Kuyumcu Haberleri

Kuyumcu Haberleri

 24 ayar gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar?  Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Gezen, ‘Altın piyasası yükselişte’

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Üçüncü: "Altının Yükselmesinin Sebebi Savaş"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Kuyumcudan döviz çalan turist yakalandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sarraftan el çabukluğu ile döviz çalan Bulgaristan uyruklu bir kişi yakalandı.

Kuyumcular odası açıkladı: Altın bu tarihte 500 lira birden sıçrayacak

Son dönemde sancılı seyreden ve bir düşüp bir çıkan altın için son söz kuyumculardan geldi. İşte Kuyumcular Odası'na göre, altının 500 lira değişeceği tarih.

MUĞLA’DA HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir kuyumcudan 3 bilezik çalan B.B.(22) isimli şüpheli, polis tarafından yakalandı.

SİLAH ÇEKİP KUYUMCUYU SOYMAYA ÇALIŞTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çalışana silah göstererek bir kuyumcuyu soyma girişiminde bulunan ardından kayıplara karışan şahıs, 4 gün sonra yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı.

MİLYONLUK VURGUN YAPAN KUYUMCU MUĞLA'DA YAKAYI ELE VERDİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında Ankara'da vatandaşlara altın satmayı vaat ederek milyonluk vurgun yapan ve firari olarak aranan kuyumcu E.E. (43), Muğla'nın Marmaris ilçesinde yurtdışına kaçma hazırlığındayken yakayı ele verdi.

ÜNLÜ MODEL TÜLİN ŞAHİN FETHİYE'DE AÇILIŞA KATILDI

Ünlü model Tülin Şahin, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir kuyumcu açılışına katıldı, 9 Ekim'de gerçekleştirilecek olan boks organizasyonunda şampiyonun sahip olacağı altın kemeri de kendi üzerine takarak tanıttı.

FTSO Üyesi 21 Kuyumcu, Belge Almak İçin Sınava Girdi

Kuyumcular mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava girdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (TOBB MEYBEM) tarafından düzenlenen ‘Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4)’ sınavlarına 21 kişi katıldı.

Altın satışları arttı

Fethiye’de baharın yüzünü göstermesiyle düğünlerin yaklaşmasıyla altın, takı, bilezik gibi kuyumcularda satışı gerçekleşen değerli eşyaların satışı arttı. Enflasyona bağlı döviz artışı sebebiyle dolar ve altının artmasından korkan vatandaş, yatırım amaçlı kuyumculara akın etti.

3000 adet fidan bağışı

2021 yılının sene sonunda Tufanlar Kuyumculuk tarafından bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenledi. Diğer yandan festival kapsamında yangında kaybedilen alanların tekrar yeşillendirilmesi amacıyla elde edilen gelirin bir kısmı ile fidan bağışında bunuldu.

Gasp ettikleri 16 kilo altını toprağa gömdüler, jandarmadan kaçamadılar

Muğla’nın Milas ilçesinde kuyumcu kuryesi aracındaki 16 kilo altını gasp eden şüpheliler jandarma tarafından kurulan özel ekibin 865 saatlik güvenlik kamera kaydı incelemesi sonrası yakalandı.

Mücevher festivali sona erdi

24-31 Aralık tarihleri arasında Tufanlar Kuyumculuk tarafından düzenlenen Mücevher Festivali sona erdi. Yoğun ilgi gören festivalle ilgili konuşan Tufanlar Kuyumculuk sahibi Ömer Tufan’’ Fethiye’ye bir şeyler katmış olduğumuzu düşünüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Mücevher Festivali Başladı

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenledi. Festivalde koleksiyon parçalar ve özel ürünlerin yer alıyor. Diğer yandan festival yangında kaybettiğimiz alanların tekrar yeşillenmesine de katkı sağlayacak.

Mücevher Festivalinde sosyal sorumluluk projesi

24-31 Aralık tarihleri arasında Tufanlar Kuyumculuk tarafından Ege Bölgesi’nin en büyük Altın Takı Festivali düzenlenecek. Düzenlenecek Festival’de Tarım ve Orman Bakanlığı ve Likya Kadın Kooperatifi işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırması içinde katkı sunulacak.

Mücevher Ve Altın Takı Festivali 24 Aralık’ta

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenlemeye hazırlanıyor. Koleksiyon parçalar ve özel ürünlerin yer alacağı festivalde fiyatlar oldukça uygun olacak. Diğer yandan festival yangında kaybettiğimiz alanların tekrar yeşillenmesine de katkı sağlayacak.

Vatandaş kuyumcuya koşuyor

Altının hızlı yükselişiyle birlikte vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Dolar kurundaki yükselişle birlikte altın fiyatları her geçen gün rekor tazelerken, bozdurma talebinin de arttığı öğrenildi.

Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor

Dolar ve altın fiyatları artmaya devam ederken, yeni evlenecek olan çiftlerse kara kara düşünüyor. Evlilik arifesinde olan çiftler yüksek fiyatlarla boğuşurken, altın hediye etmek ise hayal oluyor.

Kahraman, “Maliyetine hatta zararına satışlar yapıyoruz”

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de 21 Ekim’de kapılarını açan Atasay Altın ve Pırlanta Çadırı, ziyaretçi akınına uğruyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, kendini şımartmak ya da eşini mutlu etmek isteyenler çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

14 Şubat öncesinde kuyumcularda hareketlilik 

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde kuyumcularda önemli derece yoğunluk yaşanıyor. Altın fiyatlarının iyice düşmesi sevgililere yaradı. Kuyumcularda hareketlilik yaşanırken, bazı kuyumcular çiçekçilerde olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hafta sonunda açık olmaları talebinde bulunuyor. 

Altın fiyatlarında son durum!

Altın fiyatları 6 Aralık Pazar günü ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından emrak edilip araştırılıyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kuyumcular kapalı. Ayrıca piyasalar da kapalı olduğu için işlemler 7 Aralık itibariyle yapılacak. Altın almak isteyenlerin gözü ise gram ve çeyrek altın fiyatlarında.

Kuyumcu çetesi tutuklandı

Menteşe ilçesinde bir kuyumcudan el çabukluğu ile altın hırsızlığı gerçekleştiren 4’ü kadın biri erkek 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Altın Yükselişte

Serbest piyasada altının yükselişi doruğa çıkarken hafta sonuna girişte az da olsa geriledi. Piyasada dünkü kapanışta Çeyrek Altın 635 TL’den satılırken altının yine de güvenli liman olduğu kaydedildi. Fethiye’de kuyumcular, altının yükselmeye devam edeceğini kaydederlerken pandeminin sona ermesiyle birlikte satışların daha da artabileceğini söylediler. Kuyumcular altının son üç ayda yüzde 30 getirisinin bulunduğunu da belirttiler.