Kurban Bayramı, Haberleri

Kurban Bayramı, Haberleri

Orhan Tavlı’nın Kurban Bayramı Mesajı

Ülkemizin ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğini karşılıklı sevgi ve saygı duygularıyla pekiştiren mübarek Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Kurban Bayramı nedeni ile denetimler artırıldı

Muğla’da Kurban Bayramı Trafik tedbirleri çerçevesinde bayram süresince artan trafik yoğunluğu nedeniyle meydana gelmesi muhtemel kazalara bağlı yaralanma ve ölüm oranın en aza indirilmesi için trafik ekipleri tarafından denetleme gerçekleştirildi.

KURBAN BAYRAMI “Z” RAPORU

4 günlük Kurban Bayramı bitmesine rağmen 9 günlük tatil daha bitmedi. Tatilin uzun olmasından dolayı Fethiye’nin sahil kesimlerinde büyük bir yoğunluk yaşanmasına rağmen şehir merkezinde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Fethiye Şehir Merkezi’nde bulunan esnaflara 4 günlük Kurban Bayramı süresince işlerini sorduk.

AMİNTAS KAYA MEZARLARI’NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Fethiye Şehir Merkezi’nde yer alan Amintas Kral Mezarları Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Geçen yıl 21 bin 429 ziyaretçiyi ağırlayan tarihi yer bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Akyaka’da adım atacak yer yok

Kurban Bayramı'nın ilk dört gününde Muğla bölgesi yerli turistin akınına uğradı. Günübirlik tatil beldeleri İzmir, Aydın, Denizli ve Uşak gibi yakın illerden tatilci akınına uğrarken, sahilde yoğunluk yaşandı.

DP’ de bayramlaşma programı

Demokrat Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Kurban Bayramı dolayısı bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleşen programa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Demokrat Parti Muğla İl Başkan Adayı Erdal Eroğlu, eski ilçe başkanlarından Mustafa Toklu ve partililer katıldı. Bunun yanında Millet İttifakı’nın ortağı CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız ve Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Uludağ katıldı.

Köyceğiz’de bayram süresince konaklama tesisleri doldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine gelen yerli ve yabancı misafirler, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk oluşturdu. Tatilin başlamasıyla birlikte Köyceğiz'e gelen araç sayısında büyük artış oldu.

Zara, söylediği şarkılarla tatilcilere unutulmaz bir gece yaşattı

Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Zara, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde The OBA otelde sahne aldı.

Bodrum Belediyesi, şehit yakınları ve gazileri unutmuyor

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi gaziler ve şehit yakınlarının evlerinde ziyaretlerde bulundu.

Beklenen yoğunluk olmadı

4 günlük Kurban Bayramı tatilinin alınan bakanlar kurulu kararı ile dokuz güne çıkarılmasından sonra yerli turist anlamında büyük bir beklentiye Fethiyeli, esnaflar hayal kırıklığına uğradılar.

Mete’den bayram kutlamasında ülke ve dünya gündemi

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı bayramlaşma töreni düzenlendi. Parti Binası’nda yapılan bayramlaşmaya Ak parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’de katıldı. İl Başkanı Mete partililer ile bayramlaştı. Kadem Mete’nin bayramlaşma sonrası yaptığı konuşmada, Fethiye ve Muğla ile ilgili konulara değil ülke ve Dünya siyaseti ile ilgili konular üzerine konuşması dikkat çekti.

Seydikemer Belediyesi’nde bayramlaşma programı düzenlendi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan ile birlikte Kurban Bayramı münasebetiyle belediye personeli ile bayramlaştı.

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı arifesine girdik. Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

Protokol bayramlaştı

Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Resmi Bayramlaşma Töreni Kaymakamlık Makamında yapıldı, Törende Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Cemal Yalçın, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı iken Tekirdağ Bölge İdare Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı olarak tayini çıkan Ünal Bingül protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile bayramlaştı.

Ölüdeniz’de taksi botlar bayrama hazır

Ölüdeniz’de yerli ve yabancı turistleri kısa süreli sürat teknesi ile gezintiye çıkararak bölge tanıtımına büyük katkı sağlayan Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi’ne bağlı tekneler Kurban Bayramı tatiline hazır. Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi Başkanı Şaban Tokgöz yaptığı açıklamada “’Biz şuanda sektör olarak bayrama hazırız. Misafirlerimizi de bu dokuz günlük tatilde Ölüdeniz’e bekliyoruz” dedi.

Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir mesaj yayınlayarak tüm İslam dünyasının ve Fethiye halkının Kurban Bayramı’nı kutladı.

“Bayramlar paylaştıkça anlam kazanır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Kurban Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kala Fethiye Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık pazarı açıldı. Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

Kurban Bayramı yaklaşınca bıçakçılar yoğunlaştı

Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban kesmek isteyenlerin kurbanlık bakmaya başladığı şu günlerde evlerinde bulunan bıçakları daha keskin hale getirmek isteyenlerde bıçaklarını bileyletmek için usta arayışındalar.

Başkan Özkaya, “24 bin 32 adet deri toplandı”

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda toplam 24 bin 32 adet deri topladı. Kurban derisinin yanı sıra, Fitre ve Zekat toplama faaliyetlerinde de 785 bin TL para toplandı. Şube Başkanı Mustafa Özkaya, geçen yıla oranla gerçekleştirilen faaliyetlerin iyi sonuçlara neden olduğunu belirtti.

Kurban Bayramı, Bayram Namazı İle Başladı

Fethiye'de camilerde sosyal mesafeye göre saf tutan vatandaşlar cami bahçesinde de namazlarını kıldılar. Fethiye'de de Kurban Bayramı namazının kılınmasının ardından bayramlaşma başlarken tokalaşma ve sarılmaların dışında uzaktan selâm verilerek yapılabildi.