişinin hekim tavsiyesi ile tükettiği taze incirin kilosu 80 TL'ye satılmasına rağmen yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

İçmeler hak ettiği değere kavuşuyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılması planlanan projeler ile vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması planlanıyor.

İçme suyu sıkıntısı çözmek için içme suyu hattı yapılıyor

Muğla genelinde sağlıklı ve sürekli içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Marmaris’te önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Özellikle yaz aylarında içme suyunun yetersiz olduğu ve yeraltı kaynaklarının tuzlanması nedeniyle kaliteli su sağlanması konusunda sorunların yaşandığı Bozburun bölgesinde içme suyu projesi yapılıyor.

BODTO Kurumsal Yönetim Kalitesini Korumaya Devam Ediyor

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) 5 Mayıs Cuma günü Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından yapılan belge yenileme tetkikini başarıyla geçti.

Belediye Halk Plajlarında Sona Yaklaşılıyor

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum halkının ve kente gelecek olan misafirlerin kaliteli ve ekonomik koşullarda faydalanabileceği plajlar için sezon öncesi çalışmalar sürdürülüyor.